Video: Valmentajalta raju avautuminen lehdistötilaisuudessa – ”V***tus on aikamoinen”

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Kuva: Kuvakaappaus videosta

Joensuun Josba ja Porin Karhut väänsivät sunnuntaina Joensuussa miesten Divarin merkeissä. Josba johti peliä parhaimmillaan 6-0, mutta lopputulokseksi merkittiin 6-5.

Ottelun jälkeen järjestettiin normaaliin tapaan lehdistötilaisuus, jossa Karhut-luotsi Jani Kannostolla oli painavaa asiaa. Kannosto aloitti tilaisuuden monologilla, jossa hän lyttäsi ottelun tuomaritoiminnan viitaten Tapio Liukolampeen ja Daniel Ljungbergiin ”paskahousuina”.

Kannosto antoi palaa tuomareista oikein kunnolla ja viittasi puheissaan muun muassa viime kevään Divarin finaaleihin, jossa parivaljakko vihelsi Welhojen ja Karhujen väliset kamppailut.

Josba-ottelun yhteydessä Kannosto oli ilmeisen tuohtunut siitä, että kotijoukkue laukoi viisi maalia kuudesta ylivoimalla. Karhuille tuomittiin ottelussa yksi viiden minuutin ja kaksi kahden minuutin jäähyä. Lähes kahden minuutin pituinen ryöpytys on nähtävillä videon alussa.

Ottelutilastot

40 comments

  1. Pelin ja hidastuksen nähneenä 5min rangaistukseen johtaneesta tilanteesta, en ole edelleenkään varma oliko 5min oikea tuomio

  2. Jaahas, salibandyssa voi tällai puhua tuomareista. Jossain lajissa tuli pitkä huili.

  3. Tarvinnut edes tarkistaa, kun jo arvasi toisen veijarin. Tässä kohtaa helppo sanoa, aina sama jätkä! Milloin hyväksytään siirtyneeseen maalin tehtyjä ja milloin mitäkin, kuhan aina on säätämässä omiaan. Ei jää viimeiseksi kerraksi.

  4. Jani Kannisto, siivoa suusi. Ei voi ottaa vakavasti tuollaista ala-arvoista kielenkäyttöä harrastavaa valmentajaa. Asia voi olla painavaa ilman jatkuvaa kirosanojen suoltamistakin!

  5. En ole nähnyt peliä, mutta yhdenkään joukkueen toimihenkilön tai pelaajan ei tulisi laukoa oheisen videon kaltaisia törkeyksiä suustaan riippumatta tuomioiden oikeellisuudesta tai ottelun lopputuloksesta. Lienee ilmiselvää, ettei tämän kaltaisella toiminnalla saavuteta pidemmän päälle mitään hyvää, vaan ainoastaan a) Heikennetään erotuomareiden ja joukkueiden keskinäistä luottamusta ja toimintaedellytyksiä yhtenä kentällä toimivana toisiinsa vuorovaikutuksessa olevana kokonaisuutena b) Tehdään hallaa salibandylle tuotteena ja kasvavana urheulajina niin suuren yleisön, kuin potentiaalisten uusien harrastajienkin silmissä (vaikkakin tietty huvittava viihde-aspekti tämänkin valmentajan puheenvuorosta löytyy). Mielestäni vaihtoehtoinen ja ehkä kenties oikeampi toimintatapa voisi olla asiallisen ja rakentavan keskustelun käyminen asianosaisten kanssa, sekä kirjallisen tai suullisen palautteen anto erotuomaritoiminnasta kulloisellakin sarjaportaalla vastaavalle henkilölle/toimielimelle, jolle voisi nämä lehdistötilaisuuden kaltaiset kovat palautteet ja kehityskohteet ladella suoraan. Jääkiekon puolelta löytyy tämän pressin kaltaisia ”youtube-helmiä” ihan tarpeeksi, joita salibandy ei todellakaan tarvitse.

  6. Miksi oletat kolme tuntia pelin päättymisen jälkeen että salibandyssä tuo suvaittaisiin? Vai oletitko kurinpitäjän tehneen jo päätöksensä? Eiköhän tuosta useamman pelin kielto tule. Mikä sinun motiivisi tuolle kommentille oikein oli?

  7. Ei mitään järkeä. Valitettavasti. Lätkässä tulisi 6-8 peliä pannaa ja säbän pelimäärään suhteutettuna 2-3 matsia. Toivottavasti oppii. Aika riman alitus, ihan sama kuinka huonoja tuomarit.

  8. Itse paikanpäällä Josba – Fbc Turku pelissä olleena voin sanoa että kotijoukkue sai aika mukavat 5minuutin ylivoimat 2min oikeuttavista tilanteista. Onko tämä vitosten jakaminen joku uusi viilaus sääntökirjaan? Molemmat tuomiot olivat max 2min arvoisia, toinen jopa meni enemmän vaparin puolelle.

  9. Penalttia pitää tosta tulla mutta toivottavasti tälläinen huomiota herättävä avautuminen herättelee myös liiton päättäviä tahoja vuosivuodelta heikkenevästä tuomareiden tasosta.

  10. Samaa mieltä. Ehkä liitossa ei ollut keskustelu yhteyttä??? Niin esitti argumentit julkisesti. Eiköhän tuosta toimitsijakieltoa tule!

  11. Kannattaa lukaista muistinvirkistämiseksi Vuolan kirjoitus keväältä. Sama homma jatkuu.

  12. Höpöhöpö, en matsia nähnyt, mutta jos ei tuomaria saa paskahousuksi nimittää ja vähän kiroilla kun harmittaa niin johan on turhia nämä (pakolliset) mediatilaisuudet.

    Sirkushuvia kansalle.

    Miten meni peli? ” hävittiin 6-5. Ok kiitos, koska seuraava peli? Tiistaina. Ok, tsemppiä. Kiitos. ”

  13. Pelaaja saattaa mailansa puolustavan pelaajan kasvoihin ja joku katsoo ettei teko ole 5minuutin arvoinen jäähy. Omituista.

  14. Ongelma on, että 5min jäähyt ovat osin aivan kohtuuttomia pelin luonteeseen nähden. Pelaajien taitotaso pääsarjoissa on niin korkea, että viiden minuutin rangaistus ratkaisee monesti tasaisen pelin, koska kahden tai useamman maalin tekeminen viiden minuutin ylivoiman aikana ei ole mikään poikkeus.

    On selvää, että tarkoituksellisiin vahingoittamisiin 5min on oikea rangaistus. Mutta siinä vaiheessa, kun kyse on tuomarien tulkinnasta, niin 2min ja 5min rangaistuksen ero on mieletön verrattuna itse tilanteeseen.

    Jos ja kun sääntöihin tuskin tulossa mitään välimallin rangaistusta, niin ymmärrän, että epäoikeudenmukaisuutta mielestään kokeneen joukkueen valmentajilla voi läikkyä yli. Tuskin kukaan toivoo, että salibandysta tulee laji, jossa pelit ratkeavat ylivoimiin. Tuomareilla on tässä suuri vastuu. Kaukalon pitää olla turvallinen, mutta tuomarit eivät saisi olla silti pelien ratkojia.

    Jokusen vuosikymmenen salibandyn parissa viettäneenä tiedän, että varmin tapa sotkea syksyn pelit on, kun tuomarikoulutuksessa korostetaan: ”ottamaan koko rangaistusasteikko käyttöön”.

  15. eihän tässä tuomarit ratkoneet yhtään mitään, maila naamaan, 5 min ja thats it

    jos koet vitosen kalliiksi joukkueelle, mietit vähän miten sitä heiluttelet ja mitä useampi miettii, sitä vähemmän sattuu ja kaukalo on turvallinen

    selvä 5 min, ihme kitinää

  16. Minua kiusattiin organisaation toimesta ottamalla pelit pois ja nyt taas farssi!!! Onneksi ex-parini ehti myös kommentoimaan viserrysmaailmassa asiaa. Rakastakaa kentän ex-kuninkaita❤️.

  17. Kyllä minulle aikanaan eräs entinen Josban pelaaja sanoi ettei rikettä jos maila vaikka laukauksen jälkeen nousee ja siitä vahinkotilanne.

  18. maila saa nousta etupuolella jos ei aiheuta vaaraa, jos osuu päähän (eli aiheuttaa vaaraa) automaattinen 5 min

    hyvä sääntö

  19. Tuomas Hartikainen on itsekkin vastaavanlainen tuomari jos hänelle menet sanomaan rikkeistä niin saman tien alat itse niitä jäähyjä saamaan. Siinä on sellainen tuomari joka voisi mennä honolululuun viheltelemään. Tuomakselle ei ollut lapsena vissiin leluja ja nyt sillä on pilli.

  20. Tuollainen avautuminen ei käynnisty pelkästään yhdestä päähän osuneesta mailasta. Jopa porilaisten kanssa pääsee parempaa lopputulokseen, kun kentällä ymmärtää käyttäytyä.

  21. Oli tuomarien osaamistaso ja pelin luku niin tai näin, mutta kyllä pahaa tekee kuunnella aikuiselta mieheltä ja vastuuvalmentajan pestiltä tuollaista teiniangstin tasoista katupoikakieltä. Äijä varmaan kuvittelee olevansa kovakin kundi, kun tehostaa avautumistaan koko alatyylisella sanavarastolla. Joltain typerältä finninaamalta tuollaista voi odottaa, mutta ei toimihenkilöltä valtakunnan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Itsekontrolli pettänyt pahasti, ja pettymyksen sietokyky ei todellakaan ole huippuvalmentalta vaadittavalla tasolla. Jos jonkun divaripelin häviäminen menee noin ihon alle, niin kannattaisi varmaan hakeutua muihin hommiin. Äijä vaan telakalle huilaamaan muutamaksi peliksi, ja Porissa vakavat työnanatajaneuvottelut siitä, millaisen kuvan seura haluaa ulospäin välittyvän arvoistaan ja toimintatavoistaan.

  22. Elämä on ottakaa rauhas kritiikkii täytyy antaa ja pitäääkin kuikahattutädit taas itkemäs 😀

  23. Jotenkin suloista miten tällainen karumpi kielenkäyttö menee joidenkin ihon alle. Meni varmaan aamuteet väärään kurkkuun 🙂

  24. Kohtalaisen suolainen äijä. Kannattais varmaan vähän kiinnittää huomiota sääntöjen mukaan pelaamiseen, jos alivoima ei toimi.

  25. Eiköhän Karhut sanoudu irti seurana Kannoston purkauksesta. Kuvittelisin näin.

  26. Värikkäät persoonat on kivoja ja värikäs kommentointi samoin, mutta tässä nyt ehkä tunnekuohussa tuli värikkäitä sanoja liikaa. Voi olla aiheesta, ehkä ei, mutta vähän mauttoman värikästä.

  27. No jos tuomarit nyt vaikka vähän epäonnistuikin, niin Kannosto päätti vetää vielä enemmän vihkoon pressin. Huh huh

  28. Joku toinenkin katsoja näköjään kirjoittaa samalla nimimerkillä. Ihan fiksulta tämä Porin valmentaja minusta kuulosti kun kokonaisuutta katsoi. Yksi tilanne ainakin missä Josban entiset valmentajat puhuivat että joku tuomari olisi vain vaparin antanut porilaisten jäähyn sijaan. Hyvä peli ja molemmille krediittiä nyt vain tuomarilinjaukset kaikille selviksi yms.

  29. Joo, niinhän se on. Minäpahoitinmieleni ja tunnen myötähäpeää siitä, että aikuisen ihmisen ajan ja paikan taju heittää esiintymisessä noin pahoin. Valmentaja ei ole kuka tahansa nobody, vaan julkinen eläin, jonka edesottamuksia seurataan ja jonka sanomiset eivät leimaa pelkästään henkilöä itseään, vaan myös seuraa. Vaikea uskoa, että mikään seura lähtee ostamaan tuon tasoista viestintää seuran virallisena kantana tuomaritoimintaan. Näin se vain on, eikä säälittävät yritelmät ironiaan ja sarkasmiin sitä muuksi muuta. Yksi nykyajan ongelmista on, että kaikenlainen kritiikki on mennyt tuollaiseksi tyhjäpäiseksi örveltämiseksi, jolla ei rakennenta yhtään mitään. Mitenkähän mahtaa olla nyt, kun laineet eivät enää lyö yhtä korkeina, muuttaisiko Kannosto jotain tuosta kommentoinnistaan? Toivottavasti. Jos ei, niin näkisin, että pitää olla huolissaan!

  30. ”Lienee ilmiselvää, ettei tämän kaltaisella toiminnalla saavuteta pidemmän päälle mitään hyvää”

    Nythän tästä on saatu hyvä keskustelu aikaiseksi, toisin kuin jos asiasta olisi hyssytelty käytävillä. Toki koen ulostulon epäasialliseksi, mutta tämä avasi kuitenkin keskustelun oletetusti juuri toivotulla tavalla.

  31. Toivon hartaasti että nämä kiukkua täyteen buukatut ihmiset saataisiin pois valmentajan tehtävistä. Tuossa ”iso” ego huutelee omaa tuskaansa ja purkaa omaa pahaaoloaan muille. Omat ongelmat heijastuu pahasti lävitse. Vaihtoon tämä mies pian.

  32. No, uusi päivä ja uudet kujeet. Seura tuli julkisuuteen pahoittelemaan ja sanoutui irti turhautuneen miehen avatumisesta. Tiedotteen mukaan myös henkilö itse pahoittelee…. Mutta, vaikka käsi on pystyssä virheen merkiksi, niin kurinpidolliset jälkiseuraamukset tuskin olisivat liioittelua. Ihan vaikka sen vuoksi, että uskottavuus aikuismaiseen käyttäytymisvaateeseen johtopaikoilla säilyisi.

  33. Eiks se sääntö ole just niin ettei saaton tarvitse edes osua että voi viheltää?Riittää että on ”vaarallinen”.Täten jos haluaa niin voi vaikka hylätä puolet maaleista,koska saatot järjestään pään korkeudella.

  34. Ihan normaalia omiin tunteisiin tutustumista. Harva se viikko näkee näitä marketin kassajonossa kirkuvia päiväkoti-ikäsiä, joilla on tosi paha mieli kun asiat ei mene niin kuin itse haluaa.
    Jotkut vaan kasvaa niiin hitaasti.