Liigat

Champions Cup starttaa perjantaina – katso turnauksen ohjelma, lähetysajat ja ennakot tästä

30.09.
2016
2 Kommenttia
0
Liigat
Classicin miesten joukkue lähtee Champions Cupiin ensi kertaa hallitsevana Suomen mestarina. Kuva: Salibandyliiga

Classicin miesten joukkue lähtee Champions Cupiin ensi kertaa hallitsevana Suomen mestarina. Kuva: Salibandyliiga

Tampereen Classic jahtaa maailman parhaan salibandyn seurajoukkueen titteliä peräti kahden joukkueen voimin seuraeliitin kokoontuessa viikonloppuna Ruotsin Boråsiin.

Kyseessä on Kansainvälisen salibandyliiton (IFF) alaisuudessa pelattava Champions Cup, johon kutsutaan salibandyn maailmanrankingin neljän kärkimaan (Ruotsi, Suomi, Sveitsi ja Tšekki) miesten ja naisten mestarijoukkueet. Mukana on myös yksi Venäjän edustaja ja yksi Norjan edustaja. Turnaukseen osallistuu kaikkiaan kuusi mies- ja kuusi naisjoukkuetta.

Järjestäjämaana tänä vuonna toimiva Ruotsi on oikeutettu kahteen lisäpaikkaan ja loput kaksi on varattu alemman rankingin maiden seuroille tarkoitetun EuroFloorball Cupin voittajille.

Classicin tuplaedustus toteutui sen jälkeen, kun naisten hallitseva Suomen mestari NST-Lappeenranta ilmoitti, ettei osallistu Champions Cupiin. Classicin naiset sijoittuivat viime keväänä SM-hopealle ja voittivat alkuvuodesta naisten Suomen cupin.

IFF:n rankingin kakkosmaana suomalaisjoukkueet aloittavat Champions Cupin lauantaina pelattavissa välierissä, valtaosan hakiessa välieräpaikkaa perjantain puolivälierien kautta. Classic-naisten välierävastustaja on joko Sveitsin mestari Piranha Chur tai ruotsalainen IKSU. Classicin miehet kohtaavat omassa välierässään voittajan puolivälieräottelusta GC Zürich (Sveitsi) – Pixbo (Ruotsi).

Salibandyliigan Classic on aloittanut odotetusti. Kahden kierroksen jälkeen sekä miehet että naiset ovat jatkavat ilman tappioita.

Classicin naiset ovat voittaneet parhaan seurajoukkueen tittelin vuonna 2004. Classicin miesten paras noteeraus on pronssi kaudelta 2008-09.

Champions Cupin ja sen edeltäjien EFC:n ja EC:n historia on varsin ruotsalaisvoittoinen. Miesten puolella suomalaisista seurajoukkueista voittajia ovat olleet helsinkiläinen SSV (nyk. EräViikingit) vuosina 2009 ja 2011 sekä Helsingin IFK kaudella 2000-01. Naisten puolella Tapanilan Erä juhli mestaruutta vuonna 1999 ja Classic 2004.

Suomalaispelaajia nähdään myös muiden maiden joukkueissa. Niko Juhola ja Riku Kekkonen edustavat sveitsiläistä Grasshopper Club Zürichia ja Silja Eskelinen niin ikään sveitsiläistä Piranha Churia. Laura Manninen pelaa puolestaan ruotsalaisen Pixbon väreissä.

Suomalaista erotuomarikuntaa Champions Cupissa edustavat Mikko Alakare ja Vesa Vilkki.

Mestaruuspokaalin ohella voittajat palkitaan reilun 9 000 euron rahapalkinnolla.

Vuoden päästä Champions Cup järjestetään Seinäjoella ja tapahtuma on uudistettavan Seinäjoki Areenan avajaistapahtuma. Ajankohta on 6.-8.10.2017.

Lähetyksiä luvassa runsaasti

Fanseat näyttää lopputurnauksen ottelut, mukaan lukien suomalaisvälierät ja finaalit, perjantaista sunnuntaihin 30.9.-2.10. Ottelulähetykset ovat katsottavissa sekä suorana että tallenteina osoitteessa fanseat.com ja iOS-mobiilisovelluksella. Sovelluksesta löytyy myös Android -applikaatio.

Lähetyslista löytyy myös floorball.fi-sivuilta.

Kaikkien Champions Cup -otteluiden nettistriimit ovat katsottavissa myös IFF:n YouTube1-kanavalla.

Champions Cupin joukkueet, tulokset ja tilastot

Champions Cup 30.9.-2.10.2016
Borås, Ruotsi

Miehet: Classic (Suomi), Florbal Chodov (Tšekki), Grasshopper Club Zürich (Sveitsi), Greåker IBK (Norja), Pixbo Wallenstam (Ruotsi), Storvreta IBK (Ruotsi).

Miesten Champions Cup -otteluohjelma
Pe 30.9. 14:00 puolivälierä 2: Chodov – Greåker
Pe 30.9. 20:10 puolivälierä 1: GC Zürich – Pixbo

La 1.10. 16:30 välierä 2: Storvreta – pve 2 voittaja
La 1.10. 19:30 välierä 1: Classic – pve 1 voittaja
La 1.10. 22:00 sijat 5-6: pve 1 häviäjä – pve 2 häviäjä
HUOM. pronssiottelua ei pelata

Su 2.10. 14:45 loppuottelu

Naiset: Classic (Suomi), IKSU (Ruotsi), Nauka MP (Venäjä), Piranha Chur (Sveitsi), Pixbo Wallenstam (Ruotsi), 1. SC Vitkovice (Tšekki).

Naisten Champions Cup -otteluohjelma
Pe 30.9. 11:00 puolivälierä 2: Vitkovice – Nauka
Pe 30.9. 17:10 puolivälierä 1: Piranha Chur – IKSU

La 1.10. 10:30 välierä 1: Classic – pve 1 voittaja
La 1.10. 13:30 välierä 2: Pixbo – pve 2 voittaja

Su 2.10. 9:15 sijat 5-6: pve 1 häviäjä – pve 2 häviäjä
HUOM. pronssiottelua ei pelata

Su 2.10. 12:00 loppuottelu

Teksti: Salibandyliitto

Lue myös turnausennakkomme:
HIFK oli Euroopan ykkönen vuonna 2001: ”Ismo Lehkonen piti tunnin palopuheen ennen turnausta”
Euroopan parhaan titteli tullut viidesti Suomeen – tässä ovat kaikki Champions Cup -voittajat
Classicin naiset lähtevät haastajana Champions Cupiin – ”Kovaan tempoon täytyy olla heti valmiina”
Classicin taitopuolustaja Krister Savonen: ”Mukavampi lähteä Champions Cupiin, kun on ansainnut paikkansa”

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
On se jännä
30/09/2016
"Ottelulähetykset ovat katsottavissa sekä suorana että tallenteina osoitteessa fanseat.com ja iOS-mobiilisovelluksella."

Mahtaakohan tosiaan olla niin, että nuo fanseat lähetykset näkyvät vain iOS-versiossa tuosta mobiilisovelluksesta? Vai voisiko olla jopa niin, että myös android-käyttäjien mobiilisovelluksesta näkyisi nuo pelit? ;D
Pääkallo.fi
30/09/2016
Artikkeli perustuu Salibandyliiton tarjoamiin ohjeisiin, ja heidän tietoihinsa. Artikkeliin kuitenkin lisätty, että Fanseatilla on myös Android -applikaatio.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.