Divarit

Video: Welhot toipui shokkialusta – playoff-maalipörssin ykkönen räjäytti kotiyleisön jatkoajalla

27.03.
2017
16 Kommenttia
2
Divarit

SB Welhot on voiton päässä miesten Salibandyliigasta. Kuva: Jari Turunen.

Miesten Divarin kolmas finaali pelattiin sunnuntai-iltana Kuopiohallissa. SB Welhot oli jatkoajan jälkeen Porin Karhuja etevämpi lukemin 9-8.

Karhut aloitti ottelun todella terävästi, sillä jo reippaan kahden ja puolen minuutin pelin jälkeen vieraat johtivat 3-0. Pikkuhiljaa Welhot kuitenkin kiri ottelussa tasoihin ja sen jälkeen johtoasema vaihtuikin vuorotellen joukkueiden välillä. Lopulta ratkaisua piti hakea jatkoajalta saakka.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata minuutti ja 18 sekuntia, kunnes Pauno Kajoksinen löysi Mikko Niivan porilaisten maalin edestä ja Niiva latasi kuopiolaisille finaalisarjan toisen voiton.

Ottelun jälkeisessä pressissä Karhujen päävalmentaja Juha-Petri Kujansuu kritisoi vahvasti tuomaritoimintaa etenkin varsinaisen peliajan lopulla Karhuille estämisestä vihelletyn, juuri ennen voittomaalia päättyneen rangaistuksen osalta.

Ottelun tehokkain oli Welhojen Iiro Lankinen tehoin 2+3. Häntä säestivät joukkuetovereistaan Tero Korhonen (2+2) ja voittomaalin iskenyt Niiva (3+1). Niiva johtaa Divarin pudotuspelien maalipörssiä 12 täysosumallaan.

Porilaisten tehokkain oli Ville Salonen pistein 1+2. Kaksi maalia mieheen iskivät Divarin playoff-pistepörssiä johtava Markus Hautaoja, sekä Eero Vanhatalo.

Otteluvoitot ovat nyt siis 2-1 Welhoille. Kuopiolaisilla on mahdollisuus katkaista sarja ja juhlia liiganousua tiistaina Porin Urheilutalolla. Fanseat näyttää klo 18.30 alkavan ottelun. Sarjan hävinnyt joukkue jatkaa kauttaan liigakarsinnoissa Rauman SalBaa vastaan.

Ottelutilastot

Maalikooste

Lehdistötilaisuus:

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
Jani
27/03/2017
Samaa mieltä minä olen viimeisestä jäähystä. Olkapää olkapäätä vasten tilanne ja mielestäni siinä ei mitään ollut. Kenties vapaalyönti oikeampi tuomio? Nyt ratkaisi liikaa peliä ja kenties ottelusarjaa.
Jipii
27/03/2017
Sääli,ett tuomarit ratkoo nää tiukat pelit,eikä pelaajat.Taas hävettää heidän puolesta julmetusti.
jamo
27/03/2017
Tämä tuomari kaksikko on yrittäny ratkoa näitä pelejä ensimmäisestä pelistä lähtien. Heikko taso jos nämä divarin parhaat viheltäjät. Haluukohan joku welhot suoraan liigaan vaikkei pelit sitä edellyttäis....
Hiljaa pori
27/03/2017
Kuitenkin aivan hiljaa ollaan tuosta Kajoksisen telomisesta? Puolustajalla ei ole mitään muuta targettia kuin lopettaa Kajoksisen peli, todella ruma TAKLAUS suoraan selkään.
Ulosajo
27/03/2017
Kajoksisen telomisesta olisi pitänyt viheltää ulosajo tai 5min vähintään. Kyynärpäällä selkään, törkeä. Onneksi Taikuri ei loukkaantunut pahemmin. Että kyllä oli tuomarilla hieman aihettakin korjata viheltämättä jäänyttä Pitkäsen vihellyksellä. Sitä paitsi, törkeää ajaa toimitsijapöydälle vaikka kuinka olisi kylki kyljessä.
JANIINPÄ
27/03/2017
Katselin ottelua alkuosan. Ja ihan hirvitti. Nämäkö ovat divarin parhaat joukkueet?
Puolustuksesta ei tietoakaan, hurlumheitä sinne tänne, kulmaan menee tuplaamaan parhaimmillaan 3-4 ukkoa, ja kaksikin seisoskelee maalilla odottelemassa.
Ei hyvää päivää.
Mutta viihdyttäväähän tuo oli :)
Rivimiehieä
27/03/2017
Rivimiehiä liigassa nämä kajoksiset ja lankiset
Jani
27/03/2017
Jarkko Niemisen suoritus varsin hyvä, kun mahtui Classicin kokoonpanoon. Miten nämä pelaajat mahtuisivatko Classicissa pelaavaan rooliin?
Rivimiehiä
27/03/2017
Miro lehtinen istui muutamassa ottelussa penkillä. Pidätkö kajoksista parempana kuin lehtistä
Herätys riivinmiehet
27/03/2017
Ihan turhaa spekulaatiota miten kukin liigassa pärjää. Aika näyttää kuka sinne nousee ja mitä nousu tuo tullessaan. Jokainen on sinne paikkansa ja mahdollisuutensa ansainnut. Mielipiteitä toki saa olla niin joukkueista, pelaajista ja kirjoittajistakin.
Jani
27/03/2017
Kyllä näen Kajoksisessa potentiaalin jopa ykkösketjuun liigan finaalissa pelaavassa joukkueessa. Valmentaja kohtaisia ratkaisujahan nämä ovat. Toinen valmentaja voi laittaa Kajoksisen vaikka pakiksi, silti pelaavassa kokoonpanossa olisi toisin kuin Lehtinen.
Viimekausi
27/03/2017
Lankinen oli viimevuonna loppukaudesta Erän paras pakki etekin pallollisena joten taso on jo todistettu siltä osin.. Pelin luonne oli nyt aika avointa ja varsinkin Welhot häröili omassa päässään oikein urakalla. Siitä huolimatta: Kumpi tahansa nouseekin niin eiköhän paikkansa liigassa ansaitse.. Varmaan tulevat sijoitukset olemaan häntäpäässä mutta tuskin mitään heittopusseja ovat.... Mutta hyvä että porukka jaksaa dissata joukkueita jotka ovat selkeästi paikkansa finaaleissa ansainneet :/
perus suomalainen
27/03/2017
... nega ja kateus tuntuu dominoivan tälläkin palstalla. Eikö finaalisarjan aikana löydy mitään muuta kommentoitavaa, kuin vähätellä pelaajia tai joukkueita? Tai haukkua tuomareita? Jotenkin niin väsynyttä taas.

Mentäiskö välillä posin kautta? 3.finaaliottelua seurasi YLE:n välityksellä 71000 katsojaa - 14000 katsojaa enemmän kuin SPV-Oilers matsia. Itse ottelu oli kaikin puolin viihdyttävä - oli draamaa ja upeita onnistumisia. Ei mitään varmistelua ja peruuttelua. Tunnelma hallissa oli paras Kuopiossa ikinä, ja se välittyi myös kotikatsomoihin. Näillä näkymin tämä huikea sarja ratkaistaan vasta 5.pelissä Kuopion jäähallissa, mahdollisesti jopa 3000-4000 katsojan edessä. Ei ihan joka vuotista, eikä perus Divaria.
Länsiranta
27/03/2017
Kyllähän Divaripeli oli sunnuntaina sata kertaa viihdyttävämpi teevee tuote, kuin lauantain liigajäkitys. Maalikkokatsojalle varsinkin. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Se viihdyttää, joten Divarin tuote on tuossa mielessä kunnossa.
Jukkisb
28/03/2017
Niinhän sitä vuosi sitten sanottiin samaa. "Tässäkö Divarin parhaat? Surkeaa peliä, kumpikaan ei pärjäisi liigassa."

Ensi kaudella kummatkin pelaavat edelleen liigaa.
Achilleus
28/03/2017
Katotaan asiaa mistä vinkkelistä tahansa Dirre finaalit toimii. Ei ehkä puolustuspään mitään shakkia, mutta maaleja ja komeita miehiä. Nice! Liigakelpoisuus sitä ja pääkallo tätä, eiköhä se ens vuonna näy, miten kalakukko porskutaa kohti vielä isompia pelejä. Now lets focus the Finals! Ps. Tänään Fanseat auki ku Tero Korhonen grillaa Karhut kesälomille!! #jytkettä #kesärensselit

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.