Divarit

Karhut-valmentaja pahoittelee käytöstään – ”Haluan pyytää anteeksi erotuomareilta”

25.09.
2017
28 Kommenttia
6
Divarit

Jani Kannosto pahoitteli sunnuntaista käytöstään seuran tiedotteessa. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

Sunnuntaina pelatun Joensuun Josban ja Porin Karhujen välisen miesten Divarin ottelun jälkeen kuohui lehdistötilaisuudessa, jossa porilaisten pääluotsi Jani Kannosto tylytti ottelun tuomareita kovin sanankääntein. Karhut on nyt julkaissut aiheeseen liittyvän anteeksipyynnön kotisivuillaan.

Karhujen tiedotteen voit lukea kokonaisuutena ohesta:

”Sunnuntaina pelatun Josba-Karhut ottelun lehdistötilaisuudessa Karhujen päävalmentaja Jani Kannosto otti kantaa pelin viheltäneeseen tuomarikaksikkoon asiaan kuulumattomalla tavalla.

Karhut ei hyväksy seuran toimihenkilöiltä/pelaajilta lehdistötilaisuudessa nähtyä käytöstä. Seura ja sen johto eivät myöskään ole samaa mieltä valmentajan esittämien näkemysten kanssa koskien erotuomareiden toimintaa. Lehdistötilaisuudessa koettu avautuminen oli täysin tappiosta turhautuneen valmentajan oma näkemys.

– Tulemme käymään asian läpi seuran sisällä, jotta vastaavia tilanteita ei enää pääse tapahtumaan, kommentoi seuran puheenjohtaja Jari-Pekka Sundelin.

– Haluan pyytää anteeksi erotuomareilta, molemmilta seuroilta sekä seuran yhteistyötahoilta lehdistötilaisuuden käyttäytymistäni, pahoittelee Jani Kannosto.”

Karhujen uutinen

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Legend
25/09/2017
Olihan tossa pelissä nyt tuomarit aivan v*tun p*llystä. Ymmärrän täysin Kannoston reaktion, niin olisin itsekin reagoinut.
Kari Niemi
25/09/2017
Saibandyvalmentajat taas vauhdissa promotoimassa lajia suurella yleisöllä: milloin ollaan hiihtolasit päässä hassuttelemassa ja milloin taasen VMP-tantrumi lehdistötilaisuudessa.

Näin.
Katsoja
25/09/2017
Tee itsellesi palvelus, älä vaan ala valmentamaan! Hieno lajimme sai tämän myötä ihan valtakunnantason huomiota iltapäiväaviisin lööppinä. Yeah, great! Tätä lisää, hyvä että kansa saa laji-infoa; tämä on karujen miesten karu laji!
Ojasalo
25/09/2017
Nimimerkki KATSOJA taitaa olla ÄIJÄ.
Seppo
25/09/2017
Menee vielä naurettavammaksi valmentajalta! Ensin kovaa naamaa ja haukutaan kaikki. Sitten myöhemmin kuitataan pyytämällä anteeksi. Arvostus laskee entisestään.
sepolle
25/09/2017
Ootko oikeesti Seppo tuota mieltä. Annetaan nyt Kannostolle mahdollisuus anteeksipyyntöön. Mielestäni ryhdikkäästi reagoinut yön nukuttuaan. Tuskin mielipidettään tuomareista on muuttanut, mutta on ymmärtänyt varmaan et avautuminen tapahtui väärään aikaan väärässä paikassa.
Arto Kilponen
25/09/2017
Olisi todella mielenkiintoista kuulla liitolta kannanotto siihen hiihtolasiepisodiin. Minun arvaus on, että yksittäisenä tempauksena se on vähintäänkin ok.
Valmentaja
25/09/2017
Anteeksipyyntö hyväksytty.
Kumilanka
25/09/2017
Seiso äijä sanojes takana äläkä vedä kumilankaa.
Katsoja
25/09/2017
Olisiko Divarin ennakossa ollut ettei Porin leveys kestä poissaoloja. Nythän pari pelaajaa puuttui Josba pelissä. Tämä yksi syy tappioon.
Rispektiä
25/09/2017
Suoraselkäistä toimintaa Kannostolta. Ihailtavaa toimintaa Karhuilta: Ilmoittavat selkeästi että eivät hyväksy eivätkä ole samaa mieltä.
spon sori
25/09/2017
okei, eli siis niinku minkälaista näkyvyyttä mä saan nyt tälle sponssille, täähän on kuitenkin aika pieni laji suomes, et meneeks tää panostus iha hukkaa?
Analyytikko
25/09/2017
Valitettavasti Sipilän koulutusleikkaukset alkavat näkyä jo käytännön tasolla, kun en saanut mitään selvää mitä yllä oleva viesti mahtaa tarkoittaa...
Lapanen
25/09/2017
Ei pidä pyytää anteeksi mielipidettään. Miksi valmentajien ja pelaajien pitää pyytää anteeksi? Missä on tuomari joka julkisesti pyytää anteeksi kun on viheltänyt päin helavattua? Tuomareilla ei ole mitään itsekritiikkiä, eikä kykyä vastuunkantamiseen. Ongelma ei ole pelkästään tuomareissa, vaan suurin ongelma on pienen piirin asioista päättävissä organisaatioissa. Jos istut katsomassa peliä oikeiden ihmisten kanssa, niin varmasti on tulevaisuutesi erotuomarina taattu. Ulkokehällä viheltäjillä ei ole mitään mahdollisuutta päästä ytimeen, vaikka olisi miten hyvä tahanssa, Kyllähän jossain pitäisi jonkun herätä, jos kerta toisensa jälkeen Liukolampi ja Ljungberg saa joukkueilta lokaa niskaan. Onko joukkueet tosiaan järjestään noin typeriä, vai voisiko tosiaan olla niin, että edellä mainittu kaksikko ei vaan pärjää liiga-/divaritasolla? Nyt saa loppua asioista sanomisen anteeksi pyytäminen.
Kari Niemi
25/09/2017
"Miksi valmentajien ja pelaajien pitää pyytää anteeksi?"

Koska olisi kohteliasta? Koska nämä asiat tulisi hoitaa lajin sisällä? Englanniksi käytetään termiä professional courtesy.

Toki mikään ei estä ketään näyttämässä omaa typeryyttää jos näin haluaa.
Kari Niemi
25/09/2017
Enää tosiaan puuttuu se, että kaiken maailman urheilujätkät ja varainkeruumiehet linkittävät tuon lehdistötilaisuuden someen korostaen "miten hienoa että on persoonia" jne muuta roskaa.
Lapanen
25/09/2017
Juuri tuolla "lajin sisällä" hyssyttelyllä mikään ei muutu. Kannosto oli antanut tyypeistä palautetta "lajin sisällä" ja tiesi miten tässä tulee käymään. Ja niin kävi. Asiat pitääkin hoitaa itsenäisesti ja sisäisesti, mutta jos tavat ja kulttuuri ei muutu pitää siihen puuttua kovalla kädellä. Ljungbergia on jo vuosia kannateltu divari-/liigatasolla hyvä veli- meiningillä ja Liukolammesta on tulossa vastaavanlainen tapaus. Jos ei osaa, niin ei osaa. Ei sitä tarvitse salailla, jos asioihin ei edes yritetä saada muutosta. Ja KARI NIEMI hei, jos olet ollut joukkueen toiminnassa mukana ymmärrät, että jotkut asiat vaan kuuluu kulttuuriin. Nyt ne oli valmentajan hiihtolasit lehdistötilaisuudessa. Haittasiko oikeasti jotakin? Ai ei. Älä ole noin stanan tosikko. Oletko itkenyt samalla tavalla eri nimimerkeillä, kun Kurre on pelleillyt hassuissa asuissa mitaleiden jaoissa? Tosikot voi pysyä siellä jalkapallon puolella ihmettelemässä ollaanko liian tosikkoja, kun joku Andorra pyyhkiin Suomen pelipaidalla nurmea.
Kari Niemi
25/09/2017
"Juuri tuolla "lajin sisällä" hyssyttelyllä mikään ei muutu. Kannosto oli antanut tyypeistä palautetta "lajin sisällä" ja tiesi miten tässä tulee käymään. Ja niin kävi. Asiat pitääkin hoitaa itsenäisesti ja sisäisesti, mutta jos tavat ja kulttuuri ei muutu pitää siihen puuttua kovalla kädellä."

Väärin. Ja tämän Kannosto itsekin ymmärsin kun pyysi anteeksi käytöstään.

"Ja KARI NIEMI hei, jos olet ollut joukkueen toiminnassa mukana ymmärrät, että jotkut asiat vaan kuuluu kulttuuriin."

Moukkamaisuus ja huonokäytös ei kuulu ainakaan minun kulttuuriin.

Tämä on vaan tätä nykypäivää, että pitää vaan raivota raivoamisen ilosta. Ennen kun kaupasta löytyi pelaantunut omena niin sitä ilmoitettiin kauppiaalle, nyt siitä otetaan kuva ja laitetaan tieto iltapäivälehtiin.
LAPASELLE
25/09/2017
Heräämisiä joukkueiden suunnallako tarkoitat?

Maila päähän => 5min.

607 Viiden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

1) Kenttäpelaaja huitoo väkivaltaisesti tai vaarallisesti mailal­laan. (901)
Tähän kuuluu myös, kun kenttäpelaaja nostaa mailansa vastapelaa­jan pään yli osuen tähän.
rooli
25/09/2017
Raikasta joo, mutta samalla otti idiootin roolin, idiootin roolin otti vielä tuplasti kun seuran määräyksestä pyytää anteeksi.
Touko
25/09/2017
Melko geneerisen kuuloinen pahoitteluviesti kuitenkin, jolla varmaankin on ollut tarkoitus lieventää mahdollisia seurauksia, koska sorit siitä.
Vähän on jäänyt epäselväksi tässä tapauksessa, että oliko suurin ongelma jo ennakkoon henkilöiden välillä vai oliko tarkoitus kritisoida juuri tämän pelin ratkaisuja. Jotenkin tuntuu että ensimmäinen vaihtoehto lähempänä.
Jkl
25/09/2017
Valmentaja tässä antoi kasvot hyvin yleiselle vihapuheelle, jota kuulee joka puolella ja joka puhujan omasta mielestä on kaikkien rajoitusten ja käyttäytymissääntöjen yläpuolella. Kysymys kuuluukin, onko anteeksipyyntö noista lähtökohdista aito? Seura teki mitä sen pitääkin, ja samalla kaveri pantiin tietysti julkisesti katumaan sanomisiaan. Mutta voiko asian katsoa olevan loppuun käsitelty anteeksipyynnön jälkeen? Vaikea uskoa. Tässä nyt odotellaan liiton kantaa asiaan, ja ehkäpä myös seuran, joka voi halutessaan sanktioida valmentajansa toilailut.
Sääntöjen kertaus tarpeen?
25/09/2017
Liian usein näkee (607) kohdan 5) tilanteita ilman tuomiota tai pelkkä 2 min. Nyt kun kohdan 1) rikkeestä on annettu 5 min, niin nousee hirveä meteli. Käsittämätöntä touhua. Eikö säännöt ole tarkoitettu noudatettavaksi?

607 Viiden minuutin joukkuerangaistuksen aiheuttavia rikkeitä

1) Kenttäpelaaja huitoo väkivaltaisesti tai vaarallisesti mailal­laan. (901)
Tähän kuuluu myös, kun kenttäpelaaja nostaa mailansa vastapelaa­jan pään yli osuen tähän.

2) Kenttäpelaaja koukkaa mailallaan vastapelaajan vartaloa. (906)

3) Pelaaja heittää mailansa tai varusteensa kaukalossa tarkoi­tuksenaan osua palloon. (909)

4) Pelaaja heittäytyy vastapelaajaa päin tai muuten hyökkää vä­kivaltaisesti tämän kimppuun. (909)

5) Pelaaja taklaa, heittää tai kamppaa vastapelaajan kaukaloa tai maalin kehikkoa vasten. (909)
säbäniilo
25/09/2017
Camaan!! Salibandy tarvitsee tällaista! Antaa tunteiden näkyä!!
SääntöSuomi
25/09/2017
Ilman mitään omaa ja hyvä tulee = kertoo paljon tai lähes kaiken mikä noissa juomareissa kusee! Hyviäkin toki löytyy, mutta tää yksi TL ei kuulu joukkoon! Ei ole vahinko, että aina sama jätkä löytyy, kun juomareista porua.
Omaa
25/09/2017
Tulkintaa ja järjen käyttöä siis. Valmentajalla nyt keuli liikaaa
Katsoja
26/09/2017
Kyllä melkein haluaisin pelin lipun hinnan takaisin, jos epäselvyyksiä tuomarien toimista ollut onko se ollut tasapuolista joukkueiden kesken?
Tuomareista
16/10/2017
Jalkapallon ykkösessä yksi peli mennyt tutkintaan ylen teksti-tv:ssä juttua siitä ja kuulemma ottelun tuomarilla myös ollut suuri vaikutus pelin lopputulokseen jutun mukaan.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.