Maajoukkueet

Sveitsi taisteli kaksi erää Suomen kyydissä – miehille voitto EFT-avauksesta

04.11.
2016
23 Kommenttia
3
Maajoukkueet
Kaksi maalia Sveitsiä vastaan tehnyt Krister Savonen (vas.) valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Per Wiklund

Kaksi maalia Sveitsiä vastaan tehnyt Krister Savonen (vas.) valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Kuva: Per Wiklund

Suomen miesten maajoukkue aloitti Växjössä pelattavan EFT-turnauksen voitolla Sveitsistä. Sveitsi rimpuili mukana kaksi erää, kunnes Suomen päätöserän rynnistys riitti voittoon maalein 9-5.

Ottelun avauserä kirjattiin Sveitsille 2-3, mutta Suomi nousi tasoihin toisella 20-minuuttisella. Krister Savonen vei Suomen 4-3-johtoon kamppailun puolivälissä, mutta Joel Rügger tasoitti vain pari minuuttia myöhemmin hattutemppuosumallaan.

Kolmannessa erässä ottelu ratkesi suomalaisille. Savonen veivasi komean 7-5-osuman rangaistuslaukauksesta ja Suomi siirtyi ensimmäistä kertaa kahden maalin johtoon. Sveitsi ei enää kyennyt nousuun, ja Suomi tyylitteli loppulukemia vielä kahdesti.

Kaksi maalia iskenyt Savonen valittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi. Suomen tehokkaimmat olivat 2+1-tehopisteet iskeneet Peter Kotilainen ja Nico Salo.

Turnaus jatkuu Suomen osalta lauantaina, kun maajoukkue kohtaa Tshekin kello 16.30 alkavassa ottelussa.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Jyväskylä

Twitter: @A_Karjalainen
Timotei
04/11/2016
Kukkolan ykköskenttä ei toiminut oikein missään vaiheessa, paransivat sentään katastrofaalisesta ensimmäisestä erästä, jolloin näytti että kaikki kentän pelaajat on revitty eri vitosdivarijengeistä ja laitettu ilman yhtään yhteistä treenikertaa kentälle yhdessä. Hyökkäyspään pelaaminen oli toisaalta yhtä karmeaa koko pelin ajan. Manninen menee kyllä hukkaan vasemmalla, peli ei ole siellä toiminut Helsingborgissa eikä toimi maajoukkueessakaan.

Kakkosketjun peli taas alkoi toimimaan heti sen jälkeen kun Hankkio vaihtui Johanssoniin,. Hankkiolla tuntui olevan aika paljon vaikeuksia sopeutua nopeampaan pelirytmiin ja tietysti pelitapakin on ihan erilainen kuin mitä SPV:ssä, joten pallolliset ratkaisut oli jatkuvasti liian hitaita ja peli meni kulmissa painimiseksi. Johanssonilla tais mennä joku 15 sekuntia maalin tekemiseen kentälle päästyään ja muutenkin hyökkäyspään peli näytti ihan erilaiselta kolmannessa erässä kuin alkupelissä.

Pylsyn kenttä oli sitten Suomen selvästi paras tänään kun otetaan koko peli huomioon. Ainoa kenttä joka sai ensimmäisessä erässä jatkuvasti maalipaikkoja ja pystyi ylipäätään siirtämään pelin painopisteen omalta alueelta hyökkäyspäähän. Loppua kohden alkoi kolmoskentän peli vähän puuroutumaan, mutta siitä huolimatta ihan kelpo peliä ja varsinkin puolususpäässä saivat pääasiassa pidettyä sveitsiläiset kurissa vaikka yksi takaiskumaali tulikin. Toivottavasti ainakaan Pylsyjä ei tulevissa peleissä lähdetä hajottamaan Kohosen tieltä vaikka pahaa pelkään että niin tulee käymään kun Salon ja Kukkolan paikat ykkös- ja kakkosketjun senttereinä on lukkoon lyödyt.
Mr Wonderful
04/11/2016
Pakkivalinnat vaikeimpia mm-peleihin? Eiköhän Junkkarinen&Aro helpottanu valintoja tolla pelillä..
Masa
04/11/2016
Timotei puhuu paljon mutta asiaa!
Hankala
04/11/2016
Miten tosta Hankkiosta sais mm pelurin? Tohon " Classic" kenttään se ei ainakaan sovi. Eikä siihen kannata muuta ajatellakkaan kun Johanssonia, tuttuja heppuja.
Hirvi
04/11/2016
Timoteillä asiaa. Vaikka Happeen kannattaja olenkin, niin Kohosta ei mielestäni enää näihin kisoihin mukaan. Näkisin mielellään Mannisen tuossa Happee-ketjussa Pylsyn oikealla laidalla, ja sitähän on taidettu joskus kokeillakin. Taitaa Kettusellekin harmaita hiuksia tuottaa, kuka on ykkösen vasemmassa laidassa tekemässä isoa tulosta. Onko liian isot saappaat Hoikkaselle?...mutta entäs Juuso Heikkinen tai Tiitu? Tiitulla saattaa pelinopeuden kanssa tulla vaan liian kiire.
Voisiko
04/11/2016
Olla Peter ykkösen vasuriksi ja kolmoseen hoikkanen pylsy manninen
Kriitikko
04/11/2016
Nyt ykköskenttä ei toiminut eikä tällä kokoonpanolla voi odottaa parempaa.
Kettunen voi syyttää vain itseään kun laittoi leftin pelaajan vasempaan laitaan ja jätti käyttämättä muita vaihtoehtoja, Nyt ne oikeat vaihtoehdot on Suomessa.
Veikkaan että Tiitu on ollut kokoajan Kettusen kaverina se vaihtoehto vasempaan laitaan.
Kohonen istutetaan vaikka väkisin kokoonpanoon vaikka sopii ainoastaan seisovaan yv peliin kuten myös Kivilehto.
Ruotsia vastaan tulee kiire..
Helppo täältä on huudella
04/11/2016
Jos pelaajavalintoja tehdään tämän pelin perusteella, niin Kukkola ja Manninen pitäisi jättää ensimmäisenä ulos kisajoukkueesta. Toisaalta ainakin alkuun ykkönen taisi pelata jatkuvasti kaverin ykköstä vastaan ja kolmonen kolmosta vastaan; olivat kovin eri tasoisia kentällisiä.
Heh
04/11/2016
Taas yksi helppo peli :-)
S7
04/11/2016
Ykköseen, iiskola, juselius ja aro, niin alkaa toimimaan!!
Kepponen-Kolttonen
04/11/2016
Nokialta löytys yks ratkaisija Johanssoni lisää...
Timppa
04/11/2016
Aro on kyllä säälittävän huono. Ei mitään asiaa kisoihin. Samoin Moilanen, valitettavasti.
joo
04/11/2016
Saattaahan sieltä Nokialta ratkaisija löytyäkin, mutta kun ei sitä maajoukkuepelit tunnu kiinnostavan.

Eikä siinä mitään väärää ole kun kyseessä on kuitenkin amatöörilaji.
pekka valve
05/11/2016
kivilehto on pakissa aivan lapanen
Jumalasta
05/11/2016
Seuraava on Savosen. Seuraava osoite on Ruotsi! Päällikkö.
Voi voi
05/11/2016
Lähtölaskenta kohti Kettusen katastrofia alkanut. Positiivista että päävalmentaja vaihtuu sitten seuraaviin kisoihin.
1 vs 1
05/11/2016
1 vs 1 tilanteissa minusta eniten pihalla olivat salin, väänänen ja hankkio- voittivatko yhtään palloa? Samaa mieltä, että 1. kentän peli oli aivan sekaisin.
Fiilistelijä
05/11/2016
Hauskaa tää puhe ''Classic''''Happee''''Eräviikinki''' Ketjuista... Ja tiedetään että valmentajalla on sama ajatusmaailma... Käytännössä et voi siis päästä majuun ku noista jengeistä, ellet satu oleen ihan komeetta
Maju
05/11/2016
Kettusen linja valinnoissa on ollut kokoajan epävarma. Nyt näyttää siltä että mennään konkari/ kaveri valinnoilla jossa nuorempia otettu mukaan vasta paineen alla.
Salo, Savolainen ja Salin ovat hyviä esimerkkejä modernista säbän pelaajista. Jos pelaajat olisi koottu näistä 90- luvulla syntyneistä niin joukkue olisi yhtenäinen.
Eli jos selkeä nuorennusleikkaus olisi tehty kaksi vuotta sitten, olisi nyt mahdollista odottaa jopa MM- kultaa.
Osku
05/11/2016
Oli kamalaa katseltavaa kun Kohonen puudutti koko kentällisen pelaamisen. Pientä tilastoa pelistä ensimmäisen 10 min jälkeen. Kohonen hyökkäyskolmanneksella sen jälkeen 10 kertaa. Näistä 6 kertaa kun tuli antamaan vapaalyönnin ja oikeita hyökkäyksiä 4. Kun muut lähtivät hyökkäämään Kohonen jäi omaan päähän pönöttämään. Väänänen sentään yritti tukea hyökkäyksiä, kun huomasi, että tässä kentällisessä on kolme pakkia. En ymmärrä millä perustein Kettunen Kohosen on valinnut. Sillä ei ainakaan pelillisten avujen kanssa ole mitään tekemistä.
Oskulle
05/11/2016
Se meni just noin. Minkä helvetin takia sitä roikotetaan tuolla? Salo kyllä täkissä, toivottavasti testi ja Kettunen herää.
Katsoja
05/11/2016
Todennäköisesti Kettunen puolustaa Kohosen valintaa että majoukkueeseen ei löydy parempaa keskushyökkäjää kuten selitteli kun Kapanen loukkaantui että vasempaan laitaan ei löydy paikkaajaa ja peluuttaa Mannista siinä, erikoista
Näin se vaan menee, pitää kiinni vanhoista kavereistaan.
Tampere
05/11/2016
Kyllä esim. Iiskola menis komeesti.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.