Maajoukkueet

Justus toi toisen MM-kullan Kainulaisten perheeseen – ”Nyt voi veljelle vähän naljailla”

07.05.
2017
2 Kommenttia
7
Maajoukkueet

Justus Kainulainen pääsi nostamaan tänään MM-pokaalia. Kuva: IFF.

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue vuoli tänään MM-kultaa voittamalla Ruotsin lukemin 7-4. Finaalin hahmo oli 4+1 -tehot tehnyt LASB-hyökkääjä Justus Kainulainen. Pääkallo jututti tuoretta maailmanmestaria ottelun jälkeen puhelimitse.

Hetken jo hengähtämään pelin jälkeen ehtineellä Kainulaisella oli vaikeuksia edelleen kuvailla tuntemuksiaan.

– Aika sanattomat fiilikset tässä on. Tämä on mahtava jengi, Kainulainen totesi.

Nuorukainen pelasi mainiot kisat voittaen turnauksen pistepörssin ja kuten jo todettu, oli tehoillaan MM-finaalin herra ja hidalgo. Kainulainen jäi kuitenkin yllättävästi ulos kisojen tähdistökentällisestä.

– Ihan hyvin menivät nämä kisat kyllä, vaikka alkuun oli vähän totuttelemista uudella pelipaikalla sentterinä. Hyvät kaveri oli ympärillä, niin mikäs siinä on pelatessa. Tähdistöstä ulos jääminen ei harmita yhtään. Pääasia, että joukkue voitti, Kainulainen kommentoi.

Kainulaisen isoveli Rasmus oli voittamassa kaksi vuotta sitten niin ikään nuorten maailmanmestaruutta. Rasmus oli 2015 kisoissa pistepörssin kakkonen 12 pisteellä, joten 16 pistettä takonut Justus laittoi paremmaksi.

– Nyt voi veljelle vähän naljailla. Aina välillä, kun on tilaisuus niin piikittelemme, Justus naurahti.

– Kisaprojektin aikana on tullut välillä juteltua Rasmuksen kanssa maajoukkuehommista, mutta ei mitenkään sen suuremmin.

Tuoretta maailmanmestarijoukkuetta Kainulainen kuvaili taitavaksi, yhtenäiseksi ja voitonhaluiseksi. Tähän listaan voidaan lisätä turnausta kokonaisuutena tarkkailtaessa varmasti myös jossain määrin ylivoimaisuus.

– Ehkä me olimme muita parempia sen takia, kun paransimme peliä koko ajan. Uskoimme, että voimme voittaa ihan jokaisen jengin näissä kisoissa. Totta kai meillä on myös uskomaton valmennus ja mahtavat taustat, Kainulainen hehkutti.

Välierä Sveitsiä vastaan oli nihkeä ja venyi jopa aavistuksen yllättäen jatkoajalle saakka. Tämä ei kuitenkaan rassannut mieltä finaalin alla.

– Mielestäni teimme aika samanlaiset valmistelut finaaliin kuin muihinkin peleihin. Ajattelimme, että menemme pelaamaan rennosti ja että menemme voittamaan tämän pelin, Kainulainen päätti.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila
#73
07/05/2017
On tuo Justus kyllä aivan helvetin hyvä pelaaja.
#51
07/05/2017
Hei huomio Pääkaalit!! Tuossa tuli jollakin luikautettua rumasana. Vaadin bänniä!!!! Pahoitinmieleni..;(

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.