Maajoukkueet

Kolmekymppinen ensikertalainen nautti MM-debyytistään: ”Supersiistit fiilikset”

03.12.
2016
0 Kommenttia
1
Maajoukkueet
Tommi Aro (#10) pelasi tänään ensimmäisen MM-ottelunsa. Arkistokuva: Per Wiklund.

Tommi Aro (#10) pelasi tänään ensimmäisen MM-ottelunsa. Arkistokuva: Per Wiklund.

Suomen salibandymaajoukkue avasi kisaurakkansa Latvian Riiassa 12-1 -voitolla Saksasta. MM-debyytin tehnyt Tommi Aro oli ottelun jälkeen onnellinen pääsystään lopputurnausareenalle.

Aro oli jo vuoden 2014 kisoihin valitussa joukkueessa, mutta viimeistelyleirillä tapahtunut loukkaantuminen piti pallovarman puolustajan vielä kaksi vuotta sitten sivussa kisoista.

– Supersiistit fiilikset. Lämpöleiristä saakka fiilis on kasvanut etenkin, kun on tajunnut miten lähellä kisapaikka viime kerralla oli. Tosi mahtavaa olla täällä. Meillä on hyvä jengi ja tiivis nippu, Aro iloitsi.

Itse ottelu oli EräViikinkien takalinjoilla luutivalle puolustajalle vaikea.

– Ei saisi selitellä, mutta minulla oli vähän alustan kanssa vaikeuksia. Pomppi aika paljon pallo lavassa, joten peiliin pitää katsoa ja parantaa tästä, Aro luonnehti.

Itse ottelussa Suomi johti avauserän jälkeen jo 5-0, mutta toisessa erässä tekemisen taso laski ja se päättyikin tasan 1-1. Viimeisessä erässä suomalaiset onnistuivat jälleen painamaan vähän kaasua ja köröttelivät lopulta suurinumeroiseen voittoon.

– Ensimmäiseen erään saatiin peli onneksi tapettua, mutta toinen erä oli kyllä koko jengiltä aikamoista neppailua. Pieni tasonnosto tapahtui kolmannessa, mutta kokonaisuutena vähän nihkeä startti. Tärkeintä on kuitenkin se, että koneet on nyt käynnistetty.

MM-kisat pelataan tällä kertaa siis Latviassa, Riga Arenalla. Puitteita Aro piti varsin mainioina pelaamiselle.

– Hemmetin siisti halli. Väkeä kun saadaan vielä lehtereille lisää ja sitä kautta katsomoonkin enemmän meteliä, niin sitä kautta tunnelmakin rakentuu. Makeat fiilikset kaikin puolin kisaolosuhteista, Aro jutteli.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.