Kuva: Juhani Järvenpää

EräViikingit ja Steelers mittasivat toisiaan keskiviikkona Vantaan Energia Areenalla. ErVi vei lopulta tiukasta kamppailusta voiton maalein 5-4.

Varsinkin ottelun toinen erä oli tapahtumarikas. ErVi eteni ensin 3-0-johtoon, jonka Steelers kuroi kiinni vielä saman erän aikana. Kaksikymppisen loppuminuuteilla Santtu Strandberg joutui jäähylle, ja Steelers sai myös rankkarin.

Rankkarista ei tullut maalia, mutta Mika Moilanen viimeisteli alivoimalla yhden kauden komeimmista maaleista (videolla kohdasta 2.06). Päätöserässä molemmat osuivat vielä kertaalleen. Lauri Kapasen iskemä 5-3-maali oli miehen 300. Salibandyliigan runkosarjassa, ja jäi myös kamppailun voittomaaliksi.

ErVin tehokkain oli 1+1 iskenyt Roni Laasonen. Vieraiden Ville Lastikka maalasi kahdesti ja Nico Jonaeson taiteili pisteet 1+1.

ErVi nousi voitolla Happeen ohi sarjataulukossa ja on runkosarjan kolmantena. Steelers kärsi toisen perättäisen 5-4-tappion, ja on edelleen sarjan toiseksi viimeisenä.

Juhani Järvenpään ottelukuvat

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

5 comments

1. Jonaensson oli pelipäällä mikä piti steelersin mukana, kun taas nimimerkki hml mainostama innokas vilttiosasto otti vain omiin ja jäähyn. Ja on kyllä ollu heikko toi steelersin ylivoima ollu jo kauan, mikä on jännää sillä pelaajilla ei ole tilastollisesti maalinteko ongelmia. Pitäisköhän tohon valmentajalegioonaan hommata joku yv osaaja? 😀

2. Kyllä sai rauhassa katsojat valita paikkansa, sen verran tyhjää näytti olevan.
    Ervin kannattaisi vaihtaa maalilaulua jos sillä saisi enemmän katsojia paikalle, itse en astuisi halliin vaikka maksettaisiin jos riskinä olisi että joutuisi kurren kiekumista kuuntelemaan

3. Steelerssin ylivoima on kyllä todella surullista katsottavaa. Jonaensson teki kyllä 1+1 pisteiden valossa ok. Tuli vaan taas lukuisa määrä älyttömiä pallon menetyksia.
    Viltti osasto otti kyllä jäähyn ja yhden omiin. Taisikin olla ainut paikka Ervillä heitä vastaan. Hankkivat rankkarin ja tukun hyviä maalipaikkoja. Enemmän siihen n 9 minuutiin mitä pelasivat, kuin kärkimiehet 9 minuutin ylivoimalla. Saman verran meni sinä aikana myös omiin .
    Valmentajalegioonassa ei taida Sihvosta lukuun ottamatta mitään annettavaa.

4. Joko saa lyödä vetoa toisesta loppuottelijasta?
    Kaksi tällä hetkellä erottuu muista, kuin muiden peli menee entistä enemmän sekaisin pleijareiden lähestyessä. Kun pitäisi käydä juuri päin vastoin.

5. Moilasen tekemä maali oli kyllä huikea suoritus. Jos yksi maalilaulu on syy olla tulematta katsomaan tuon tason suorituksia, niin olkoon niin. Tosin taitaa olla muitakin syitä, joita tässä yhteydessä ei näköjään haluta avata . Itse ottelu oli kyllä viihdyttävää salibandyä, vaikkei tasoltaan muuten häikäissyt. ErVin pelin kyllä pitää kehittyä tuosta, jos aikovat ihan kärkikahinoissa olla mukana. Kailialan puuttuminen kokoonpanosta kyllä näkyy ykkösen maalinteossa. Puolustuspelaamisen on kehittynyt kovasti syksystä, mutta tekemistä riittää vielä aika paljon.