Miehet

Salibandyliitto haluaa lajille arvostusta – palkkasivat yhteiskuntasuhteiden johtajan

20.03.
2015
7 Kommenttia
2
Miehet
Kuvassa vasemmalla liiton uusi yhteiskuntasuhteiden johtaja. Oikealla Salibandyliigan kaikkien aikojen kovin pelimies. Kuva: Juhani Järvenpää

Kuvassa vasemmalla liiton uusi yhteiskuntasuhteiden johtaja. Oikealla Salibandyliigan kaikkien aikojen kovin pelimies. Kuva: Juhani Järvenpää

Salibandyliiton toiminnanjohtaja Jari Kinnusen työtehtävät muuttuvat kevään kuluessa. Jatkossa hän työskentelee Salibandyliiton yhteiskuntasuhteiden johtajana. Uuden toiminnanjohtajan haku käynnistyy välittömästi.

Salibandyliiton tiedotteen mukaan salibandy on 30-vuotisen historiansa saatossa saavuttanut aseman, jossa se kohtaa uusia haasteita ja tavoitteita. Lajin nopea kasvu ja kehittyminen ovat jo nyt merkittävä osa suomalaisen palloiluhistorian menestystarinaa. Salibandyn nykytilan ja yhteiskunnallisten muutostrendien myötä lajin tulevaisuuden tarpeet ja painopisteet muuttuvat. Näihin haasteisiin lajin tulee pystyä vastaamaan.

Vuodesta 1996 saakka Salibandyliiton toiminnanjohtajana toiminut Jari Kinnunen, 52, alkaa rakentaa salibandyn yhteiskunnallisen vaikuttamisen verkostoa.

Kinnunen keskittyy salibandyn yhteiskuntasuhteiden luomiseen, vaikuttamis- ja suhdetoimintaverkoston rakentamiseen sekä edunvalvontatyöhön. Yhteiskuntasuhdejohtajan vakanssi on uusi Salibandyliiton organisaatiossa.

– Salibandy on rakentunut vahvasti pelaamisen ja urheilun ympärille intohimoisten harrastajien toimesta. Nopeasta kasvustaan huolimatta, tai siitä johtuen, asema yhteiskunnallisessa päätöksenteossa on jäänyt lajin ansaitsemaa huomiota vähäisemmäksi, kertoo Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

– Tämän tilanteen korjaamiseen lajin täytyy panostaa hyödyntääkseen tulevaisuuden hyvät mahdollisuudet. Laji ei ole missään tapauksessa saavuttanut kehityskaarensa huippua, vaan omaa edelleen hyvät kasvu- ja kehitysmahdollisuudet. Tähän haasteeseen Kinnunen tulee vastaamaan tekemällä yhteistyötä seurojen kanssa lajin aseman parantamiseksi koko Suomessa, Haaponiemi jatkaa.

Jari Kinnunen lähtee innolla uusiin tehtäviinsä.

– Salibandy ei ole saanut sellaista yhteiskunnallista painoarvoa, joka sille kuuluisi ja jonka se ansaitsisi. Yhteiskunnallinen merkittävyys ja painoarvo ei ole kehittynyt likimainkaan lajin kehityksen tahdissa. Lajin painoarvon edistämiseen valtakunnallisesti ja maakunnallisesti tulee kohdistaa erityishuomiota – ja toimenpiteitä. Tästä olemme paljon puhuneet, mutta vielä liian vähän tehneet.

Pikavoittoja hän ei lupaa.

– Verkostojen luonti vaatii pitkäjänteistä ja päämäärätietoista työtä yhdessä seurojen ja laji-ihmisten kanssa, jonka tulokset alkavat näkyä vasta ajan kanssa.

Uusiin tehtäviin siirtyminen tarkoittaa, että Salibandyliitto rekrytoi uuden toiminnanjohtajan kevään aikana.

– Toiminnanjohtajan haku käynnistyy välittömästi. Kinnunen jatkaa toiminnanjohtajana siihen saakka, kunnes uusi henkilö on valittu, puheenjohtaja Haaponiemi päättää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jussi Ojala
Jussi Ojala
Twitter: @ojalajus
Puusilmä
20/03/2015
Mitäs tuohon nyt sanoisi. Ensimmäisenä tuli mieleen, että kyseessä on Kinnuselle räätälöity palkkio/eläkevirka. Viime viikolla kohistiin nuorten harrastusten hintalapuista. Paljonko Salibandyliitolla kuluu euroja vuodessa pääkonttorin pyörittämiseen?
Jäähykuningas
20/03/2015
Hinnat vain nousevat (sarjamaksut jne.), palvelut heikkenevät (tilastot ja otteluohjelmat) ja liittoon palkataan lisää pukumiehiä. No, sama juttu tuntuu olevan jokaisella urheiluliitolla.
1x2
20/03/2015
Sinäpä sen sanoit Puusilmä, en voinut välttyä samalta ajatukselta??
Mikko
20/03/2015
Kun katsoo mitä kinnusen pitäisi uudessa roolissa tehdä, niin kyseessä on se homma mitä hänen olisi pitänyt tehdä aikaisemmin. En tiedä onko fiksu valinta valita sama kaveri joka on "leipääntynyt" salibandyyn. Missä kontaktit, mikä muuttuu? Muutakuin se että taas kausimaksuissa on yksi suu lisää ruokittavana?
Peräkylän Jussi
21/03/2015
Jos se voisi olla totta eikä unta pettävää... kyllä päivän kommentaattorit ovat lukeneet pelikirjaa varsin mallikkaasti.
S7
21/03/2015
En kyllä nyt ihan heti lähtisi tätä uudistusta dumaamaan, kuitenkin tukieuroja ja uusia kuntien rakentamia nykyaikaisia halleja tarvitaan! Pelkällä harrastajien rahoilla ei taideta yhtään modernia areenaa olla missään muussakaan lajissa rakennettu? Korjatkaa jos väärässä. Etelässä alempia sarjoja säbäpelataan jo hyvin pitkältä vain yksityisissä halleissa, siis pelit. Mikä toisaalta hyvä asia, kun ei olla lajina vain tukeuduttu kuntiin/valtioon. Esim. Koriksessa tai lentiksessä, missä niiden pelit sitten pelataan? Mutulla kunnan halleissa ja vielä mutulla = halvemmat maksut peleistä. Tää lähinnä pohdintaa, älkää nyt repikö housuja tai pitäkö totena. Jos joku viisaampi osaisi ihan faktoja heittää...
sj
21/03/2015
Me sponsorit emme tue lajia joka kasvattaa organisaatiotaan tällä tavalla. Amatööri lajiin on viime aikoina tullut tosiaan liikaa kallispalkkaisia toimenkuvia. Haluamme tukemme seuroille ja pelaajille. Edessä lajinvaihto.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.