Ilkka: Liigavalmentaja kävi kuumana – ”En tiedä montako pikkujoulua tuomareilla on ollut tässä välissä”

SPV:n ja Oilersin välisessä ottelussa nähtiin kovia otteita. Oilersin päävalmentaja Akseli Ahtiainen oli erityisen tyytymätön ottelun tuomaritoimintaan. Kuva: Juha Käenmäki

SPV:n ja Oilersin välisessä ottelussa nähtiin kovia otteita. Oilersin päävalmentaja Akseli Ahtiainen oli erityisen tyytymätön ottelun tuomaritoimintaan. Kuva: Juha Käenmäki
SPV:n ja Oilersin välisessä ottelussa nähtiin kovia otteita. Oilersin päävalmentaja Akseli Ahtiainen oli erityisen tyytymätön ottelun tuomaritoimintaan. Kuva: Juha Käenmäki

SPV ja Oilers taistelivat sarjapisteistä sunnuntai-iltana miesten Salibandyliigassa. Oilersin päävalmentaja Akseli Ahtiainen ei voinut sulattaa ottelun tuomarilinjaa ja antoi kovasanaista palautetta ottelun jälkeen.

SPV voitti ottelun 7-3 ja katkaisi Oilersin kymmenen ottelun voittoputken. Ahtiainen näki, että Oilers oli huono, mutta tuomarit vielä huonompia.

– Ottelussa oli yksi hyvä, SPV, yksi huono Oilers ja kaksi todella huonoa eli erotuomarit. Kommunikointi oli nolla. 4-2 tilanteessa SPV:lle annettu rankkari ei koskaan ollut rankkarin arvoinen rike. Siitä 5-2 ja game over, puhkui Ahtiainen Ilkalle.

Tuomarityöskentely ja linjaukset ovat puhuttaneet paljon tällä kaudella. Ahtiainen meni kritiikissään vielä astetta muita pidemmälle, ja vihjaili, että tuomarit olisivat käyttäneeet MM-kisatauon lähinnä pikkujoulujen viettoon.

– Hirveätä. Sunnuntai-iltojen tuhlausta. En tiedä montako pikkujoulua tuomareilla on ollut tässä välissä, Ahtiainen annatti tarkoittaen liigan muutaman viikon ottelutaukoa.

Linkit:
Ilkka: Oilers-valmentaja haukkui erotuomarit lyttyyn
Ottelun maaliikoste (osa rikkeistä mukana)
Video: Rankkarimaestrot onnistuivat kuumaverisessä kamppailussa

12 comments

  1. Yllättäen Lindfors siellä taas hyppimässä. Oliko niin että ne hyppelyt joita hän on harrastunut koko ikänsä eivät menneet tällä kertaa läpi ja Ahtiainen suuttui siitä???

  2. Päättelitkö lindforsin hyppelyt tosta kuvasta vai mistä? Itse paikalla Espoossa Nokian krp pelissä enkä nähny kyseiseltä pelaajalta kuin 4 tehopistettä ja hyvää pelaamista.

  3. jännä juttu valmentajat saa päivästä toiseen haukkua tuomareita, ja mitään rangaistuksia näistä ei tule… kyllähän toi meni Ahtiaiselta vähän yli

  4. Tuomarit todentotta olivat aivan yössä tässä pelissä. Ahtiainen asian ytimessä.

  5. Useamman matsin olen tällä kaudella väijynyt ja koska oilersin pelissä on valtavasti hyviä juttuja en lainkaan käsitä Ahtiaisen sokeata pistettä oman joukkueensa suoranaisille sikailuille useammassakin pelissä.

    Ne ovat totaalisen turhia naurettavuuksia joihin valmentajan pitäisi puuttua varsinkin kun joukkueen vahvuudet ovat aivan muualla.. Ymmärrän että tuota voi perustella itselleen tunnetasoilla ja muulla shaiballa, mutta kun sen antaa kasvaa ja voimistua pelistä toiseen voi lopulta läikkyä yli ihan jatkuvasti eikä illasta toiseen jatkuva tuomareille vittuilu ainakaan auta asiaa.

    Tuonkin matsin eilen katsoin ja tuomareihin kohdistettu kritiikki on naurettavaa ja laskee poikkeuksetta loistavaan iskuun joukkueensa saavan valmentajan pisteitä pahasti.. Itse kysyisin peilin edessä että monetko pikkujoulut oma jengi on vetänyt ja jos tuli juoksutettua porukalta jalat solmuun ihan koutsin toimesta, niin sitten kannattaa niellä tappiot ja perustella itselleen, että keväällä kantaa hedelmää.

    Sikäli surkea oilers eilen oli ja vain varjo muutaman viikon takaisista esityksistään. Muutama kaveri esimerkiksi jo classic pelissä olisi ansainnut mielestäni huomattavasti enemmän huomiota tuomarien suunnalta jäähyjen merkeissä..

  6. Tasan samaa mieltä Ahtiaisen kanssa. Joukkue joka harjoittelee lähes ammattimaisesti, saa palkkioksi amatööridumarit, pikkujouluista kai vieläkin sekaisin, jotka ovat niin ylimielisiä että eivät edes suostu keskustelemaan.
    Yllättävän rauhallisesti Ahtiainen suhtautui lehdistötilaisuudessa, ilman kiroilua. Jos valmentaja ei saa arvostella tuomareita tälläisen esityksen jälkeen niin kuka muu..

  7. Pitäisikö tuomareiden kanssa saada haukkua pelin hävinnyt joukkue (ja siis huonompi) joukkue esim. tyyliin ”karmeeta ajanhukkaa kun himotreenaajana tunnettu reppanavalmentaja oli juoksuttanu vissiin vierasjoukkueen jalat niin solmuun mm-kisatauolla ettei niillä amatööreillä ollu mitään palaa pelata tänään voitosta”?

    Ja mitä tästä hyötyisi laji nimeltä salibandy?

  8. Tuomarit ovat pelissä paikalla joukkueita varten, ei toisin päin. Tästä syystä mikäli tuomarit vetävät täysin vihkoon, on mielestäni joukkueilla oikeus antaa palautetta.

  9. Käytin samaa nimimerkkiä vielä kompatakseni FYT:ta(?). Palautetta saa antaa, varsinkin aiheesta, ja asioista kannattaa keskustella. Lehdistötilaisuudessa/tai vastaavassa asiattomuuksien (pikkujoulu-kommentit tms.) laukomiset ei ole mitään palautteenantoa, eikä edistä mitään.

  10. Naurettavaa avautumista päävalmentajalta. En nyt ota kantaa oliko aihetta vai, mutta palaute käydään antamassa suoraan tuomareille pelin jälkeen ja jollekkin tuomarivastaavalle tms.
    Lehdistötilaisuudessa teki itsestään pellen.

  11. Ja vielä ihan oikeasti hei, ajassa 42:25 5-2 maali ja game over??!!?? JUST!

  12. FYT:lle: palautetta voi toki antaa, mutta onko tuo oikea tapa, tuskin. Tuomarin työhän sinänsä ei ole kovin helppoa, vaikka suunsoittajia toki on laji täynnä. Jokainen vaan kurssille ja näyttämään osaamisensa.