Maajoukkueet

Pääkallotodistus: Ei ihmeitä – Suomi kaatoi Tanskan rutiinisuorituksella

09.12.
2016
3 Kommenttia
0
Maajoukkueet
Krister Savonen (vas.) olis Suomen valopilkkuja Tanska-ottelussa. Kuva: IFF

Krister Savonen (vas.) olis Suomen valopilkkuja Tanska-ottelussa. Kuva: IFF

Pääkallo.fi jakaa myös näissä miesten MM-kisoissa Suomen pelaajille kalloja peliesitysten mukaan. Tanska-ottelun pyörremyrskypeluutuksessa nähtiin hyviä suorituksia, mutta ei yhtään maailmanluokan suoritetta.

Tanska oli puolivälieräottelussa lopulta vastaantulija, ja Suomi nollasi juutit maalein 7-0. Täten Suomi jatkaa lauantain välieriin, jossa vastaan astelee viime kisojen tapaan Tshekin tasavalta.

Jarno Ihme pelasi uransa ensimmäisen aikuisten MM-ottelun ja hoiti tonttinsa niin hyvin kuin suinkin voi. Ihme torjui kaikki 10 laukausta, ja hoiti tehtävänsä hyvin. Maailmanluokan suorituksesta ei voi kuitenkaan puhua, sillä Ihmeen tasoiselle veskarille suoritus ei ollut erityisen maaginen.

Onnistujia löytyi kenttäpelaajistakin, vaikka ketjut elivät vahvemmin kuin yhdessäkään ottelussa ennen tätä. Krister Savonen luuti alkuun pakin paikalla, mutta pelasi lopuksi keskushyökkääjänä. Muuttunut pelipaikka ei häirinnyt, vaan tamperlaistaituri esiintyi erinomaisesti loppua kohden.

Peter Kotilainen jatkoi vahvoja otteitaan ja latoi pelissä hattutempun. Pörssitaikurin otteissa oli kuitenkin loppua kohden yliyrittämistä ja puskemista, joka laski arvosanaa hiukan tällä kertaa. Hyökkääjistä onnistui myös kohmeisesti tähän asti pelannut Eemeli Salin, joka pelasi hyvällä ilmeellä koko ottelun. Tehosaldo karttui pistein 1+1. Salinillakin riittää edelleen parannettavaa pallollisessa pelaamisessa.

Normaalien ja vähän parempien esitysten lisäksi nähtiin myös nuhaisempia otteita. Janne Lammisella, Tommi Arolla, Tero Tiitulla ja Mika Kohosella riittää petrattavaa välieriä ja mahdollista finaalia ajatellen.

Ottelun heikoimmasta esityksestä vastasi Mika Moilanen, joka teki toimituksen näkemän perusteella lähinnä kehnoja ratkaisuja. Maalintekijän soisi myös ajoittain onnistuvan vapaista maalipaikoista.

Suomen kannalta harmillista on, että ykkössentteri Jani Kukkola joutui jättämään leikin kesken toisessa erässä jalkavamman vuoksi. Kakkossentteri Nico Salo oli kokonaan pois ottelusta sairastelun vuoksi.

Suomen arvosanat Tanska-ottelussa:

Maalivahdit:
Eero Kosonen (ei pelannut)
Jarno Ihme 4

Puolustajat:
Tatu Väänänen 3
Lauri Stenfors 3
Janne Lamminen 2
Krister Savonen 4
Juha Kivilehto 3
Jonne Junkkarinen 3
Tommi Aro 2

Hyökkääjät:

Peter Kotilainen 4
Jani Kukkola 3
Miko Kailiala 3
Eemeli Salin 4
Jami Manninen 3
Joonas Pylsy 3
Mika Moilanen 1
Mika Kohonen 2
Tero Tiitu 2
Sami Johansson 3
Nico Salo (ei pelannut)

5 kalloa = maailmanluokan suoritus
4 kalloa = keskitasoa parempi suoritus
3 kalloa = keskivertosuoritus, perustekemistä
2 kalloa = parannettavaa jäi
1 kallo = luokaton suoritus

Lue myös:
Toisen erän tehonykäisy ratkaisi – Suomi tyylikkäästi MM-välierään

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
Jepjep
10/12/2016
Moilasta ei olis pitäny edes valita joukkueeseen
S7
10/12/2016
Eikä Kohosta! Se vaan pelaa ihan eri peliä kun muut ja vie yhen ketjun mukanaan. Ei muut osaa sopeutua mihun tyyliin rakentaa alhaalta ja mihu ei muuhun tyyliin itse sopeudu, vaikka voi muuta sanoa...
Osku
10/12/2016
Moilasen floppaus oli odotettavissa. Nyt on lisäksi alkanut näyttää siltä että Kivipelto ja Aro ei pysy jalalla perässä. EFT:ssä tilanne näytti paremmalta. Kohonneen en enää ota edes kantaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.