Ulkomaat

Pääkalloennakko: Mestaria mahdoton sysätä syrjään valtaistuimelta Bundesliigassa

19.09.
2015
1 Kommentti
5
Ulkomaat
Jarmo Eskelisen ja UHC Weissenfelsin lentoa kohti Saksan mestaruutta on todella vaikea estää. Kuva: Matthias Kuch.

Jarmo Eskelisen ja UHC Weissenfelsin lentoa kohti Saksan mestaruutta on todella vaikea estää. Kuva: Matthias Kuch.

Saksan Bundesliigassa pelaa tälläkin kaudella tukku suomalaispelaajia, minkä vuoksi sarjaa on miellyttävä seurata täältä käsin. Pääkallo.fi arvioi tämän kauden Bundesliigan seuraavasti.

Kestomenestyjä UHC Weissenfels on todennäköisesti entistä selkeämpi ykkössuosikki, mutta sen haastanee Red Devils Wernigeroden lisäksi taas viime kautta paremmin MFBC Leipzig.

BAT Berlin, Floor Fighters Chemnitz ja TV Lilienthal ovat kenties muut pudotuspeleihin yltävät joukkueet ja edellisistä kausista selkeästi heikentyneet Red Hocks Kaufering ja ETV Hampuri pelannevat kauden päätteeksi playout-sarjoja sarjanousijoita – USV Saalebiber Halle ja SC DhfK Leipzig – vastaan.

Salibandyn Bundesliigan runkosarjan järjestys:

1. UHC Weissenfels
Saksan menestynein seura on tällä kaudella ennakkoon jopa selkeästi parempi kuin muut. Maajoukkuepelaaja Jonas Hoffman on iso hankinta, myös Dresdenissä isossa roolissa pelannut Christoph Grühne tuo laajuutta. Uusina ulkomaalaispelaajina nähdään liigakentiltäkin tuttu Anssi Soini ja Kajaanin Papasissa Divariakin pelannut Heikki Käsmä. Entuudestaan vahva Weissenfels on taas vuoden kokeneempi ja nuoresta joukkueesta nousee jatkuvasti maajoukkueen porteille uusia nimiä. On kumma, mikäli Weissenfelsissä ei juhlita mestaruutta keväällä 2016.

Suomalaiset (suluissa viime kauden seura): Anssi Soini (UIFK), Heikki Käsmä (Papas), Harri Naumanen, Jarmo Eskelinen

2. MFBC Leipzig
Viime kaudella Leipzig lähti laulukuoroon jo puolivälierissä, mutta tälle sesongille joukkue on vahvistunut. Tshekin entinen maajoukkuepelaaja Lukas Hruby on erinomainen vahvike ja paluun Bundesliigaan tekee sarjaan varsin hyvin sopiva maaliruisku Henrik Koivistoinen. Rovaniemen Salibandysta saapunut Jussi Talikka on myös varmasti erinomainen lisä ryhmään. Joukkue on huhujen mukaan yhtenäistynyt viime kaudesta ja sillä on varmasti paremmat mahdollisuudet mitaleille kuin viime vuonna, vaikka suomalaispelaajia muutama lähtikin. Tällä kaudella nähdään myös mielenkiintoisia derbyjä sarjaan noussutta SC DhfK Leipzigia vastaan.

Suomalaiset: Jussi Talikka (RSB-Team), Henrik Koivistoinen (PoNoVo), Atte Ronkanen

3. Red Devils Wernigerode
Wernigerode koki kovat menetykset Markus Piittisjärven ja Joel Ekroosin palattua Suomeen, M-Teamin liigaryhmään. Tilalle tulleet Eemeli Kyllönen ja Juho Kiikkala eivät ole saman kaliiberin pelaajia, vaikka tuovatkin joukkueeseen suomalaista osaamista. Saksan maajoukkuepuolustaja Ramon Ibold, suomalainen Juha-Pekka Kuittinen ja tshekkiläinen Vojta Krupicka ovat joukkueelle kaikki kaikessa. Seurassa on paljon nuoria (-96-98 syntyneitä) ja lupaavia pelaajia, joilta odotetaan tasonnostoa ja vastuunkantoa. Wernigerode on edelleen Leipzigin kanssa vaihtoehto Weissenfelsin kaveriksi finaaleihin.

Suomalaiset: Eemeli Kyllönen (Westend Indians), Juho Kiikkala (SB Kauhajoki), Juha-Pekka Kuittinen

4.BA Tempelhof Berlin
Berliinissä ollaan totutusti haastettu kärkeä aika ajoin, mutta oltu tasaisen varmasti keskikastissa. Sama homma lienee tälläkin kaudella edessä. Jussi-Matti Wright liittyi joukkueeseen Limingan Niittomiehistä ja Jami Savolainen saapui Indiansin organisaatiosta. BAT Berlin on kirjava joukkue kansalaisuuksienkin osalta ja siellä on monenlaista osaamista, mutta organisaatio ei ole kärkijoukkueiden tasoa, eikä salibandyn saralla kaupunkiin ole kertynyt varsinaista voittamisen kulttuuria. Tasavahva kausi päättynee puolivälieriin tai pronssiotteluun.

Suomalaiset: Jussi-Matti Wright (LNM), Jami Savolainen (Westend Indians), Sebastian Saariokari, Akseli Hietala

5. Floor Fighters Chemnitz
Jan Kapucian, Ali Pekkala, Jussi Hoikkala ja Mikael Aromaa olivat Chemnitzille kovia menetyksiä. Seura äityi kuitenkin hyvään liitoon viime keväänä ja loi uskoa, että menestyminen on mahdollista. Suomalaiset Tuomo Manninen, Jouni Kirjavainen ja Lauri-Pekka Larkela eivät ole Suomessa kärkisarjojen pelaajia, mutta tuonevat Chemnitziin tarvittavaa rutiinia. Joukkueella on mahdollisuus yllättää, mikäli sen itseluottamus kohoaa samalle tasolle kuin viime kauden loppupuolella. Mitalipelit ovat täysi mahdollisuus, mutta niin myös playoffien ulkopuolelle jääminen.

Suomalaiset: Lauri-Pekka Larkela (Tre Ankkare), Tuomo Manninen (LoSB), Jouni Kirjavainen (TVA)

6. TV Lilienthal
Lilienthal hankki lupaavan maajoukkuemiehen, Janos Brökerin, 2. Bundesliigaan tipahtaneesta SSF Bonnista. Viime kaudella 28+21 -tehot tehnyt Bröker tuo jo yksinkin paljon tehokkuutta ja juonikkuutta Lilienthalin hyökkäysarsenaaliin. Tuomas Rautio on seuran suomalaishankinta ja hän saapui seuraan KGB Agentsista. Lilienthalilla on mahdollisuus pudotuspeleihin etenkin nyt, kun se saanee jalkeille suhteellisen kilpailukykyisen ykköskentän. Ei olisi silti yllätys, mikäli se pullahtaisi ulos kuuden playoff-joukkueen listalta.

Suomalaiset: Tuomas Rautio (KGB Agents), Miro Siljamo

7. Red Hocks Kaufering
Viime kauden välieräjoukkue koki todella isoja menetyksiä kesällä, kun sen riveistä lähtivät maajoukkueen nuori maalipyssy Tino von Pritzbuer, Tim Hoidis sekä kaikki ulkomaanavut. Tilalle ei saatu samanlaista laatua ja näin ollen Kauferingin turmiona onkin todennäköisesti tippua ulos pudotuspelijoukkueiden listalta. Mahdollisuudet sinne on, mutta kärkeä ei tällä porukalla haasteta.

Suomalaiset: –

8. SC DhfK Leipzig
Leipzigissa nähdään kaupungin sisäisiä paikalliskamppailuja tällä kaudella. Harmi vaan, että ne ovat varmasti melko selviä pelejä, ainakin ennakkoon ajatellen. Ingmar Penzhornin kaltaiset pelaajat ovat tärkeitä kokemuksellaan nousijajoukkueelle, mutta ovat eittämättä parhaat pelinsä nähneet. DhfK taistelee sarjapaikastaan, mutta tuossa taistossa sillä on hyvät mahdollisuudet.

Suomalaiset: –

9. ETV Piranhhas Hampuri
Hampurikin koki kesällä kovia menetyksiä ja sen trendi on ollut laskeva vuodesta toiseen. Joukkueessa on potentiaalia, mutta ei ehkä työkaluja ulosmitata sitä. Piraijoilla on edessään vaikea kausi, joka todennäköisesti pitää sisällään vimmattua taistelua sarjapaikasta. Suoraan se ei tipu, mutta karsintojen kautta paikan 1. Bundesliigassa säilyttäminen on todennäköinen skenaario.

Suomalaiset: –

10. USV Saalebiber Halle
Toissa kaudella Weissenfels ryöpytti Hallea Saksan Cupissa lähes 20 maalin erolla. Tuosta ei opiskelijakaupungin joukkueen kokoonpano niin merkittävästi ole muuttunut, että pääsarjaan olisi asiaa. Ranskalainen visiitti 1. Bundesliigassa on erittäin todennäköinen ja Hallen majavat nähtäneen seuraavalla kaudella jälleen sarjaporrasta alempana.

Suomalaiset: –

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
JariW
19/09/2015
Kiitos Piäkallolle Bundesliga- ennakosta. Samaa mieltä, että suomalaisten pelaajien vuoksi mielenkiintoista seurata myös tuota sarjaa.

Omaa mielenkiintoa lisää erityisesti oman pojan, Jussa- Matin, muutto Berliiniin ja liittyminen Batmannien joukkoon. Luvassa on paljon peliaikaa ja sitä kautta myös tehoja. Viime kaudella sai vain vähän vastuuta niittarien joukkueessa, mutta käytti saamansa tilaisuudet hyvin hyödyksi.

Tämän kauden BAT on just suomalaisten johdosta hyökkäävämpi joukkue, jolta ite ootan ainakin kärjen haastamista tosissaan. Lisäksi joukkueen runko on pysynyt hyvin kassassa viime kauden jälkeen. Oma veikkaus BATin loppusijoituksesta sarjassa on, että pelaavat finaalissa Weissenfelsiä vastaan.

Kauden avaus 20.9. vieraspelillä sarjanousija Hallea vastaan. Ei muuta, kun verkot tötterölle!

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.