Niklas Laurila menehtyi nuorena – Oilers ja Indians kunniottavat pelaajan muistoa perjantain derbyssä

Niklas Laurila (sininen peliasu) pelasi F-liigassa kaudella 2020-21. Arkistokuva: Jarmo Koskela

Salibandypelaaja Niklas Laurila (s. 1998) menehtyi viime viikolla äkillisesti.

Esport Oilers tiedotti tiistaina, että perjantain Espoon derbyssä Oilers-Indians tullaan kunniottamaan Laurilan muistoa. Laurila pelasi Oilersissa vuodet 2016-19 ja edusti junioreiden lisäksi Oilersia kuudessa liigapelissä. Oilersissa hän saavutti myös A-poikien SM-kullan.

– Niklas muistetaan viimeisen päälle joukkuepelaajana, joka omalla tekemisellään ja luonteellaan loi positiivista ilmapiiriä ympärilleen pitäen aina huolta joukkuekavereista. Kentän sisäpuolella Niklas oli luonteeltaan peluri, jonka pelaamista oli aina ilo katsoa, Oilers viesti saatesanoissaan.

Kaudella 2020-21 Laurila edusti F-liigan Tiikereitä 26 ottelussa. Uralta löytyy myös kokemusta saksalaisseura Weissenfelsistä Bundesliigasta ja Sveitsistä Baselin paidasta (2021-23) niin ylimmältä kuin toiseksi ylimmältä sarjatasolta.

Menneellä kaudella hän edusti IBK Tarkkasta 2. divisoonassa. Laurilan muistokirjoitus tullaan julkaisemaan myöhemmin tällä viikolla Pääkallossa.