Divarit

Näistä kuudesta joukkueesta kolme nousee Divariin

06.04.
2015
29 Kommenttia
7
Divarit
Kuvan valkopaitainen pelaaja Kalle Santanen kipparoi Karhut Divari-karsintojen kolmannelle kierrokselle. Kuva: Juhani Järvenpää

Kuvan valkopaitainen pelaaja Kalle Santanen kipparoi Karhut Divari-karsintojen kolmannelle kierrokselle. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Divari-karsintojen kolmannen vaiheen joukkueet ja parit ovat selvillä. Viimeinenkin toiselta kierrokselta jatkoon mennyt joukkue saatiin selville maanantaina.

FBC Raseborg voitti maanantaina Top Teamin lukemin 7–1 ja selvitti tiensä jatkoon voitoin 2–1. Top Teamin lisäksi toiselta kierrokselta laulukuoroon lähtivät FBC Turku, HIFK, O2JKL, Hatsina ja Tiikerit.

Divari-karsintojen kolmannelle ja viimeiselle kierrokselle selvisivät FBC Raseborg Raaseporista, Rangers Kirkkonummelta, Karhut Porista, Nurmon Jymy, KeLy Oulusta ja SC PirU Tampereelta.

Kolmannen kierroksen voittajat nousevat kaudeksi 2015–2016 salibandyn miesten Divariin. Ottelusarjat pelataan paras kolmesta -systeemillä. Divarista putosivat suoraan tämän kauden päätteeksi PSS, Blackbirds ja SBS Masku.

Divari-karsintojen 3. kierroksen otteluparit:
SC PirU–Rangers
Nurmon Jymy–Karhut
KeLy–FBC Raseborg

Linkit:
Divari-karsintojen tilastot ja pistepörssit

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Sählyuuno
06/04/2015
Pirkanmaa United Tampereelta
Pääkallo.fi
06/04/2015
Korjattu. Tattis Sählyuunolle.
sählyniilo
06/04/2015
kely haukiputaalta!!!
höpö höpö
07/04/2015
Kely haukiptaalta? Vai Kely Kellosta? No ei kun Oulusta.
Molemmat kuuluvat Ouluun. Pässi.
joo
07/04/2015
Ja Nurmon Jymy on Seinäjoelta.
Kulo
07/04/2015
Pirkat, Karhut ja Raseborg nousee divariin...tää on tieto
Höpöhöpö
07/04/2015
Kyllä on rangerssin nousujuhlat jo alkanut. Kuitenkin joukkueessa sen verran kokemusta, että höylää aika varmasti pirullisen pirun. Muut jengit vähän vaakalaudalla sillä pitkät matkat voi verottaa pahasti bussijalkojen muodossa.
Tietäjä
07/04/2015
Rangers hoitaa homman voitoin 2-0, Karhut hoitaa homman voitoin 2-1 ja Kely hoitaa homman voitoin 2-1.
pohojanmaa
07/04/2015
Kovaa kokemusta omaava Jymy vie Porin junnareita 100-0 ja D1variin voitoin 2-0. Saa SPV farmin naapurista.
Höntsäpetteri
07/04/2015
HIFK joka kaikella kirjoittelullaan suhtautui ylimielisesti omaan sarjatasoonsa ja lohkoonsa pelaa ensi kaudella siellä missä ansaitsee. Tulos ei valehtele
Kello tai Puttaa. Ei Oulu
07/04/2015
Kellon Lyönti on Kellosta, tai Haukiputaalta. Ei Oulusta!
Saletti
07/04/2015
Karhut vie sarjan puhtaasti 2-0. Rangers luultavasti samoin.
Majuri
07/04/2015
Toivon mukaan ainakin Piru. Tampereelta ois hyvä saada divariin jengi. =)
Milloin pelataan?
07/04/2015
Toivottavasti ei taaskin pelata samaan aikaan liigan finaalien kanssa. Otteluohjelmien tekijä voisi vetää päänsä ......stä ja katsoa ympärilleen. Maailma on kaunis.
Pete
07/04/2015
Varma tieto Tampereelta! Sc piru ei aio nousta divariin vaikka voittaisi! Ei ole resursseja eikä mitään halua! Pelaavat vaan ja katsovat miten pitkälle rahkeet riittävät, mutta jos nousu tulee luovuttaa 1-divari paikkansa!
juise
07/04/2015
Joo. Kelystä on kuullu vähän samaa, ettei nousu kiinosta. Mutta eikö tuosta tule jotain sanktiota, jos ei sarjapaikkaa ota vastaan? Melkosta pelleilyhän tuo on jos taas toteutuu nämä "Ei haluta nousta vaan siirretään nousujuhlat naapurikaupungin joukkueelle".
JZ
08/04/2015
Millaista sanktiota ajattelit ja kenelle? Ja miksi?

PirU tuskin nousee, koska eivät oikeasti ole edes mikään seura, vaan joukkue lähinnä kategoriaa "kaveriporukka". Samat sanat koskevat osin KeLyä ja viime vuonna SSRAta. Toki tämä voi harmittaa niitä tosissaan panostavia tiimejä jotka sitten häviävät ja saavat katsella kun sarjapaikka lopulta jaetaan kabineteissa jonnekin. Hankala tälle on kuitenkaan mitään tehdä - ei ketään voi voitetuista peleistä rangaista eikä toisaalta pakottaa valtakunnalliseen pääsarjaankaan osallistumaan.
S7
08/04/2015
Sitten pitäis oikeesti osata hävitä ne pelit oikeessa kohdassa, eikä edes pelata loppuun asti!! Jos pelaat loppuun asti ja et ota vastaan = tippuminen kutosdivariin vai mikä se alin nyt milläkin alueella sattuu olemaan!
oikea tietäjä
08/04/2015
Mitäs jos piru menee jatkoon, ja luovuttaa paikkansa? Pysyykö Divarissa jokin vanha joukkue vai nouseeko "Kylien jätkät"? Varma tieto on kuitenkin, että Rangers saunoo viikon putkeen kun Divari nousu tulee.
Nouskaa nyt joku edes
08/04/2015
En tiedä kuinka divaripaikat täytetään mahdollisten luovutusten yhteydessä, mutta ainakin eräs seura uudeltamaalta on ilmeisen tyytyväinen kakkoseen tippumisen johdosta, joten tuskin tulisivat ottamaan divaripaikkaa vastaan, jos niin kävisi, että sitä edes heille tarjottaisiin??
S7
08/04/2015
Kattelin liiton sivuilta seuraavaa:
"23§ Vapaan sarjapaikan täyttäminen
Vapautuneen sarjapaikan täyttämisestä pääsarjojen osalta päättää liittohallitus, muiden sarjapaikkojen osalta
päätöksen tekee liiton hallitus tai muu sen osoittama toimielin. "

Ja sitten se sanktio, mikä meni niin kuin muistin ja mitä tohon ylemmäksi jo laitoin--> mun mielestä menee ihan oikein.
'"Sarjasta suljetun tai luopuneen joukkueen on aloitettava pelaaminen alimmasta tai muusta liiton määrää-
mästä alemmasta sarjasta. "

Toki tässä vois sitten olla joku systeemi, ettei ois pakko lähteä edes karsimaan jos ei oikeasti ole resursseja nousta. Mutta joo on näitä ittellä tiedossa lajista riippumatta vaikka kuin paljon tapauksissa, missä ton takia pelejä hävitään tahallaan:-)
Kaktus
08/04/2015
Isoa puuhastelua ei voi muuta sanoa!
sila
08/04/2015
S7, toi sanktio on siinä tapauksessa että kesken kauden luopuu tai suljetaan sarjasta. Jos ei halua nousta ja sen ilmottaa ajoissa niin ei siitä mitään rangaistusta saa. ei kenenkään ole pakko pelaa divarissa eikä vaikka vitosessa jos niikseen tulee.
S7
08/04/2015
Ok, mutta enpä muuta tietoa löytänyt että ois eroa kauden jälkeisellä luovutuksella. Ja on menneinä vuosina eräälle jengille käynyt noin, että divaripaikasta luopuivat ja eivät kakkoseen päässeet, vaan johonkin mutasarjaan! Eivät siis halunneet hävitä tahallaan--> ehkä ois pitänyt:-)
Karvanoppa
08/04/2015
Typerä systeemi jos näin on miten S7 kirjoitti. Tuohan tarkoittaa sitä että ottelu pitää/kannattaa hävitä eikä pidä tavoitella voittoa? Voitat karsinnat, saat paikan divariin mutta ei nappaa nousta niin palkinnoksi paikka ala divareihin? Mitä puuhastelua.
S7
09/04/2015
Puuhastelua ei toi ole, puuhastelua on se, että karsitaan ilman haluja nousta!! Systeemissä EI vikaa tässä kohtaa, ainakaan mun mielestä. Toki en sata varma, että menee noin, toivottavasti menee...
Tarkkailija
09/04/2015
En kyllä allekirjoita sitäkään, että kakkosen joukkueen pitäisi alkaa keväällä häviään tahallaan pelejä mahdollisten sanktioiden pelossa ylemmän sarjapaikan "käyttämättäjättämisestä"..!

Mikä vika siinä on että urheilullisesti ratkaistaan mahdolliset nousun ansainneet jengit, ja sitten syksyllä sarjassa pelaa joukkueet joilla on pelin ulkopuoliset asiat ko. sarjan vaatimalla tasolla? Kulunut kausi osoittaa että ei tässä menettelyssä nyt ihan metsään menty (LNM piti "kabinetti-lahja-sorto-riisto-paikkansa" ihan pelaamalla). Tällä hetkellä alueellisen kakkosen ja valtakunnalisen divarin välillä on valtava kuilu vaadittavien resurssien välillä. Pelillisesti väittäisin eron olevan pienempi.

Se, onko paikallaan että divarista kolme putoaa suoraan, ja ettei nousijoilla ole tasonmittausta divarijengejä vastaan, on varmasti keskustelun paikka. Itse kannatan edelleen että täyttämättä jääneitä paikkoja täytettäisiin parhaasta pudonneesta lähtien, eikä toiseksi (= neljänneksi) parhaiten karsinnoissa pärjänneestä.
Älä karsi
09/04/2015
Mielestäni ennen karsintoja joukkueiden pitäisi päättää, ottavatko karsintapaikan vastaan. Jos lähdet karsimaan ja nouset Divariin, niin silloin Divaripaikka on otettava vastaan. Jos päätät olla lähtemättä karsintoihin, niin silloin lohkossa seuraavaksi eniten pisteitä ottaanelta joukkueelta kysytään, olisivatko valmiita pelaamaan Divaripaikasta. Tällöin lopulta jokainen karsinnoissa pelaava joukkue olisi sellainen, joka aidosti haluaa nousta Divariin.
pol
09/04/2015
Mitä jos mikään joukkue sarjasta ei halua karsintoihin? kysytäänkö sit kolmosesta tai nelosesta?

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.