Suomi taisteli tiensä MM-finaaliin hurjasta välierätrilleristä

Suomi taisteli tiensä Sveitsin yli lauantaina pelattavaan MM-finaaliin. Kuva: IFF

Suomi taisteli tiensä Sveitsin yli lauantaina pelattavaan MM-finaaliin. Kuva: IFF

Suomi kaatoi Sveitsin naisten MM-kisojen hurjassa välieräkamppailussa Bratislavan jäähallissa. 3–1-voitto trilleristä takasi Suomelle finaalipaikan lauantaille.

Ensimmäisen 20-minuuttisen aikana ei vielä avausmaalia nähty. Molemmat joukkueet minimoivat riskit, ja Suomi vetäytyi suosiolla puoleen kenttään karvauksensa kanssa vastaanottamaan Sveitsin hyökkäyksiä.

Erän loppua kohti paikkoja alkoi kuitenkin avautua yhä enemmän molemmille, mutta sekä Suomen Tiltu Siltanen että Sveitsin Lara Heini olivat hyvässä vireessä tolppiensa välissä.

Sveitsi sai toiseen erään hetkellisen yliotteen. Suomella oli vaikeuksia päästä kunnollisiin maalipaikkoihin, ja fyysiset sveitsiläiset antoivat puolestaan painetta sinivalkoisten päähän.

Tiltu Siltanen oli kuitenkin selkeästi erän hahmo. Suomalaisveskari teki tyhjäksi Sveitsin yritykset kerta toisensa jälkeen, ja mukaan mahtui pari todellista ”gamesaveria”.

Erän jälkimmäisellä kympillä Suomi sai peliään kulkemaan, ja lopulta myös palkinto tuli. My Kippilä tarjoili pallon toiselle puolelle Veera Kaupille, joka palutti sen kuitenkin välittömästi puolustajalle. Kippilä sivalsi näyttävän lämärin suoraan syötöstä verkon perukoille.

1–0-maali oli samalla hänelle koko turnauksen ensimmäinen.

Päätöserän alkuun kahteen kenttään tiivistänyt Suomi sai tärkeän onnistumisen, kun Nina Rantala ampui vasemmalta laidalta Minna Kallion tarjoaman syötön maaliverkkoon.

Sveitsi sai viimein kuparisen rikki, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa seitsemän minuuttia. Ylivoimapyörityksen päätteeksi Corin Ruttimann viritti kantista rannelaukauksen ja rikkoi Siltasen nollapelin 2–1-kavennuksella.

Ruttimanin maali jäi kuitenkin keskieurooppalaisten ainoaksi ilonaiheeksi, kun Suomi tilkitsi oman päänsä ottelun viimeisillä minuuteilla. Kippilä tyylitteli lukemat viimeisillä sekunneilla 3–1:een rangaistuslaukauksesta, ja Suomi pääsi juhlimaan paikkaa MM-finaalissa.

Suomen parhaana palkittiin kahdella maalilla Sveitsiä kurittanut Kippilä.

Ottelutilastot

Lue myös:
Pääkallotodistus: Siltasen unelmapeli siivitti Suomen taistelemaan MM-kullasta

7 comments

  1. Me ollaan NIIIN ylpeitä teistä!!! Näkee että joka mimmi tekee sen minkä ikinä pystyyn! Nyt ruottalaisten kanssa ihon alle ja katsotaan mitä tapahtuu! Aina teidän puolella!!!

  2. Hirveästi kehutaan tyttöjen peliä mutta jos tällä tavalla huomenna pelaa niin tulee tukkaan ja rumasti :/ Huvittaa nuo iltalehden otsikot esim. slovakia pelin jälkeen, että suomi ”loistavalla pelillä murskaluvuin välieriin”. Mikäli peliä seurasi ja ymmärtää lajia niin näki ettei peli aivan kunnossa kyllä ole ollut. Toivotaan parasta huomiseen peliin!

  3. Suomella on nyt juuri se joukkue joka voi tuoda maailmanmestaruuden.
    My Kippilä on tähti, persoona jota tulee tulevaisuudessa seuraamaan koko salibandymaailma.

  4. Ehkä tässä kannattaa olla realisti – hurrithan on aika ylivoimaisia! Suomineidon ainoa mahdollisuus on tehdä pelistä tunnepeli ja saada svedut ikävään ” meitä rikotaan ” -fiilikseen! Tsemppiä Suomen peliin ja ollaan ylpeitä näistä meidän naisista!!

  5. En seuraa pelejä. Mutta yllättynyt olen. Jos Ruotsittaret ei nostele pyttyä! Pelinopeus,taito ja fyysisyys Ruotsin aseet.

  6. Kyllähän Ruotsi on valovuosia edellä Suomea. Ei tällaisella pelillä voiteta, se on varmaa. Hyvää vääntöä edelliset kaksi peliä, mutta sitten kun kaveri hallitsee peliä, alkaa varmasti omissa soida.

  7. Kyllähän Suomen voitto olisi maailman kahdeksas ihme. Mutta ei siinä, olisihan se enemmän kuin mahtavaa!!