Divarit

Divarin vapautuneen sarjapaikan kohtalo selviää 23.5. – ErVi Akatemia vahvoilla

16.05.
2018
34 Kommenttia
2
Divarit

EräViikingit Akatemia nähtäneen sittenkin ensi kauden Divarissa. Kuva: Jarmo Koskela

SB Vaasa julkisti keskiviikkona shokkipäätöksen, jonka mukaan se luopui sarjapaikastaan miesten Divarissa. Syyksi seura ilmoitti eritoten pelaaja- ja valmentajatilanteen haasteellisuuden.

SB Vaasan sarjapaikasta luopuminen aiheuttaa tilanteen, jossa ensi kauden Divariin on yksi avoin sarjapaikka. Sarjapaikan täyttöjärjestys on tällä haavaa melko selkeä.

Ensimmäisenä jonossa on Divarin putoamiskarsintasarjan häviäjä eli ErVi Akatemia. Jo nyt on tiedossa, että ErVi Akatemia aikoo hakea paikkaa. Seuraavana hakijajärjestyksessä ovat Divarin nousukarsintojen viimeisen vaiheen häviäjät eli AC HaKi ja Pirkat. AC HaKi on edellä järjestyksessä, koska sillä oli runkosarjassa parempi pistekeskiarvo.

Salibandyliiton hallitus käsittelee Divarilisenssit ja sarjapaikan täytön kokouksessaan 23.5.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen
Mita
16/05/2018
Käsittämötön tuo täyttöjärjestys, palkitaan jostain runkosarjan pisteistä eikä Divarin, sarjan johon, karsitaan playoffmenestyksestä. Muilta osin kaikki haluaisivat ErViAkat pois Divarista paitsi he itse.
Mitaa
16/05/2018
Kerro toki mikä olisi parempi täyttöjärjestys?
niin just
16/05/2018
Herääppä @MITA sitte. kakkosdirre aivan jätesarja, joten sen pleijjarit ei mikään meriitti ole vrt. divarijoukkueeseen, kuten Ev Akatemia.
Kumi-Keijo
16/05/2018
Mita varmaan viittasi siihen, että runkosarjamenestys todennäköisesti täysin eri tasoisissa kakkosen lohkoissa ei ole hyvä peruste järjestykselle, vaan menestys divarikarsinnoissa olisi parempi. Sillä ei toki ole väliä, kun Akatemia paikan saanee joka tapauksessa. Lieneekö järjestykseen sitten vaikuttanut, että Akatemian joutuminen putoamiskarsintoihin oli jo alun perinkin kyseenalaista O2-keissin takia?
Arto Kilponen
16/05/2018
Tästä EVA:n keväästä puuttuu vielä se, että ottavat paikan vastaan ja siitä tehdään protesti, joka hyväksytään, mutta protestin valitus hyväksytään myös.
MITALLE
16/05/2018
Miten niin käsittämötön? Lisäksi voisit täsmentää, ketä nuo "kaikki" mielestäsi ovat. Aikamoinen yleistys ylipäätään ja kommentoinnin tason muutenkin on mitä on joten ei tuota enempää viitsi kommentoida.
vuoristorataaaaa
16/05/2018
me mennään ylös alas ylös alas. -Evelina feat ErVi boys
Mita
16/05/2018
Tämä on vain mielipide, mutta ennemmin ylöspäin karsinut kuin pudonnut. Ja karsinnoissa paremmin menestynyt, eli ensin Pirkat sillä Haki hävisi ratkaisevan sarjan suoraan 2-0.
Kyllä
16/05/2018
Jos halutaan divari pitää hyvänä, niin tällaisenkin keissin jälkeen kolme edelliskauden kakkosdirrejengiä sarjassa olisi liikaa. Tämä mun mielipide.
Mita
16/05/2018
Yleistys ErviAkkojen mielekkyydestä Divarissa perustuu sarjassa pelanneiden kanssa käytyihin keskusteluihin. Tottakai PK-seudun väki seuran haluaa pitää, mutta yleisesti ottaen moni ajattelee että yksi seura pääsarjatasolla olisi riittävä. Näitä ajatuksia oli havaittavissa myös O2-Ervi -karsintasarjassa kumpi haluttaisiin pitää Divarissa. Tämä keskustelu on kuitenkin turhaa niin kauan kun nämä ratkaistaan pelaamalla.
Mita
16/05/2018
O2-Tiikerit siis. Joka tapauksessa pointti varmaan tuli selväksi. Ja kolmikosta Ervin Akat, Pirkat, Haki ensimmäisellä on varmasti parhaat valmiudet Divariin tässä vaiheessa vuotta.
Ripaus oksennusta tuli suuhun
16/05/2018
On vain yksinkertaisesti jotenkin todella surkuhupaisaa, että ervin puppelit ovat pääsemässä takaisin sarjaan. Ensiksi valitetaan otteluajankohdista liittoon, joka tietenkin puoltaa Ervin kaikki päätökset ja pudotuskarsinnat pelataan monen viikon kuluttua, sitten karsinnoissa ei pärjätäkkään ja mussutinmussutin uudelleen liittoon ja kappas kummaa, kohta pelataankin taas divarissa. Oma mielipide se, että haki tai pirkat divariin, koska kerran divarista tipahtaa, niin antaa sitten tipahtaa. Koko eräviikinkien sirkus on vaik yksinkertaisesti todella oksettavaa ei voi muuta sanoa.
Terhi
16/05/2018
Yleensä palloilusarjoissa ylöspäin karsijat ovat etusijalla näitä täytettäessä. Tippuneet joukkueethan ovat jo osoittaneet, ettei kuulu ko. sarjatasolle. Saa nähdä riittäkö liitolla munaa antaa paikka Hakille? Toivottavasti on.
Jep
16/05/2018
Niin yleensä olisivat karsijat, jos karsisivat divarilaisia vastaan! Nythän ne nousee ilman kunnon tasonmittausta, joten nykyisellä divarin tippumissysteemillä toi menee ihan oikein! Eli miettikää systeemit ennenkuin huutelette. Jos kakkosesta yx nousis suoraa ja toiset karsisivat divarilaisia vastaan, ei about koskaan nousisi kuin yksi jengi!!
JZ
16/05/2018
Jännää sinänsä, että samanlainen tilannehan oli pari vuotta sitten kun Ervifuusion synnyttämät paikat täytettiin. Silloin ylöspäin nostettiin karsinnoissa ollut kakkosdivarijoukkue, ei suinkaan Divarista pudonnutta (en muista tähän hätään mikä joukkue se oli).
Jep
16/05/2018
Hyvä että taas huudellaan, mutulla ja huonolla muistilla. Mitenhän muuten meni runkosarjan tippuminen? Joo autan, kolme tippui suoraa, joten eipä ole vertailukelpoinen tähän uuteen. Toki tuolloinkin paikka olisi pitänyt antaa divarin runkosarjan 3.vikalle.
Mäkynän
16/05/2018
Pääkallokin koittaa puoltaa ErViä divariin.. pakkohan se on sinne saada jotta ErVin fanikirja eli Pääkallo pysyy jatkossakin olemassa.. Ja kauankohan menee kun mun kommentti poistetaan?
Jep
16/05/2018
Mikä siellä bussivarikolla taas ahdistaa?
Sulo Kontio
16/05/2018
Ruoska Ykköseen!
Ervi liitto
16/05/2018
Ervi hoidetaan, koska me ollaan maailman suurin. Meillä on massia, landet huutakoon juntti.
ErVin syy
16/05/2018
Toivottavasti sitä oksennusta tuli suuhun sen verran, että pysyt jatkossa hiljaa, jos et parempaan avautumiseen pysty.

Jos sarjapaikkojen täyttöjärjestys on alunperin laadittu niin, että vapautuvaa sarjapaikkaa tarjotaan ensisijaisesti Divarin putoamiskarsinnan hävinneelle joukkueelle ja seuraavina täyttöjärjestyksessä ovat Divarikarsinnan toisen vaiheen hävinneet joukkueet, riippumatta siitä ketkä nuo joukkueet ovat, niin miten tämäkin on taas ErVin syy?
JZ
16/05/2018
Nimimerkille Jep: muistin kyllä miten putoamissysteemi silloin meni. Kyllä siinä minusta aika suoraan vertailikelpoisessa tilanteessa oltiin - yllättäen Divarissa olikin paikka auki ja sille piti keksiä ottaja. Joten pysyn tuumauksessani: jännä juttu!

Ehkä jännitys selittyy sillä että näitä sääntöjä on muutettu tässä välissä. Mutta milloin, miksi, ja mikä sitten se oikea tapa olisi, niin sitä en tiedä. Kyllä siinä vanhassa ainakin oma järkensä oli - jos putoaa, niin silloin todellakin joutaa sarjasta väistyä ja uusille yrittäjille tilaa...
Play up
17/05/2018
Ei muuta kun pieni kesäsarja pystyyn erville, pirkoille ja hakille. Voittaja dirreen. Vähän jotain uutta.
Jep
17/05/2018
Yhtälailla haki ja Pirkat ei ansaitse nousua, koska hävisivät karsinnat. Eli joku häviäjä nousee joka tapauksessa. Pitäydyn kannassani, että oikein rankattu minkä karsinnan häviäjä on eka jonossa.
Noponen
17/05/2018
Kun SSV ja ERÄ yhdistyi ja Salibanbyliigan yksi sarjapaikka täytettiin, niin silloin karsinnoissa liigasta tippunut NST ei saanut liigapaikkaa. Toisin sanoen tässä tapauksessa, jos noudatetaan samaa linjaa, niin divaripaikka menisi ensisijaisesti Pirkoille tai Hakille mikäli näistä jompi kumpi on halukas pelaamaan divarissa. Tässä on sekin mahdollisuus että muistan väärin.
Pasi
17/05/2018
NST olikin suora putoaja. Samoin kuin nyt Blue Fox joka olisi varmaan seuraava Hakin ja Pirkkojen jälkeen. Playoutin häviäjä ihan oikein ensimmäisenä.
Peehoo/Loviisa
17/05/2018
Play upille..Tuo ei olisi uutta..muinoin vuosituhannen alussa Jymy luopui kesällä liigapaikasta....joten joku valopää keksi että..järjestetään heinäkuussa kesäsarja Loviisan Pirkat ja Fbt Turun välillä ja vielä edelliskauden joukkuein..ratkaisuottelu Loviisassa oli Loviisa-Turku jonka Loviisa vei ja nousi liigaan vai puolitoista kuukautta ennen kauden alkua...Loviisa oli hävinnyt liigakarsinnan keväällä mutta sille ei sitä paikkaa edes tarjottu koska liitto halusi Turun talousalueelle liigajoukkueen..järkytys taisi olla melkoisen kun Loviisa vei..joten ei muuta kuin kesäsarja pystyyn ( Edvin akat. Haki ja Pirkat .taas
Gere
17/05/2018
Oon sitä mieltä,että kuuluu ehdottomasti erälle, vaikka henkilökohtaisesti inhoan koko muovista ja ällöttävää organisaatiota.
Juhis
17/05/2018
HaKin treeneissä nähty kentällinen ErVin pelaajia joten....
Liiton saunasta kuultu
17/05/2018
Naavalle luvattu jo että ervi saa aukeavan paikan, ervi on kuitenkin maailman suurin salibandyseura, iso kannattajakunta liitossa ja siksi on tärkeää että Ervi on paikalla ja Kurre lupasi laulaa liiton sauna-illassa ilmaiseksi ja Ervi laittaa juomat liiton saunaan
Outoa
17/05/2018
Outoa kitinää Erän suosimisesta. Säännöt on sovittu ja niiden mukaan täytellään sarjoja. Pitäisikö säännöistä poiketa vain koska nousemassa on helsinkiläinen seura?
Ripa
18/05/2018
EVA toivottavasti saa paikan vaikken seurasta välitä. Mielestäni oli rankasti sijaiskärsijä sopupelihississä ja vielä kesälomilta karsimaan. Toivon todella, että oikeus tapahtuu tässä.
Jep
18/05/2018
Se on Outoa, juuri näin! Sähly Helsingin ulkopuolella näyttää haluavan seurata pesistä ja päätyä kunnolla paitsioon!
Fair play
19/05/2018
Uutta karsintasarjaa pystyyn näiden kolmen joukkueenk kesken. Ensin vaikka pirkat ja haki karsii kumpi haastaa ervin ja siitä otteluparista voittaja saa sarjapaikan. Ervihän se silti todennäköisesti olisi muttei kukaan saisi ilmaiseksi paikkaa.

Kommentoi

Uusi kommentti

Kommentointiohjeet:

Mieti ensin, kannattaisiko sittenkin vetää #posinkautta? Alatyyli on tiukasti pannassa. Moderointikirves heiluu herkästi ja bännilistalle pääsee helposti. Sitten ei muuta kuin anna palaa. Ole jotain mieltä, tsemppaa, kritisoi tai kehu. Sana on vapaa.