Juniorit

Pääkalloennakko: Ennakkosuosikin viittaa kantavat PSS ja Koovee vahvoilla A-tyttöjen välierissä

31.03.
2017
2 Kommenttia
6
Juniorit

Keltapaitainen PSS lähtee välieriin suosikkina Northern Starsia vastaan. Juulia Nurmelta (vas.) odotetaan tehoja. Kuva: Jari Turunen

A-tyttöjen pudotuspeleissä edetään nopeasti puolivälierävaiheesta välieriin, kun tiistaina ratkesi viimeinenkin jatkoonpääsijä eli Koovee ja perjantaina aloitetaan välieräsarjat. Välieräpareiksi muodostuivat PSS-Northern Stars ja Koovee-EräViikingit.

Runkosarjan kärjessä keikkuneet PSS ja Koovee pitävät kotietua ja finaaliin mennään kahdella voitolla. Sekä Northern Stars että EräViikingit ottivat omissa puolivälierissään voitot ilman kotietua ja samaa haastetta on nytkin tarjolla. Sarjat ratkeavat viimeistään 4. huhtikuuta.

PSS–Northern Stars

Lähtökohdat:
PSS pudotti omassa puoliväliserässään Classicin suoraan kahdessa ottelussa, mutta voitot eivät tulleet helpolla tavalla, sillä Classic taipui Porvoossa vasta rankkareilla ja kotonaan niukasti 1-3. PSS:n henkistä kanttia osoittaa se, että tiukassakin paikassa joukkue pystyy voiton ottamaan ja nimenomaan puolustuksen kautta. Maalinteko joukkuetta vastaan on vaikeaa, mutta toisaalta ei PSS:kään välttämättä kovin montaa maalia tee.

PSS on pelannut vakuuttavasti koko kauden ajan ja perustekeminen on erittäin vahvaa. Kovin heikkoa kohtaa joukkueesta ei löydy ja kun joukkue on pelannut koko kauden melko stabiileilla kokoonpanoilla on vaikea uskoa, etteikö joukkue pystyisi hyvään suoritukseen myös välieräsarjassa.

Northern Stars otti oman välieräpaikkansa myös kahdessa ottelussa vaikka kotonaan joutui rankkareihin asti TPS:ää vastaan. Stars lähti otteluihin lievänä altavastaajana, mutta otti heti kärkeen voiton Turussa pitämällä TPS:n nollilla. Nelly Baumgartner on pitänyt maalijyvän kohdillaan myös pudotuspeleissä ja puolustus on pidetty tiiviinä.

Tässä välieräparissa mennään puolustuksen ehdoilla. PSS:llä on laajempi maalintekijäkaarti ja ehkä kokonaisuudessaan tiukempi puolustus. Northern Starsin mahdollisuudet rakentuvat myös tiiviin puolustamisen kautta, mutta maalipaikat on syytä käyttää hyvällä prosentilla, jotta voittoja ottelusarjassa tulee. Espoolaiset ovat osoittaneet pystyvänsä maalintekoonkin, latomalla TPS:n verkkoon molemmissa puolivälieräotteluissa viisi maalia, mutta porvoolaisten tiiviin puolustuksen murtaminen tulee olemaan haastavaa.

Taistelupari:
Juulia Nurme, PSS – Nelly Baumgartner, Northern Stars

Vaikka sarja onkin vahvasti puolustuspainotteinen, niin taistelupariksi nostetaan noita puolustuksia haastamaan pyrkivät kärkipelaajat. Porvoon Juulia Nurme ei vielä maalivirettään ole pudotuspeleissä löytänyt, mutta nyt pitää runkosarjan vire löytyä. Espoolaisten Nelly Baumgartner ei jyväänsä ole hukannut, tähän mennessä tehtyjä pudotuspelimaaleja on neljä mutta PSS:n puolustuksen heikkojen kohtien löytäminen ei tule olemaan helppoa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
1.10.2016 Northern Stars-PSS 2-8
7.1.2017 PSS-Northern Stars 3-2

Näin pelataan:
31.3. 18.30 PSS – Northern Stars, Porvoo SBH
1.4. 18.30 Northern Stars – PSS, K3 Sport Arena
3.4. 18.30 PSS – Northern Stars, Porvoo SBH

Kumpi voittaa:
Runkosarjan selkeästi klaarannut PSS on tässä ottelusarjassa suosikki kokemuksensa ja tasaisemman kokonaisuuden vuoksi. Northern Stars kyllä pystyy yllätyksiin, ja joukkue on erittäin hyvä puolustamaan. Espoolaisten yllätysmahdollisuus sarjan voittamiseen on ensimmäinen ottelu Porvoossa, mutta uskomme että tämä sarja kuitenkin menee PSS:lle.

Kovasta hyökkäyspelaamisestaan tunnettua Kooveeta povataan finaaleihin. Kuva: Esa Takalo

Koovee–EräViikingit

Lähtökohdat:
Puolivälieräsarjoista ainoana kolmeen otteluun venyi viime vuoden hopeajoukkueen Kooveen sarja. Sunnuntaina Loisto otti voiton kapealla rosterilla pelanneesta Kooveesta jatkoajalla, mutta tiistaina Koovee otti kolmannen voiton selkein lukemin, kun rosteriin saatiin sunnuntaina poissa olleet liigapelaajatkin.

Naisten liigan puolivälierät loppuivat Kooveen osalta keskiviikkona, ja nyt Koovee tulee otteluihin täydellä rosterilla. Ainoa kysymysmerkki on Veera Kaupin pelikunto. Tiistaina Kauppi ei kentällä käynyt, vaikka rosterissa olikin. Kaiken kaikkiaan rosteri on kivenkova ja erittäin kokenut sekä puolustuksen että hyökkäyksen osalta. Pistepörssin kärkipaikalta löytyy hiukan yllättäen 99-ikäluokan Pauliina Silvennoinen.

EräViikingit otti välieräpaikan suoraan kahdessa ottelussa, vaikka tiukalle joutuikin SB-Pron kanssa. Joukkue sai mukaan kaikki liigapelaajansa naisten joukkueen pudottua playoffseista ja joukkueen tehokkaimpina ovatkin hääränneet liigapelurit Milja Saarikoski ja Aino Tuokkola. Ylipäätään EräViikinkien ykkösketju on ollut tehokkaalla päällä ja pystyy rakentamaan tehokkaasti maalipaikkoja.

Milla Jaatinen maalissa pelasi hyvän puolivälieräsarjan, ja joukkueen puolustus pystyi hyvään suoritukseen SB-Prota vastaan. Viisi päästettyä maalia kahdessa ottelussa yleensä antaa hyvä mahdollisuudet otteluiden voittamiseen.

Ja puolustaa EräViikinkien pitääkin, sillä Kooveen hyökkäyskalusto on kovaa luokkaa. Vaikka Veera Kauppi olisi poissa, ratkaisijoita löytyy laajalta rintamalta. Koovee pitää mielellään palloa ja se pystyy pitämään paineen päällä EräViikinkien päässä tarvittaessa pitkiäkin aikoja, joten EräViikinkien pitää pystyä hyödyntämään omat maalipaikkanssa todella tehokkaasti. Saarikoski–Tuokkola-akseli siihen pystyykin, mutta koko joukkueen puolustusasenteen tulee olla kunnossa, jos EräViikingit todella aikoo Kooveen haastaa.

Taistelupari:
Oona Kauppi, Koovee – Liisa Kantokorpi, EräViikingit

Otteluparin teemana on ”hyökkäys vastaan puolustus” ja samalla teemalla löytyy taisteluparikin. Kooveen ykkösen oikeassa laidassa pelaava Oona Kauppi on pääsemässä hyvään kevätkuntoon. Runkosarjan kolmessa pelissä 8+7 tehot vakuuttavat ja paluuottelussaan EräViikinkejä vastaan Oona teki tehot 3+5. Liisa Kantokorpi on luutinut EräViikinkien ykkösen toisena puolustajana ja saa varmasti olla tarkkana Oonan ja koko muun Koovee-hyökkäyksen kanssa.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
2.11.2016 EräViikingit–Koovee 1–5
31.1.2017 Koovee–EräViikingit 16–2

Näin pelataan:
31.3. 18.30 Koovee – EräViikingit, Spiral-halli Tampere
2.4. 14.00 EräViikingit – Koovee, Mosahalli
4.4. 18.30 Koovee – EräViikingit, Ylöjärven liikuntakeskus

Kumpi voittaa:
EräViikingit on pelannut vakuuttavat pudotuspelit ja sai varmasti uskoa omaan tekemiseensä puolivälieristä. Tuota uskoa tullaan testaamaan kovasti Kooveen toimesta, ja on vaikea uskoa, että EräViikingit pystyy pitämään puolustuksensa niin hyvin kasassa, että ottelusarjasta voittajana selviäisi. Yksittäisessä ottelussa Mosahallissa kotiyleisö saattaa kantaa voittoon asti, mutta Koovee tästä sarjasta finaaleihin menee.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.
salibandy jätkä
31/03/2017
Millon b-poikien ennakko tulee?
Afrikan tähti
01/04/2017
@salibandy jätkä
Ei taida pääkallo uskaltaa laittaa, kun sarjaennakko meni niin sanotusti päin pyllyä.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.