Maajoukkuepelaajien korvauksista sopu

Joulukuun kotikisoissa juhlinut maailmanmestarijoukkue pääsi sopuun korvauksistaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Maailmanmestarijoukkue
Joulukuun kotikisoissa juhlinut maailmanmestarijoukkue pääsi sopuun korvauksistaan. Kuva: Mikko Hyvärinen

Salibandyliitto tiedottaa päässeensä sopuun maajoukkuepelaajien kanssa pelaajille korvattavista ansionmenetyksistä ja palkkioista. Sopu löytyi molempien osapuolien tullessa vastaan aiemmista ehdotuksistaan.

Tuore sopimus kattaa miesten maajoukkueen osalta maajoukkuetapahtumat vuoden 2012 loppuun saakka. Sovitut ehdot koskevat myös naisten maajoukkuetta. Kisoja edeltävänä vuonna korvausjärjestelmä perustuu ansionmenetyskorvauksiin ja MM-kisavuonna maksettaviin palkkioihin.

– Sopimus takaa sen, että kaksinkertaisella maailmanmestarimaa Suomella on käytössään edustustehtäviin jatkossakin parhaat mahdolliset pelaajat. Tämä on sekä salibandyn huippu-urheilullisen menestymisen, että lajin kehittymisen kannalta ensiarvoisen tärkeä asia, Salibandyliiton pääsihteeri Ismo Haaponiemi summaa.

Pelaajien puolelta kapteeni Mikael Järvi haluaa painottaa, että korvausasia on ollut maajoukkuepelaajien yhteinen, vaikka asian ympärillä käydyissä keskusteluissa hänet on nostettu esiin.

– Hienoa, että asiaan löydettiin lopulta yhteinen kompromissi ja ratkaisu, joka mahdollistaa huippu-urheilun maajoukkueessa, Järvi kommentoi.

Päätöksellä oli kiire, sillä ensimmäinen tapahtuma miesten maajoukkueella on jo tällä viikolla. Suomen miehet kohtaavat Sveitsin perjantaina ja lauantaina. Miesten maajoukkue Sveitsi-otteluihin julkistetaan huomenna tiistaina.