Sveitsin liigan runkosarja puolivälissä – edessä tiukka taistelu viimeisistä playoff-paikoista

Billy Nilsson on takonut pisteitä hurjaa tahtia Sveitsin liigassa. Kuva: Michael Peter / Unihockey.ch.

Billy Nilsson on takonut pisteitä hurjaa tahtia Sveitsin liigassa. Kuva: Michael Peter / Unihockey.ch.

Sveitsin Salibandyliiga NLA:n runkosarja on nyt puolivälissä. 11 kierroksen jälkeen piikissä keikkuu SV Wiler-Ersigen ja perää pitää UHC Thun.

Tatu Väänäsen kipparoima Wiler on ollut vakuuttava, sillä se on menettänyt pelaamissaan peleissä vain neljä pistettä. Ero toisena olevaan Köniziin on kolme pistettä. Ruotsalaistähti Johan Samuelssonin johdattamalle Tigers Langnaulle povattiin aiempaa kivikkoisempaa kautta, mutta tähän mennessä joukkue on pelannut mainiosti ollen taulukossa kolmantena 24 pistettää keränneenä. Neljäs yli 20 pistettä saalistanut joukkue on neljäntenä keikkuva Jarkko Nurmelan Alligator Malans.

GC Zürich on ollut alkukaudella yllättävän vaisu. Paperilla joukkueen piti olla ykköshaastaja kestomenestyjä Wilerille, mutta tähän mennessä joukkue on voittanut peleistään vain kuusi ja hävinnyt yhden väkemmän, mikä oikeuttaa viidennelle sijalle.

Sarjan kovimmat yllättäjät löytyvät sijoilta kuusi ja kahdeksan. Zug Unitedille pystyttiin jonkinlaista mustan hevosen viittaa asetella jo etukäteenkin, mutta kuudes sija on silti erinomainen suoritus. Toki pitää muistaa, että sijat 6-10 mahtuvat kaikki neljän pisteen sisään.

Kahdeksantena puolestaan paperilla varsin vaatimaton Waldkirch-St. Gallen on pelannut ennakkoluulottomasti ja taistelee tällä hetkellä kovasti paikasta pudotuspeleissä. Sarjan viimeisistä sijoituksista useimmiten taistellut WaSa on jatkanut sitä hyvää virettä, mihin se viime kaudella parhaimmillaan pystyi.

WaSan ja Zugin välissä seitsemäntenä keikkuu Mikko Hautaniemen, Kari Koskelaisen ja Niklas Niirasen HC Rychenberg Winterthur, jolta voisi rosterin puolesta odottaa paljon parempaa, mutta kokeneiden ulkomaalaispelaajien paras terä löytynee vasta keväällä.

Vahvasti kesällä vahvistuneen Chur Unihockeyn alkukautta voidaan pitää jonkinasteisena floppina. Viime vuosina Churissa on totuttu olemaan se musta hevonen, joka laittaa kärjelle kampoihin. Kalle Keskitalon edustama joukkue on löydetty runkosarjan päätteeksi useimmiten yllättävänkin korkealta.
Nyt kun odotuksia on sopinut varovasti ladata hieman enemmän, ei tulosta olekaan syntynyt.

Arto Riihimäen luotsaama ja Miikka Sokan, Markus Kulmalan, Juuso Alinin ja Mikko Immosen edustama ”suomalaisjoukkue” Kloten-Bülach Jets on kymmenentenä, mutta edelleen iskuetäisyydellä playoff-paikan suhteen. Parantaa pitää kuitenkin äkkiä, ettei juna liikahda asemalta. Taulukon hänniltä löytyvät suhteellisen odotetusti Niko Juholan UHC Uster ja Matti Tauraman UHC Thun.

Sarjan pistepörssiä johtaa tällä hetkellä Zugin henki ja elämä, värikäs ruotsalaistähti Billy Nilsson, joka on takonut lähes kolmen pisteen keskiarvolla. Hänen niskaansa pisteen päässä hengittää Zürichin Joel Rügger (17+13). Tehokkain suomalainen on ollut tilaston kahdeksantena keikkuva Winterthurin Mikko Hautaniemi tehoin 11+11=22. Kaikkiaan 11 maaliin ovat yltäneet myös Klotenin Mikko Immonen (11+7) ja Malansin Jarkko Nurmela (11+5). Heidän lisäkseen yli 10 pistettä on tehnyt suomalaispelaajista ainoastaan Miikka Sokka (6+10).

Viikonloppuna pelattavan 12. kierroksen helmiä ovat sarjatilanteen osalta etenkin kärkikamppailu Wiler-Köniz, sekä pudotuspeliviivan tuntumassa miteltävät UHC Waldkirch-St. Gallen-Chur ja Zug United-HC Rychenberg Winterthur.

Nykyistä sarjatilannetta on hyvä verrata esimerkiksi ennen kautta julkaistuun NLA:n Pääkalloennakkoon, johon pääset käsiksi tästä.