Welhot murskasi HIFK:n, Janne Tähkän poika osui debyytissään – katso sunnuntain Divari-tulokset

Divarin pistekärki Pauno Kajoksinen oli jälleen hirmuvireessä. Kuva: Jari Turunen

Divarin pistekärki Pauno Kajoksinen oli jälleen hirmuvireessä. Kuva: Jari Turunen
Divarin pistekärki Pauno Kajoksinen oli jälleen hirmuvireessä. Kuva: Jari Turunen

Miesten Divari jatkui sunnuntaina kahden ottelun merkeissä. Kuopiossa SB Welhot oli tyly isäntä Helsingin IFK:lle, ja voittolukemiksi kirjattiin 14–5.

HIFK oli nostanut kokoonpanoonsa mukaan B-junioreita, ja yksi heistä oli salibandylegenda Janne Tähkän poika, Kasper Tähkä. Puolustajan paikalla operoinut Tähkä pääsi iskemään heti ensimmäisessä pääsarjaottelussaan maalin, kun hän kavensi toisen erän lopussa 11-4:ään.

Welhot jätti sarjassa viimeisenä olevan HIFK:n vaille mahdollisuuksia. Maali-iloittelua johti Divarin pistepörssin kärkinimi Pauno Kajoksinen, joka iski tehot 3+2. Kuopiolaisten ykköskentän Iiro Lankinen (1+3) ja Sami Aalto (3+1) säestivät neljällä tehopisteellä. Welhot on sarjassa toisena.

Ottelutilastot

Sunnuntain toisessa kamppailussa Limingan Niittomiehet otti tiukkojen vaiheiden jälkeen 3–2-kotivoiton Sipoon ÅIF:stä. Ottelun neljä ensimmäistä maalia nähtiin toisessa erässä. Kenneth Myllyniemi löi pelin 2–2:een Miro Herlinin syötöstä erän jälkimmäisellä puoliskolla.

Niin kutsutulla pelimiesten kympillä ratkaisijaksi nousi LNM:n hyökkääjä Eerik Lukkari, joka napautti Antti Eskonpekan esityöstä voitto-osuman. Näin ollen Niittomiehet otti kolmannen perättäisen voittonsa ja nousi 12 pisteeseen. ÅIF jatkaa sijalla 13.

Ottelutilastot

35 comments

  1. Kaikille oo tullu selväks että Hifki pelaa väärällä sarjatasolla

  2. Nyt herätys Lehtimäki. IFK kyntää pahasti ja joukkue treenaa kuin 4-divarijoukkue. Mitä tekee Paju tässä tilanteessa? Onko Parviainen jo ensi viikolla puikoissa. Muutaman IFK pelin nähneenä voi sanoa, että viime kauden leijumiset tuntuvat nyt naurettavilta. IFK:n lätkäjengin kannattajana toivon ettei tästä kaudesta tule täyttä vitsiä. Nyt herätys johtoporras!

  3. Itse veikkasin etukäteen mielessäni Welhot-HIFK lopputulokseksi 17-4, ja vaikka ei ihan tulosveto mennyt kohdilleen niin eipä kaukana ollut. Nyt alkaa kyllä usko loppua ifkin tekemiseen, ei noilla päästetyillä maalimäärillä enää ykkösessä voi voittaa. Etenkin jos Vaitiot ja Räkköläiset ei enää osu kuten kakkosessa. Kauden floppi?

  4. Parviaisen siirtyminen Hifkin penkin taakse olisikin mielenkiintoista. Näyttää herra olevan liiton nettisivujen perusteella pääsarjaerotuomareiden koulutusryhmässä.

  5. Monesko seura tää on jonka Parviainen on saanut sekaisin? Huhujen mukaan ensi viikolla isoja muutoksi Hifkissa. Mielenkiinnola odotetaan.

  6. En ymmärrä tätä Vaitio-Räkköläinen-hehkutusta. On siellä kovia tekijöitä muitakin. Mikä mättää, kun ei maaliverkot heilu?

    Nylander (SSV) Tuhkanen (Josba, Erä akat.) , Jussila (SSV) Saisivat varmasti oikein peluutettuina aikaan suurtakin tuhoa.

    Ja muuten, twitteristä poimittua. Pelaako Teemu Tuhkanen HIFK:sä ja opiskelee Savonlinnassa? Miksi ei pelaa kotikonnuilla Joensuussa?

    Toivonmukaan vielä IFK:saa maalihanat aukeaa. Pahalta näyttää. Taustat kunnossa? Loukkaantumisia twitterissä ainakin voivoitellaan.

  7. Vaitio/Räkköläinen osastoa on hehkutettu käsittääkseni etenkin HIFK-leirissä, ja kyllähän ne viime kauden tehot huomioitiin laajemmaltikin. Lähinnä itse pohdin sitä jos nämä herrat pelaavat kiikaritehoilla kuten tänään. Jep, kyllähän heillä monia muitakin ratkaisijoita olisi, mutta jostain syystä ei homma toimi.

  8. Niin siis hehkutettu viime kauden perusteella umpisurkeassa Etelä-Suomen lohkossa tekemien pisteiden perusteella? Vähän valoja päälle! Mitä ihmettä te odotitte divarilta noiden pelaajien kanssa? Nousua liigaan vai? HIFKin paikka sarjataulukossa on ihan oikea.

  9. Etelässä ainut oikea ratkaisu, yksi 2div lohko! Saataisiin jotain tasoa ja kaveriporukat oikealle tasolleen 3divariin. En nyt pienten piirien takia sano mitkä pois. Hifki nyt herätys, kyllä ois hyvä jos vetäis divaria! Bjunnuissa hyviä jätkiä. Toki oon arvostellut noita, mutta tippumista en toivo. Tolla menolla se on vaan edessä

  10. Onko kenelläkään tietoa mitä muutoksia Hifkissä tapahtuu tiistaina?

  11. Ps. Pauno Kaunoksinen on selkeesti d1varim paras pelaaja! Mosalla huikea. Näköjään loppunut leijuminen ja fysiikka pistetty kuntoon. Lanaa 100% varmasti pistebörsän jos ei loukkaannu.

  12. Koko Suomen kannalta olisi hyvä saada yhden lohkon 2div etelään. Helpottaisi huomattavasti myös jatko-otteluohjelmia.

  13. Kerroppas nyt mikä se ”Sinun” joukkueesi on, kun järjestään puolet Liigajoukkueista kuuluisi mielestäsi divariin ja divarissa kaikki on ihan farsseja. Ensimmäistäkään positiivista kommentia yhdestäkään joukkueesta en tältä asiantuntijalta ole nähnyt. Haukkuu kyllä heti kun vaan vähänkin mahdollista.

    #posinkautta ja silleen, vai mitä Terhi?

  14. Sarjataulukon mukaan HIFK ja ÅIF ovat divarin kaksi heikointa jengiä, eikä taulukko valehtele. Molempien porukoiden oikea taso olisi syksyn tulosten perusteella kakkosessa.

    Pajun kannattaisi oma-aloitteisesti lähteä HIFK:n valmennuksesta, koska siinä tehtävässä ei voi kuin epäonnistua. Alkujaan oli yllätys, miksi Paju, jolla oli kohtuullisen hyvä menestys aikaisemmista valmennuspesteistä, lähti HIFK:n peräsimeen. Paju saisi erilaisessa toimintaympäristössä aikaan paljon parempaa tulosta kuin Hifkissä. Muutama vuosi sitten nähtiin, miten Paju nosti ÅIF:n putoajan paikalta liigakarsintoihin ja vastaavaa taikuria tarvitaan tällä kaudellakin Sipoossa, jottei putoamisesta tule tosiasia. Åiffin nykyisestä valmennuksesta ei ole siihen. On varmaan jättekivaa, että pari valkkua on omia entisiä pelaajia, mutta tulokset ovat toistaiseksi surkeita.

    Jännä nähdä, mitä Hifkin taustoilla tulee tapahtumaan ja mitä vaikutuksia sillä sitten on. Nouseeko Big Reds uuteen nousukiitoon vai loppuuko se vähäinenkin lento.

  15. Eiköhän IFK ja Jokerit ole taputeltu, lappua vaan luukulle ja uusiin haasteisiin.

  16. Joo.. Lähdetäämpä purkamaan ifk:n tilannetta seuraavasti. Tasuri, ja loput tappioita. Niukkoja ja selkeitä häviöitä. Paljon on porukkaa ollut poissa,ja pystynyt kuitenkin 13 kenttäpelaajalla lokakuussa haastamaan täysissä miehissään olevat Josban ja Leban. Mitä tapahtuu kun saadaan loputkin jätkät askiin? Ehkäpä alkaa nousukiito, ken tietää. Ja loppu kaneettina mainittakoon että ifk:n kyllä pitää tehdä jotain tuolle järkyttävälle maalivahtitilanteelle.

  17. Huhut vievät Pajua ÅIF naisiin. Sopimus IFK:n kanssa purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

  18. Katselin welhot-hifk maalikoosteen. Muutama näppärä syöttö ja siitä suora komea maali (2-1 ja vika) ja Tähkän läpikentän juoksunjäi mieleen positiivisena hifkn pelistä. Mut jos puolustaminen on tolla tasolla, niin ei mitään saumaa voittaa jatkossakaan pelejä viidellä tehdyllä. Welhot oli vaan yksinkertaisesti kaikessa parempi!

  19. Tänään aamuna Ifkin pelaajien watsap keskusteluista poimittua. Paju ei lähde mihinkään. Muutama pelaaja lähdössä pois. Räkköläinen huhuiltu M-teamiin, koska junnuja nousemassa liikaa rinkiin. Parviainen siirtymässä takavasemmalle vähin äänin. Lehtimäet ottavat apuvalmennusvastuun ja kovat meriitit ovaama Panda Antikainen hyppää täyttämään malinsuuta. Eli pakka ei ole mitenkään sekaisin. Röda tulee vielä Cama!

  20. Tähkä teki kyllä niin hienon maalin että huhhuh! Miten maalin hienoudesta ei puhuta mitään? 17v junnu painaa coast to coast…

  21. Taisi Terhillä lähteä luetun ymmärtäminen vähän ns. laukalle ja vastauksessaan meni puurot ja vellit sekaisin…”hehkutettu viime kauden perusteella umpisurkeassa Etelä-Suomen lohkossa tekemien pisteiden perusteella? Mitä ihmettä te odotitte”. Tarkennetaan nyt vielä, että tässä vastausketjussa ei ole hehkutettu yksittäisiä pelaajia; on vaan useamman toimesta päivitelty joukkueen tekemisen tasoa ja tuloskäyrää suhteessa siihen uhoon mitä joukkueen äänekkäimmät fanit ovat viljelleet mm. näillä sivuilla (jep, on mainittu myös liiganousu).

    #posinkautta on kyllä hyvä neuvo itse kullekin, joten toivotaan että HIFK saa pakkansa kasaan ja säilyy säbäkenttien yhtenä väriläiskänä 🙂

  22. Kattelin koosteen, torjuko Pallopoika kertaakaan? Vaikeaa on puolustaa, jos kaikki menee, niinhän ne meni alkuun siinnä jossain veikkausTV vai areena pelikö se oli, en nyt muista. Siinnä myös melkoinen aivopieru, yrittivät vaihtaa veskaa, mutta eivät pystyneet, koska ei ollut kuin yhden värinen paita varaveskalla ja se ei käynyt dumareille. Tais olla saman värinen kun muulla jengillä–> tosin toi sääntö on sinänsä vähän ihmeellinen ja järjetön. Mutta pitäisi tällä tasolla olla tiedossa!! Jos sitten maalin suullekin jotain junnua kehiin? Tää pohdinta sai alkunsa, kun joku tossa ylempänä päivitteli Hifkin maalivahti pelaamista…

  23. S7 on oikeassa. Liian helppoja menee, vaikka puolustamisessakin on toki isoja puutteita. Nyt jokaisesta virheestä vaan rangaistaan kovalla kädellä kun mv-pelikään ei ole parhaalla tasolla. Jos katsoitte pelinjälkeisen pressitilaisuuden niin Paju sanoi, että sarjapaikan pitäminen on HIFK:lle mestaruus. Tämä on se tavoitetaso, joten älkää odottako edes mitään liiganousua. Nousijajoukkueella on aina vaikeaa, se on nähty ennenkin. Nyt pitää alkaa vaan napsia niistä ”tiukemmista” peleistä pisteitä.. Sarjataulukko kertoo kauden päätteeksi saiko HIFK ”mestaruutensa” vai hakeeko uutta vauhtia umpisurkeesta 2-divarista 😉

  24. En kuulu #posinkautta -kerhoon. Haukun jos on aihetta ja olen hiljaa jos ei ole.

  25. Hifk:n b-junnut pelaa iha samanlailla ku miehetkin. Välillä kulkee hyökköyspäässä mutta omapää vuotaa. Kaikissa organisaation joukkueissa sama ongelma

  26. Melko hupaisaa katsoa welhot-ifk maalikimaraa. Ykkösnyrkki Räkköläinen-Vaitio-Tuhkanen löntystelee kentällä ja ottaa omiin aikas monta. Näemmä ei juurikaan peli kiinnostanut. Junnuille iso plussa ja niitä enemmän pelaavaan kokoonpanoon niin hyvä tulee. Junnujen valtaamat pelipaikat voivat saada aikaan entistä suurempaa eripuraa ja vanhat parrat taitavat nostaa kytkintä? Tsemppiä Hifkille. Welhoille kiitos hyvistä koosteista!

  27. Sinänsä hupaisaa, jos junnuilta aina vaaditaan näyttöjä taistelemaan pelipaikasta, jos nää kirjoitukset pitää paikkaansa, että vanhat parrat ei kestä kilpailutilannetta. Mun mielestä iän ei pitäis ratkaista(oli vanha tai nuori), parhaat pelaa ja heikommat puree tuppia!!

  28. Tietääkö joku milloin Ritari hyppäs seuran hommiin uudestaan mukaan? Oliko jo viimekaudella kun tuli voittoja, vai liittyikö seuraan kesän aikana? Ihan vaan tuli noista t-paidoista mieleen.

  29. Terhille: sulla on kyllä tuollainen perussuomalainen ”paska”asenne. ”Haukun jos on aihetta ja olen hiljaa jos ei ole ”. Tosta puuttuu nyt jotain? Ai niin. Kehun jos on aihetta? Toivottavasti sulla ei oo lapsia sillä niillä on vitun ankee lapsuus jos vanhemmalla on tollanen asenne elämään. Hei posia sulle talveen Terhi

  30. Olen arkipäivän ankeuttaja, Trumpin kannattaja ja ”posit” kuuluu vain norjalaisten dopingtesteihin.