Maajoukkueet

Maajoukkueen pitkähiuksinen mailataituri häikäisee MM-kaukalossa – ”Kultaa tänne on tultu hakemaan”

02.05.
2015
3 Kommenttia
19
Maajoukkueet
Sulavaliikkeinen Rasmus Kainulainen on ollut vaikea pideltävä MM-kisoissa. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Sulavaliikkeinen Rasmus Kainulainen (kesk.) on ollut vaikeasti pideltävä MM-kisoissa. Kuva: Mika Hilska/Salibandyliiga

Nuorten MM-kisojen pistepörssin kärjessä on perjantain jälkeen nimi, joka on jäänyt monen Helsingborgissa otteluita katsomassa olleen huulille. Suomen taitava laitahyökkääjä Rasmus Kainulainen on tehnyt kovaa jälkeä ja valmistautuu nyt joukkueensa kanssa mitalipeleihin. Pääkallo.fi kävi jututtamassa Kainulaista Suomen majapaikassa.

Lättysyöttö takatolpille ja Ville Lastikka viimeistelee – tuttu skenaario Suomen harjoituksista ja peleistä. Pitkätukkainen mailataituri hölkkää yhdessä muiden kentällisen pelaajien kanssa onnittelemaan maalintekijää.

Syötön antaneelta pelaajalta kaikki kentällä tapahtuvat asiat sujuvat ”näppärästi”.

– No, mä olen sellainen näppärä – myös kentän ulkopuolella, Rasmus Kainulainen kuvailee ja hymyilee perään.

Hollolan Urheilijoiden kasvatti on omien sanojensa mukaan oppinut kikat junnuvuosien pihapeleistä ja sählyistä. Tällä kaudella tulosta tuli roimasti miesten Divarissa, kun hän iski LaSB:n paidassa tehopisteet 18+25=43.

– Veljien kanssa on tullut pelailtua aika paljon pienenä. Olen aina tykännyt kikkailla ja heittää kyniä kentällä, hän jatkaa.

Kainulainen on iskenyt kolmessa MM-pelissä hurjat yhdeksän (3+6) tehopistettä. Nähdyn perusteella lukema voisi olla vieläkin enemmän, ja nuorukaisen pelisilmä on saanut kehuja muiltakin kuin suomalaisilta. Helsingborgissa Ruotsin liigaa pelaava Asser Jääskeläinen kuvaili Kainulaista yliviileäksi jätkäksi.

Mutta myös koko Kainulaisen kentän peli on sujunut kisoissa hyvin. Ville Lastikasta on tullut hänelle lähes tutkapari viimeisten maajoukkuetapahtumien aikana.

– Silloin EFT-turnauksessa meidät laitettiin samaan ketjuun, ja tulosta tuli heti. Siitä asti sitten olemme pelanneet yhdessä. Eino (Heinonen) on niin ikään tärkeä sentteri ja samaten puolustajat (Eemil) Ukkonen ja (Olli) Laine. Voisi sanoa, että meillä on täydellinen kenttä.

Pistepörssin ykköstilaan hän suhtautuukin hyvin maltillisesti.

– Onhan se kiva juttu, mutta en tullut tänne sillä ajatuksella, että pitäisi pistepörssi voittaa. Kyllä tänne on tultu sitä kultaa hakemaan.

Monista muista maista poiketen Suomi majoittuu kauempana Helsingborgin keskustan sykkeestä. Hotellin kylpyläpuolella joukkue on saanut tehdä esimerkiksi lihaksia palauttavia hoitoja.

Kainulaisen mukaan pelaajilla on ollut käytössään runsaasti vapaa-aikaa.

Pääkallo.fi kävi jututtamassa Rasmus Kainulaista Suomen majapaikassa. Kuva: Mika Hilska

Rasmus Kainulainen oli Pääkallo.fi:n tentattavana Suomen hotellissa. Kuva: Mika Hilska

– Parina viimeisenä iltana olemme käyneet uimassa ja polskineet porealtaassa. Pelien jälkeen meillä on aina hyvät venyttelyt. Onhan meillä paljon vapaa-aikaakin. Puhelimet ovat olleet kova juttu, kun niitä on päässyt käyttämään. Koutsit eivät oikein vaan pidä niistä.

– Aamut lähtevät käyntiin lenkillä, josta siirrytään aamupalalle ja huoneisiin rentoutumaan. Kahdentoista aikaan tehdään sitten viimeiset voitelut ja lähdetään hallille, Kainulainen jatkaa.

Hyökkääjä hehkuttaa joukkueen yhteishenkeä ja uskookin sen olevan joukkueen yksi suurimmista vahvuuksista. Hän osaa myös nimetä joukkueen kovimmat suupaltit ja vitsimiehet pukukopista.

– Kaikki siellä nykyään avaavat suutaan ja joukkue onkin yhdentynyt vielä enemmän, kun päästiin kisajoukkueen kanssa yhteen. Onhan siellä muutamia äänekkäimpiä – (Olli) Kinnunen, Ukkonen nyt ainakin ja maalivahdit (Santeri Pohjonen ja Miro Tuomala) ovat myös aika showmiehiä.

Välierät käynnistyvät lauantaina, ja Suomi kohtaa A-lohkon toiseksi sijoittuneen Tshekin.

Kainulaisesta huokuu luotto joukkueen iskukykyyn mennä vaikka päätyyn asti, ja hän viittaa jo mahdolliseen ”unelmafinaaliin” Helsingborg Arenalla.

– Tosi hienot fiilikset on tällä hetkellä, ja siihen tähdätään, että sunnuntaina pelataan Ruotsia vastaan. Sehän on aina yhtä kivaa, hän virnistää.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Axie Tune
02/05/2015
Varsinainen RAMBO! Kullat pois ja kotiin säbäjäbät!
Junnu#8
02/05/2015
Parturiin!!!!!!!!!!!! Ruotsi muuten voittaa.
Junnu#8
02/05/2015
Ainakin pronssia. Olipahan jäätyminen!!!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.