Juniorit

Pääkalloennakko: A-nuorten tähtisikermät aloittavat taistelun kullasta – Savonen, Salo, Nuutinen…

03.04.
2015
18 Kommenttia
8
Juniorit
Eero Nuutisen (vas. kuvassa) edustama Erä tiputti Krister Savosen (oik. kuvassa oikealla) Classicin Salibandyliigan pudotuspeleissä. Nyt pelaajat kohtaavat A-nuorten finaaleissa. Kuvat: Salibandyliiga ja Esa Takalo

Eero Nuutisen (vas. kuvassa) edustama Erä tiputti Krister Savosen (oik. kuvassa oikealla) Classicin Salibandyliigan pudotuspeleissä. Nyt pelaajat kohtaavat A-nuorten finaaleissa. Kuvat: Salibandyliiga ja Esa Takalo

Nuorten SM-sarjan finaalit käynnistyvät lauantaina, kun Tapanilan Erä ja Tampereen Classic kohtaavat finaalisarjan avausottelussa Helsingissä. Finaalisarjasta on odotettavissa äärimmäisen tasaista, jossa molemmilla joukkueilla on käytössään nuoria liigatähtiä.

Lähtökohdat:
Runkosarjan voiton vienyt Tapanilan Erä ei saanut parasta mahdollista alkua pudotuspeleille, sillä Tampereen Koovee laittoi joukkueen ahtaalle heti puolivälierissä. Ensimmäisten voittojen jälkeen Erä sai kuitenkin juonen päästä kiinni ja marssi finaaliin murskaavasti yli Jyväskylän Happeen. Puhdas kolmen voiton suora (5–1, 1–6 ja 3–0) takasi Erälle A-junioreiden finaalipaikan vuoden tauon jälkeen.

Miesten liigajoukkueen päätettyä pelinsä saapuu nuoria vahvistamaan tukku laadukkaita pelaajia. Finaalisarjassa nähdään suurella todennäköisyydellä muun muassa Eero Nuutinen, Kasper Vainikka, Markus Laakso ja Tuure Ailio.

Classic ei päässyt välierissä läheskään yhtä helpolla kuin Erä. Tamperelaiset joutuivat pelaamaan täyden viiden ottelun sarjan Oulun Luistinseuraa vastaan. Classic oli otteluissa jo 2–0-häviöllä, kunnes nousu alkoi. Yksi voitto Oulussa ja kaksi Tampereella antoi selvän viestin siitä, ettei Classic ollut tullut vain pelailemaan.

Joukkue sai jo hyvissä ajoin pudotuspeleissä kovia vahvistuksia, kun Classicin miehet putosivat liigan playoffeista. Krister Savonen, Lassi Toriseva ja MM-hopeaa voittanut Nico Salo olivat isossa roolissa ratkaisemassa välieräsarjaa tamperelaisryhmän hyväksi.

Knopit:
Tapanilan Erällä on positiivinen maalivahtiongelma finaalisarjaan lähdettäessä. Santeri Kainulainen on pelannut todella vakuuttavasti läpi kauden ja välierissä hänen selkänsä taakse iskettiin vain kaksi maalia. Liigassa torjuntavastuuta jo paljon kerännyt Markus Laakso on kuitenkin joukkueen käytettävissä Classicia vastaan.

Classic on iskenyt pudotuspeleissä eniten ylivoimamaaleja (9), kun taas Erä on päästänyt vähiten maaleja (1) ollessaan alivoimalla.

Runkosarjassa Erä voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset maalein 8–4.

Seuraa heitä:
Vasta 17-vuotias Tuure Ailio sai roppakaupalla kokemusta miesten Salibandyliigasta kuluvan kauden aikana, kun hän murtautui Erän edustusmiehistöön. Tilille kertyi 24 ottelussa tehopisteet 4+6=10. A-junioreissa nuoren hyökkääjän vastuu on iso ja häneltä odotetaankin paljon pisteitä yhdessä Eero Nuutisen kanssa. Ailio on myös vahvasti tyrkyllä poikien MM-joukkueeseen.

Classicin tehokkaan ykkösketjun alapuolella puolustaa lahjakas Jesse Ruokostenpohja. Vasemmalta ampuva Ruokostenpohja sai tililleen niin Salibandyliigan kuin nuorten SM-sarjan runkosarjasta 17 ottelua. Loppukaudesta hän nousi aina liigajoukkueen kakkospakkipariin asti. Hyvin liikkuva Ruokostenpohja on myös käyttökelpoinen ylivoimalla. Viime aikoina hän on ollut tuttu näky myös U19-maajoukkueen riveissä.

Näin pelataan:
La 4.4.2015 klo 17.00 Erä–Classic Mosahalli Helsinki
Ma 6.4.2015 klo 16.00 Classic–Erä Tampere Areena
Ke 8.4.2015 klo 18.30 Erä–Classic Mosahalli Helsinki
La 11.4.2015 klo 18.30 Classic–Erä Tampere Areena (tarvittaessa)
Su 12.4.2015 klo 18.30 Erä–Classic Mosahalli Helsinki (tarvittaessa)

Pääkallo.fi:n arvio:
Äärimmäisen tiukka ja tasainen A-nuorten finaalisarja menee aina viidenteen otteluun asti. Kotiyleisön edessä pelaaminen voi nousta isoon rooliin. Tapanilan Erä on pelannut lähes koko kauden samalla kokoonpanorungolla, eikä se ole ollut niin riippuvainen liigapelaajistaan. Erän tasaisempi ja hieman laadukkaampi materiaali riittää mestaruuteen, mikäli se saa pidettyä Classicin huipputaitavat yksilöt tarpeeksi hyvin kurissa.

Sarja Erä–Classic päättyy helsinkiläisten hyväksi otteluvoitoin 3–2.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jjjoo
03/04/2015
Materiaalin laadukkuudessa jää kyllä erä selkeästi kakkoseksi.. 3-1 classicille
Pikku-Kiva
03/04/2015
on se vaa hyvvää
Huilia
03/04/2015
Ailio loukkaantuneena edelleen? Vai onko mukana, terässä ei ainakaan ole.
Huilijalle
03/04/2015
Mukana on täysillä
Asia ei suoraan tähän kuulu, mutta
03/04/2015
Seuraan innolla Tulospalvelusta monia junnusarjoja. Uusin ohjelmapäivitys pakottaa näkymään mukaa Puhetta Pelistä -twiittaukset, jotka ei kiinnosta pätkääkään. Lisätkää siihen joku valikko, josta saa vakita ne twiitit kokonaan poies?

Sit veikkaus: 3-0 Erälle tämä sarja ja Suomen Mestaruus.
ERÄ
03/04/2015
3-0 Erälle
JS
03/04/2015
Classic vie 3-0. Todellinen finaali pelattiin jo OLSin ja Classicin välillä.
EA
03/04/2015
Ailio onkin varsinainen pelote 4+6=10 tehopinnaa ja 24 ottelua. Yhteen tehopinnaan tarvitaan vain 2,4 ottelua. Kyllä ykkösketjussa ja noilla peliminuuteilla olisi pitänyt saada kaksin- tai kolmikertainen määrä kokoon.
Manse
03/04/2015
Olisi jo aika classicille. Liiton sivuilla kooste kaikista juniori mitalliseuroista. Erällä 17 kultaa!! Classicilla miehissä ja poika junioreissa ainoastaan yksi mestaruus, classic C 2007-2008, ketähän miehiin asti jatkaneita silloin pelasi….
Manselle
03/04/2015
Salo, Savonen, Kulmala, Johansson, Järvinen ainakin.
Mosanmäki!
04/04/2015
Kertoo noi erän 17 kultasta mitalia että tehty asioita oikein juniorien valmennuksessa sekä koko organisaatiossa! Tästä sarjasta tulee yks kirkas mitali lisää kaappiin!
ööö
04/04/2015
Mansessa unohtamatta IC-akatemiaa jossa yllämainitut pelaajat myös pelasivat. Sitten alkaa löytymään paljon lisää liigapelaajia.
Nemo
04/04/2015
Jos joukkueessa on Salon ja Savosen ( miesten maajoukkue -tason) nimet kokoonpanossa niin eiköhän A-nuorten selvä ennakkosuosikki ole Classic. Tosin menestyspaineet saattavat muodostua liiankin isoiksi?
Toivotaan kuitenkin että sarjasta tulee pitkä ja nähdään taitavaa salibandyä viiden pelin verran.
ööö
04/04/2015
Eiköhän molemmista joukkueista löydy useampikin pelaaja jotka voivat jo pelata suht paineettomassa tilassa. Nuorten maajoukkue pelaajia vilisee molemmissa. Joukkuepeli ratkaisee.
Olis kiva
04/04/2015
Näkyykö peli netissä,,linkki?
OLIS KIVA 2
04/04/2015
niin? näkyykö??
fyt
04/04/2015
Missä nuutinen ja ailio oli??
Huhutehdas
04/04/2015
Huhu. Kuulema tarvitaan eka B-junnujen mukaan Tps kaataan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.