Maajoukkueet

Ruotsin maajoukkueen valmennusryhmä vaihtuu – ”Yritämme palata vuoden 2018 MM-kisoissa kultakantaan”

16.02.
2017
0 Kommenttia
0
Maajoukkueet

Jan-Erik Vaara siirtyy sivuun Ruotsin maajoukkueen penkin takaa. Kuva: perwiklund.se

Vuoden 2011 huhtikuusta Ruotsin miesten maajoukkuetta valmentanut Jan-Erik Vaara ei jatka tehtävässään nykyisen sopimuksen päättyessä. Sekä Vaara että hänen apuvalmentajanaan toiminut Ulf Hallstensson siirtyvät sivuun maajoukkuetehtävistä huhtikuun lopussa.

Ruotsin Salibandyliiton puheenjohtaja Tomas Engholm kiittelee kaksikon tekemää työtä vuolaasti liiton kotisivuilla:

– Jan-Erik Vaara on ollut erittäin tärkeä Ruotsin salibandylle. Hän on maajoukkuevalmentajana johdattanut ryhmänsä viiteen MM-kultaan ja valmentajana hän on paras, joka meillä on tähän mennessä ollut. Ulf on ollut mukana eri maajoukkueiden toiminnassa vuodesta 2001 lähtien ja saavuttanut tehtävissään suurta menestystä. Haluamme kiittää kumpaakin valtavasta työstä, jonka he ovat tehneet lajin eteen.

Maajoukkueen joukkueenjohtaja Joakim Lindström on samoilla linjoilla puheenjohtajan kanssa nopeutta painottavan pelitavan Ruotsin salibandyyn tuoneesta Vaarasta:

– Jan-Erik on hajottanut kehityksen esteitä niin miesten kuin naisten salibandyssa. Vaatimustaso maajoukkuepaidan pukemiseen on kasvanut merkittävästi ja joukkueiden pelitapa on ottanut isoja askeleita eteenpäin ja hänen työnsä on ollut olennainen osa tätä kehitystä. Edessä on haasteellinen aika, kun yritämme palata vuoden 2018 MM-kisoissa kultakantaan sekä kehittää isommassa kuvassa lajistrategiaa, jonka seuraava iso tavoite ovat Suomen MM-kisat vuonna 2020. Nyt oli oikea aika tuulettaa taustaryhmää ja tuoda sisään uusia ajatuksia.

Helmikuun lopussa 49 vuotta täyttävä Vaara itse suhtautuu aikaansa maajoukkueiden valmennuksessa nöyrästi:

– Olen erittäin tyytyväinen maajoukkueen kehitykseen ja siihen, mitä olemme yhdessä saavuttaneet kuluneiden vuosien aikana. Olemme saavuttaneet suuren osan tavoitteista sekä pelillisistä ajatuksista, jotka joukkueelle asetimme ja kokemus on ollut mahtava. Kaikella on kuitenkin loppunsa ja nyt odottavat uudet haasteet.

Vaara valmensi ennen viimeisintä tehtäväänsä menestyksekkäästi Ruotsin naisten maajoukkuetta kuuden vuoden ajan sekä sitä ennen Karlstad IBF:n naisten edustusjoukkuetta. Nykyistä naisten maajoukkuevalmentajaa, Andreas Lundmarkia, huhuttiin viime vuoden lopulla kehittämään Kiinan lajiympäristöä, joten vaihtuvuutta saattaa olla luvassa silläkin puolella.

Ruotsin vuoden 2012 MM-kultajuhlat. Video: Innebandymagazinet.se

Lue myös
Innebandy.se: Jan-Erik Vaara slutar som förbundskapten
Innebandymagazinet.se: Jan-Erik Vaara lämnar landslaget
Innebandymagazinet.se: Snabbrepris: Så var Vaaras tid – VM för VM

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.