Maajoukkueet

Suomi jätettiin tylysti nollille EFT-päätösottelussa – Ruotsi voittoon tasapainoisella esityksellä

29.04.
2017
19 Kommenttia
2
Maajoukkueet

Suomi-Ruotsi-ottelu päätti Turun EFT:n. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten EFT:n päätösottelu päättyi Ruotsin vakuuttavaan 0-4 (0-0, 0-2, 0-2) voittoon.

Ensimmäisessä erässä A-korin maalipaikat olivat molemmilta joukkueilta vähissä. Vaarallisimmalta vaikutti Nico Salon johtama kakkosylivoimakentällinen, mutta osumat jäivät viimeistelemättä. Suomen Miko Kailiala joutui jättämään ottelun kesken, kun EräViikinki-hyökkääjän nilkka pyörähti erän loppupuolella. Erätauolle lähdettiin maalittomassa 0-0-tasatilanteessa.

Toisen erän puolivälissä Ruotsi siirtyi 0-1-johtoasemaan, kun Rasmus Enströmin laukaus kimposi ristikon ja Suomen maalissa pelanneen Santtu Strandbergin kautta verkkoon. Ennen erätaukoa, ajassa 35:25 Ruotsi tuplasi johtonsa, kun Johannes Larsson viimeisteli keskialueen katkon jälkeen.

Kolmannessa erässä Suomi kasvatti hyökkäyspään riskitasoa merkittävästi ja Ruotsin puolustus onnistuttiin puhkomaan poikittaissyötöillä yllättävän monta kertaa. Osumat jäivät kuitenkin tekemättä ja Ruotsin maalissa pelannut Johan Rehn antoi vahvan näytön tulevaisuutta varten pitämällä Suomen maalitilin nollassa ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2000. Ruotsin kapteeni Mattias Samuelsson kasvatti joukkueensa johdon kolmeen osumaan ajassa 47:11 ja Jonas Svahn viimeisteli vielä tyhjään maaliin loppulukemat 0-4.

Ruotsi vei näin Turun EFT:n voiton nimiinsä voittaen kaikki kolme otteluaan. Suomen joukkueesta turnauksen all stars -ryhmään valittiin puolustaja Jonne Junkkarinen sekä hyökkääjä Nico Salo.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Jonne Lehtimäki
Jonne Lehtimäki
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö
Asemapaikka: Frankfurt am Main
Twitter: @jonleh
Teme
29/04/2017
Ruotsi on ykkönen. Suomi kakkonen. Näin se vaan menee.
Säbä
29/04/2017
Valmentajan, selostajien ja muiden asiantuntijoiden mielestä Ruosi-ottelun voitolla ei ole niin suurta merkitystä?
Jos näin on oikeasti niin onhan se vähän erikoista jos pelataan ilman voiton tavoittelua niin silloin häviää se pelin henki, tärkein.
Tyylipisteitä ei anneta kuitenkaan eli numerot ei valehtele jos hävitään niin silloin kaveri on parempi.
Nykkyä voi vähän myös kritisoida kun hän valitti kapeasta rosterista ja että vastustaja oli freesimpi. Jos pelataan kolme peliä peräkkäisinä päivinä ja pelutetaan suurelta osin kahta ketjua niin se näkyi myös väsymisenä. Liigassa voi hyvin pelata kuten Classic tekee usein tiivistämällä kahteen ketjuun mutta tälläisessä turnauksessa se ei näytä oikein toimivan, viimeissä pelissä se taisi maksaa liikaa?
Nämä EFT- turnaukset voisivat olla salibandyn suurtapahtumia jos ne olisivat vakavasti otettavia myös urheilullisesti.
Joohhan reeni
29/04/2017
Ketäs ruattilla oli mömmönkisoissa jos Rehn ei ollut?
Lakeus
29/04/2017
Ruotsi voitot tais mennä Kettusen mukana. Eipä Nykky saanut Sveitsissäkään mitään aikaiseksi. Hänellä pitää olla aina sarjan parhaat pelaajat ennenkuin tulee tulosta. Lisää vaan pelaajia classicista, kyllä se siitä☺
Junnu#8
29/04/2017
Jännä että Suomi oli joidnkin mielestä suosikki otteluun?? No ei ihan näyttänyt siltä:D
Mihu
29/04/2017
Vaan ykkösketjuun jatkossakin ja kolme pelii putkeen, niin hyvin menee. Nykky herätys!! Kettunen ymmärsin mikä ainut mahdollinen rooli legendalle. Wg:n niin vähän pelaajia, että sinne ei pitäis, mutta Mihu on sielläkin varmasti mukana, kalakaveria ei jätetä ;-)
Liian kriittistä?
29/04/2017
Luulisin että Nykky on halunnut ottaa projektin alkuvaiheeseen mukaan joitakin johtavia pelaajia edelliseltä mm-periodiltaan siirtämään valmennusfilosofiaa ja kulttuuria tähän joukkueeseen.

Pelillisesti suomi ei mielestäni ollut kovin paljon ollut ruotsia perässä. Ruotsilla pari erottuvaa yksilöä (Johannes Larsson, Kim Nilsson) ja terävämpi viimeistely. Suomi ei saanut suoraan syötöstä vedettyä käytännössä yhtään.

Mielestäni on järjevää harjoitella tavoiteltua pelitapaa tuloksen kustannuksella näissä harjoituspeleissä. MM-kultaanhan maajoukkue tähtää. Paljon on kyllä vielä harjoteltavaa, mutta homma on vasta alussa.
Minäpahoitinmieleni
30/04/2017
Niin kumpi vaikutti enemmän. Kettusen lähteminen vai ruotsin koutsin vaihtuminen. Veikkaan jälkimmäistä sillä olihan ruotsi heikko viime mm-kisoissa. Vaikka Kettunen hoitikin homman hyvin ei siinä mitään. Ja miten täällä jotkut jaksaa edelleen puhua nykyn Sveitsi keikasta pahaa koska sveitsihän pelasi sillon just hyvin verrattuna viime aikoihin :D
Terhi
30/04/2017
Olisko aika laittaa tuo Nykky jo pihalle kun tulosta ei tule?

Joku vastuu pitää valmentajallakin olla..
Turkulainen
30/04/2017
Olihan suorastaan ponneton ja huono esitys Suomelta jäädä kotona pelattavassa EFT-pelissä nollille Ruotsia vastaan. Häpeällistä.

Kotona pelattavat maajoukkuepelit ovat aina pelin lisäksi myös lajin markkinointia ja eritoten kotona pitäisi pystyä vahvaan suorittamiseen. Jos huonoa esitystä selitellään kaverin paremmalla "freesiydellä", niin olisihan valmennuskin voinut huomioida aiempien pelien peluutuksessa tulevan Ruotsin pelin. Mutta ei huomioitu. Kahdella ketjulla Sveitsiä vastaan ja samoilla miehillä Ruotsia vastaan vaikka ei pelaajat ei enää jaksa.

Suomi ja suomalaiset on menestyshaluista kansaa... ja näin kun kotona kyykitään huonolla esityksellä, niin turha on haihatella "tupa täynnä" peleistä seuraavallakaan kerralla.
Just
30/04/2017
Sanokaa yksikin joukkue joka ei oo hävinny koskaan.Ei aina voi voittaa.Mieluummin häviän nää pelit ja voitan sitten mm-kisoissa.Hyvä Nykky!!
Et soittaa kotiin
30/04/2017
Nykyn onneksi hävisivät. Liittohan vaihtaa valmennuksen voittojen jälkeen....
Jep
30/04/2017
Ihme väkeä, kettunen haukutaan mestaruuden jälkeen ja nykkyä kehutaan häviön jälkeen. Kettusen pelaajavalinnat aina väärin, nykky valitsee samat ja nyt ne onkin hyvät valinnat.
Maju
30/04/2017
Turkulaisen kommenttiin on helppo yhtyä.
Maajoukkueen pitäisi olla se salibandyn lippulaiva jota media ja suuri yleisö haluaa seurata ympäri vuoden.
Nyt Turussa saatiin 2 000 katsomoon markkinoinnilla koska SUOMI pelaa Ruotsia vastaan.
Valmennus oli tehnyt valintantansa ennen tunausta että tämä turnaus on vain harjoitusta world gamesiä varten joka näkyi peluutuksena pääosin kahdella ketjulla ja tuloksena selvä tappio Ruotsille kauden viimeisessä pelissä.
2000 katsojaa Marli Areenalla sekä fanseat katsojat saivat valmentajien valinnan mukaisen tuloksen joka ei nostanut maajoukkueen arvoa millään mittarilla.
Meitä katsojia on syytä arvostaa jos halutaan että salibandyn yleisömäärät kasvavat, ja media ottaa myös lajin vakavasti.
Kun nyt puhutaan "maajoukkuetie" projektista niin myös pelaajilla voisi olla tavoitteena valinta Ruotsi-otteluun,
World Games on vielä iso kysymysmerkki koska valitaan vain 12 pelaaja rosteri, epäilen että jää vain kokeiluksi koska myös tällä mallilla aliarvioidaan katsojia. Jos finaalissa nähdään kaksi väsynyttä joukkuetta niin parantaako se salibandyn arvostusta?
Kentti
30/04/2017
Lötjönen maaliin!!
Jep
30/04/2017
Täälläkin nykyään jäänyt fiksujen kommenttien jättäminen 10% loput onkin sitten ivaa jostai koutsista tai yksittäisistä pelaajista.. Hyvä me!
Just
30/04/2017
Siis kuka haluaa Turkuun :-)
Just
30/04/2017
Käsittääkseni Suomi hävisi ruotsille 7-2 ennen viime MM-kisoja ja kisoissa Suomi taas voitti Maailmanmestaruuden.Nyt Suomi hävisi 4-0 joka on parempi tulos kuin 7-2.Eli eteenpäin on menty.Hyvä Suomi. :-)
Jep
30/04/2017
Ja Mihu on samanlainen ku Litti maajoukkueessa.Syötöt ja rankkarit maagisia.Puolustus sitten vähän toinen juttu ....

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.