Liigat

TPS:n vahva loppukiri ei riittänyt – KrP:lle viides perättäinen voitto

07.02.
2018
17 Kommenttia
7
Liigat

Ykkösvitja vastasi kolmesta KrP:n osumasta. Kuva: Esa Takalo

TPS isännöi Nokian KrP:ta keskiviikkona miesten Salibandyliigan ottelussa. KrP haki Turusta pisteet loppulukemin 4-3.

Ajassa 2.23 Toni Jaakkola iski kotijoukkueen johtoon kauden ensimmäisellä maalillaan. Henri Johansson iski vieraat kahden maalin johtoon ensimmäisessä erässä. Toinen erä meni maaleitta, joten kolmoserään mentiin vieraiden kahden maalin johdossa.

Morics Krumins vei vieraat 3-0-johtoon kolmannen erän ensimmäisellä kympillä. TPS:n avausmaali syntyi ajassa 53.13 Janne Nurmisen toimesta. Johansson iski illan toisen maalinsa ajassa 58.23 rangaistuslaukauksesta. Ville Laine kavensi ilman maalivahtia 14 sekuntia myöhemmin.

Sama mies osui toistamiseen ilman maalivahtia 22 sekuntia myöhemmin ja TPS nousi maalin päähän, mutta tasoitusosumaa ei kuitenkaan enää nähty. Kahden maalin Laine ja Johansson olivat ottelun tehopelaajia. Krumins iski pisteet 1+1. Antti Kortetmaa pysäytti 25 laukausta.

Viidennen perättäisen voittonsa ottanut KrP vankista asemaansa sarjakakkosena, ja kolmanteen tilaan on viiden pisteen kaula. TPS:lle tappio oli toinen perättäinen. Joukkue jatkaa seitsemäntenä.

EräViikingit ja PSS kohtasivat keskiviikkona naisten Salibandyliigan ottelussa Helsingissä. PSS voitti kamppailun maalein 6-2.

PSS pinkaisi johtoon jo kahden minuutin pelin jälkeen, mutta ErVi tuli tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Sen jälkeen oli hiljaista maalien suhteen aina kolmanteen erään saakka, kunnes Ella Holmberg vei vieraat 1-2-johtoon ajassa 43.10.

ErVi tuli vielä tasoihin oman maalin myötä, mutta loput neljä osumaa merkittiin PSS:n nimiin. Kahden tehopisteen pelaajia olivat Noona Björkman (1+1) ja Mia Karjalainen (0+2).

PSS:lle voitto oli kolmas perättäinen. Joukkue jatkaa sarjataulukon neljäntenä. EräViikingit hävisi toisen perättäisen liigaottelun ja jatkaa kuudentena.

Miesten Salibandyliiga:
TPS-Nokian KrP 3-4 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
EräViikingit-PSS 2-6 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
JANIINÅ*
07/02/2018
Kooärpee jaksaa yllättää. Ensinnäkin asenne näkyy olvan täyttä rautaa, sen havaitsee puolustuspelaamisessa. MIkä ei todellakaan entisinä vuosina ole ollut mikään kehuttava. Nyt pidetään Tepsi maaleitta 50 minuuttia. Tosin Tepsi hukkasi montakin avopaikkaa, mutta keskisektori tukittiin pääasiassa hyvin. Ja molse. Molse alkaa olla todella maininnan arvoinen, hyvää työtä.
Lisäksi joukkueen tasaisuus alkaa olla hyvällä mallilla, ei tarvitse kauhistella ketä sinne kentälle heittää, ykkösketjun asema ei enää ole niin dominoiva, mutta hyvä se ykkönen toki on. Kakkostila alkaa varmistua. Pitänee mennä kuuntelemaan fiilikset kun Klässik kohtaa näätälauman :) MIssä muuten on Merto? Loppuiko pelit silmävammaan.
Kyykky
07/02/2018
Ei tainnut näädille jäädä muuta vaihtoehtoa kuin puolustaa ja kyykkiä. Pallo taisi olla Turkulaisilla miltei täydet 50min. Krp pitkät hyökkäykset laskettavissa miltei yhden käden sormilla. Maalivahti pelasi pisteet tänään vierasjoukkueelle.
Kyykyttää
07/02/2018
Kyykylle vinkiksi, se on nähty muissakin peleissä, vaikka kuinka pitäis palloo, tarvis osata laittaa se maaliinkin. Krp löysi tavan pelata TPS:n tyyliä vastaan ja onnistu ihan hyvin. Pojot sille kelle kuuluu.
Noh
07/02/2018
On kyllä nähty jo vuosia miten Tepsi ”hallitsee” palloa kaikkialla muualla kuin paikoissa, joista maaleja lätkitään. Vanhan liiton ettei vaan menetetä- sählyä. Toki petraantunut vuosien saatossa, ettei enää niin hirveää ”hallintaa” kuitenkaan.
David
07/02/2018
Merto taitaa pelata Ilveksessä 2divaria tätä nykyä. Ja TPS:stä täytyy sanoa sen verran, että pirun tylsä joukkue katsojalle. Hierotaan ja hierotaan kuin Barcelona konsanaan jalkapallossa, sillä erotuksella ettei saada tulosta aikaan. Toki kyseinen kurinalainen tyyli on tuomassa pleijaripaikan, mutta eihän joukkueen peli herätä minkäänlaisia tuntemuksia.
Heh
07/02/2018
Torjunnat 23-25.Kyykkyä ja veska pelasi voiton.Älkää viitsikö naurattaa.
Heh
07/02/2018
Kannattaa varmaan tepsinkin alkaa kykkimään niin tekee enemmän maaleja.Nokiakin tehtyn eniten maaleja liigassa.Kykkimällä.Niin niitä tehdään.Helppoa.
shk
07/02/2018
Twitterissä myös kehuttiin kuinka Nokia blokkasi vetoja ja voitti sillä, blokkaukset 2-1 Turkuun. Laukaukset meni Tepsille, mutta ohivedoilla, ei torjunnoilla. Ohilaukaukset TPS voitti 14-4. Kannattaisi varmaan harjoitella maaliin osumista ennenkö huudellaan että veskari voitti pelin.
On se kumma
07/02/2018
On se kumma, kun ikinä ei missään saisi nähdä mitään hyvää. Aina mennään negatiivisen kautta.
Heh
08/02/2018
Tässä vaan kuittaillaan nimimerkille kyykky jolla on matematiikka "vähän" hakusessa. :-)
t.
08/02/2018
SHK: paikan päällä olleena vaikutelmani oli että krp peittivät vedot enemmän ja laadukkaammin ja muutenkin pitivät huolta siitä ettei laukauksia tuli maalia kohti hyvistä paikoista. Mielestäni tylsempi pelityyli kuin tepsillä, mutta voitosta pelataan niin tepsin on vain syytä oppia. Kuten KYYKYTTÄÄ sanoi, krp löysi tavan voittaa tepsiä. Juuri näin. Tepsi ei tajunnut miten pelata heitä vastaan, sen kuuli vaihtopenkillä ja näkyi taulussa: 0 maalia noin 50 min jälkeen.
shk
08/02/2018
Laskin lyhyen matematiikan osaamisella Tulosseurannan laukaisukartasta ohilaukaukset. Sieltä myös pelaajien peitot. Ei, en ollut paikan päällä itse, joten joudun turvautumaan virallisiin tilastoihin. Ja mitä tylsyydestä pelityylissä sanotaan, ehkä KrP tässä matsissa onnistui puolustuksessa vähän paremmin kuin tavallisesti. Liigan eniten tehtyjä maaleja, liigan viidenneksi eniten päästettyjä, ei minun mittapuulla ole kyllä tylsää puolustusvoittoista peliä. Josko vähän värikynää oman joukkueen tappion takia...
Heh
08/02/2018
Niinpä.Voihan sitä pyöritellä omalla kenttäpuoliskolla vaikka minkälaista syöttömyllyä ja lämäillä uloimmalta sektorilta suoria vetoja vaikka 100 kpl.Ei niistä kovin monta maalia tule.Maalit tehdään 1-5 metrin päästä maalista ns.sota-alueelta.
Niinpä
08/02/2018
Pitäkää maalivahdin alue puhtaana vedoista niin voitto on lähellä.Helppoa ;-)
KYYKKY
08/02/2018
En kommentoinut laukauksita tai peitoista sanaakaan. Enkä arvovostellut KRP joutumista kyykintä linjalle tylsäksi. Joskus vaan toinen joutuu kyykkimään kun ei ole mahdollisuutta pallonhallintaan ja pelinrakenteluun. Toisessa ja kolmannessa erässä Näädät vaan joutuivat luopumaan pallosta aika yllättävän helposti. Runkosarjan pisteillä ei sinäänsä ole suurta merkitystä tässä vaiheessa näillä joukkueilla. Tässäkin pisteet olisivat voineet mennä miten päin vain. Pelillistä tahtipuikkoa tässä ottelussa heilutti ehdottomasti Turkulaiset ensimmäisen erän jälkeen. Valittu taktiikka oli mielestäni hyvä. Eihän tuo Johanssoni ole tänä vuona tehnyt kuin 2 vaivaista maalia TPS verkkoon, joskus niitä on ollut ämpärillinen. Jos Tps viimeistely olisi ollut paremmalla tasolla kuten tuolla mainittiin niin numerot olisivat voineet olla rumatkin. Tulostaulua pitää toki kunnioittaa. Mitä tulee tuohon "pirun tylsä joukkue" niin tämänkin varmaan päättelit kuivista tilastoista tai sitten muutaman kauden takaa? ( Näin on toki ollut )
Ottelu oli erittäin vauhdikasta ja tilanteita riitti. Parasta mainosta tälle lajille.
Ok
08/02/2018
Noinhan se on.Tässäkin pelissä 6 maalia 7:stä veskan alueelta.
Jos
08/02/2018
Jos ja jos.Nokia olis voinu tehdä vaikka 10 häkkiä JOS ois laittanu paikoista sisään.Ei voi mitään ku tepsin veska pelas elämänsä pelin.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.