Divarin vapautuneen sarjapaikan kohtalo selviää 23.5. – ErVi Akatemia vahvoilla

EräViikingit Akatemia nähtäneen sittenkin ensi kauden Divarissa. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit Akatemia nähtäneen sittenkin ensi kauden Divarissa. Kuva: Jarmo Koskela

SB Vaasa julkisti keskiviikkona shokkipäätöksen, jonka mukaan se luopui sarjapaikastaan miesten Divarissa. Syyksi seura ilmoitti eritoten pelaaja- ja valmentajatilanteen haasteellisuuden.

SB Vaasan sarjapaikasta luopuminen aiheuttaa tilanteen, jossa ensi kauden Divariin on yksi avoin sarjapaikka. Sarjapaikan täyttöjärjestys on tällä haavaa melko selkeä.

Ensimmäisenä jonossa on Divarin putoamiskarsintasarjan häviäjä eli ErVi Akatemia. Jo nyt on tiedossa, että ErVi Akatemia aikoo hakea paikkaa. Seuraavana hakijajärjestyksessä ovat Divarin nousukarsintojen viimeisen vaiheen häviäjät eli AC HaKi ja Pirkat. AC HaKi on edellä järjestyksessä, koska sillä oli runkosarjassa parempi pistekeskiarvo.

Salibandyliiton hallitus käsittelee Divarilisenssit ja sarjapaikan täytön kokouksessaan 23.5.

34 comments

  1. Käsittämötön tuo täyttöjärjestys, palkitaan jostain runkosarjan pisteistä eikä Divarin, sarjan johon, karsitaan playoffmenestyksestä. Muilta osin kaikki haluaisivat ErViAkat pois Divarista paitsi he itse.

  2. Herääppä @MITA sitte. kakkosdirre aivan jätesarja, joten sen pleijjarit ei mikään meriitti ole vrt. divarijoukkueeseen, kuten Ev Akatemia.

  3. Mita varmaan viittasi siihen, että runkosarjamenestys todennäköisesti täysin eri tasoisissa kakkosen lohkoissa ei ole hyvä peruste järjestykselle, vaan menestys divarikarsinnoissa olisi parempi. Sillä ei toki ole väliä, kun Akatemia paikan saanee joka tapauksessa. Lieneekö järjestykseen sitten vaikuttanut, että Akatemian joutuminen putoamiskarsintoihin oli jo alun perinkin kyseenalaista O2-keissin takia?

  4. Tästä EVA:n keväästä puuttuu vielä se, että ottavat paikan vastaan ja siitä tehdään protesti, joka hyväksytään, mutta protestin valitus hyväksytään myös.

  5. Miten niin käsittämötön? Lisäksi voisit täsmentää, ketä nuo ”kaikki” mielestäsi ovat. Aikamoinen yleistys ylipäätään ja kommentoinnin tason muutenkin on mitä on joten ei tuota enempää viitsi kommentoida.

  6. me mennään ylös alas ylös alas. -Evelina feat ErVi boys

  7. Tämä on vain mielipide, mutta ennemmin ylöspäin karsinut kuin pudonnut. Ja karsinnoissa paremmin menestynyt, eli ensin Pirkat sillä Haki hävisi ratkaisevan sarjan suoraan 2-0.

  8. Jos halutaan divari pitää hyvänä, niin tällaisenkin keissin jälkeen kolme edelliskauden kakkosdirrejengiä sarjassa olisi liikaa. Tämä mun mielipide.

  9. Yleistys ErviAkkojen mielekkyydestä Divarissa perustuu sarjassa pelanneiden kanssa käytyihin keskusteluihin. Tottakai PK-seudun väki seuran haluaa pitää, mutta yleisesti ottaen moni ajattelee että yksi seura pääsarjatasolla olisi riittävä. Näitä ajatuksia oli havaittavissa myös O2-Ervi -karsintasarjassa kumpi haluttaisiin pitää Divarissa. Tämä keskustelu on kuitenkin turhaa niin kauan kun nämä ratkaistaan pelaamalla.

  10. O2-Tiikerit siis. Joka tapauksessa pointti varmaan tuli selväksi. Ja kolmikosta Ervin Akat, Pirkat, Haki ensimmäisellä on varmasti parhaat valmiudet Divariin tässä vaiheessa vuotta.

  11. On vain yksinkertaisesti jotenkin todella surkuhupaisaa, että ervin puppelit ovat pääsemässä takaisin sarjaan. Ensiksi valitetaan otteluajankohdista liittoon, joka tietenkin puoltaa Ervin kaikki päätökset ja pudotuskarsinnat pelataan monen viikon kuluttua, sitten karsinnoissa ei pärjätäkkään ja mussutinmussutin uudelleen liittoon ja kappas kummaa, kohta pelataankin taas divarissa. Oma mielipide se, että haki tai pirkat divariin, koska kerran divarista tipahtaa, niin antaa sitten tipahtaa. Koko eräviikinkien sirkus on vaik yksinkertaisesti todella oksettavaa ei voi muuta sanoa.

  12. Yleensä palloilusarjoissa ylöspäin karsijat ovat etusijalla näitä täytettäessä. Tippuneet joukkueethan ovat jo osoittaneet, ettei kuulu ko. sarjatasolle. Saa nähdä riittäkö liitolla munaa antaa paikka Hakille? Toivottavasti on.

  13. Niin yleensä olisivat karsijat, jos karsisivat divarilaisia vastaan! Nythän ne nousee ilman kunnon tasonmittausta, joten nykyisellä divarin tippumissysteemillä toi menee ihan oikein! Eli miettikää systeemit ennenkuin huutelette. Jos kakkosesta yx nousis suoraa ja toiset karsisivat divarilaisia vastaan, ei about koskaan nousisi kuin yksi jengi!!

  14. Jännää sinänsä, että samanlainen tilannehan oli pari vuotta sitten kun Ervifuusion synnyttämät paikat täytettiin. Silloin ylöspäin nostettiin karsinnoissa ollut kakkosdivarijoukkue, ei suinkaan Divarista pudonnutta (en muista tähän hätään mikä joukkue se oli).

  15. Hyvä että taas huudellaan, mutulla ja huonolla muistilla. Mitenhän muuten meni runkosarjan tippuminen? Joo autan, kolme tippui suoraa, joten eipä ole vertailukelpoinen tähän uuteen. Toki tuolloinkin paikka olisi pitänyt antaa divarin runkosarjan 3.vikalle.

  16. Pääkallokin koittaa puoltaa ErViä divariin.. pakkohan se on sinne saada jotta ErVin fanikirja eli Pääkallo pysyy jatkossakin olemassa.. Ja kauankohan menee kun mun kommentti poistetaan?

  17. Ervi hoidetaan, koska me ollaan maailman suurin. Meillä on massia, landet huutakoon juntti.

  18. Toivottavasti sitä oksennusta tuli suuhun sen verran, että pysyt jatkossa hiljaa, jos et parempaan avautumiseen pysty.

    Jos sarjapaikkojen täyttöjärjestys on alunperin laadittu niin, että vapautuvaa sarjapaikkaa tarjotaan ensisijaisesti Divarin putoamiskarsinnan hävinneelle joukkueelle ja seuraavina täyttöjärjestyksessä ovat Divarikarsinnan toisen vaiheen hävinneet joukkueet, riippumatta siitä ketkä nuo joukkueet ovat, niin miten tämäkin on taas ErVin syy?

  19. Nimimerkille Jep: muistin kyllä miten putoamissysteemi silloin meni. Kyllä siinä minusta aika suoraan vertailikelpoisessa tilanteessa oltiin – yllättäen Divarissa olikin paikka auki ja sille piti keksiä ottaja. Joten pysyn tuumauksessani: jännä juttu!

    Ehkä jännitys selittyy sillä että näitä sääntöjä on muutettu tässä välissä. Mutta milloin, miksi, ja mikä sitten se oikea tapa olisi, niin sitä en tiedä. Kyllä siinä vanhassa ainakin oma järkensä oli – jos putoaa, niin silloin todellakin joutaa sarjasta väistyä ja uusille yrittäjille tilaa…

  20. Ei muuta kun pieni kesäsarja pystyyn erville, pirkoille ja hakille. Voittaja dirreen. Vähän jotain uutta.

  21. Yhtälailla haki ja Pirkat ei ansaitse nousua, koska hävisivät karsinnat. Eli joku häviäjä nousee joka tapauksessa. Pitäydyn kannassani, että oikein rankattu minkä karsinnan häviäjä on eka jonossa.

  22. Kun SSV ja ERÄ yhdistyi ja Salibanbyliigan yksi sarjapaikka täytettiin, niin silloin karsinnoissa liigasta tippunut NST ei saanut liigapaikkaa. Toisin sanoen tässä tapauksessa, jos noudatetaan samaa linjaa, niin divaripaikka menisi ensisijaisesti Pirkoille tai Hakille mikäli näistä jompi kumpi on halukas pelaamaan divarissa. Tässä on sekin mahdollisuus että muistan väärin.

  23. NST olikin suora putoaja. Samoin kuin nyt Blue Fox joka olisi varmaan seuraava Hakin ja Pirkkojen jälkeen. Playoutin häviäjä ihan oikein ensimmäisenä.

  24. Play upille..Tuo ei olisi uutta..muinoin vuosituhannen alussa Jymy luopui kesällä liigapaikasta….joten joku valopää keksi että..järjestetään heinäkuussa kesäsarja Loviisan Pirkat ja Fbt Turun välillä ja vielä edelliskauden joukkuein..ratkaisuottelu Loviisassa oli Loviisa-Turku jonka Loviisa vei ja nousi liigaan vai puolitoista kuukautta ennen kauden alkua…Loviisa oli hävinnyt liigakarsinnan keväällä mutta sille ei sitä paikkaa edes tarjottu koska liitto halusi Turun talousalueelle liigajoukkueen..järkytys taisi olla melkoisen kun Loviisa vei..joten ei muuta kuin kesäsarja pystyyn ( Edvin akat. Haki ja Pirkat .taas

  25. Oon sitä mieltä,että kuuluu ehdottomasti erälle, vaikka henkilökohtaisesti inhoan koko muovista ja ällöttävää organisaatiota.

  26. Naavalle luvattu jo että ervi saa aukeavan paikan, ervi on kuitenkin maailman suurin salibandyseura, iso kannattajakunta liitossa ja siksi on tärkeää että Ervi on paikalla ja Kurre lupasi laulaa liiton sauna-illassa ilmaiseksi ja Ervi laittaa juomat liiton saunaan

  27. Outoa kitinää Erän suosimisesta. Säännöt on sovittu ja niiden mukaan täytellään sarjoja. Pitäisikö säännöistä poiketa vain koska nousemassa on helsinkiläinen seura?

  28. EVA toivottavasti saa paikan vaikken seurasta välitä. Mielestäni oli rankasti sijaiskärsijä sopupelihississä ja vielä kesälomilta karsimaan. Toivon todella, että oikeus tapahtuu tässä.

  29. Se on Outoa, juuri näin! Sähly Helsingin ulkopuolella näyttää haluavan seurata pesistä ja päätyä kunnolla paitsioon!

  30. Uutta karsintasarjaa pystyyn näiden kolmen joukkueenk kesken. Ensin vaikka pirkat ja haki karsii kumpi haastaa ervin ja siitä otteluparista voittaja saa sarjapaikan. Ervihän se silti todennäköisesti olisi muttei kukaan saisi ilmaiseksi paikkaa.