TPS teki protestin vastustajan liian nuoresta maalivahdista

TPS:n valmennuspäällikkö Perttu Kytöhonka. Kuva: Mikko Hyvärinen

TPS:n valmennuspäällikkö Perttu Kytöhonka. Kuva: Mikko Hyvärinen

B-poikien SM-sarjassa käyvät tunteet tällä hetkellä kuumina. Syynä tähän on se, että TPS teki protestin vastustajan liian nuoresta maalivahdista. Protesti edustusoikeudettomasta pelaajasta meni läpi Salibandyliitossa ja TPS eteni tätä kautta SM-sarjan playoff-karsintaan.

TPS teki kyseisen protestin oululaisen Salibandyseura Rankat Ankat -joukkueen maalivahdista Antto Kiviojasta, joka on syntynyt vuonna 1998. Liiton sääntöjen mukaan Kivioja on liian nuori pelaamaan B-junioreiden otteluja, sillä B-junioreiden pelejä saa pelata tällä kaudella ikäluokat 1994-1997. Liitto hyväksyi TPS:n protestin ja turkulaiset etenivät SM-sarjan playoff-karsintoihin Vierumäelle tulevana viikonloppuna.

Ilman protestia TPS:n kausi olisi päättynyt tämän kauden B-junioreiden SM-sarjassa ja protestin kohteeksi joutunut oululaisseura SSRA olisi edennyt kyseiseen playoff-karsintaan. SSRA voitti TPS:n tällä kaudella molemmissa SM-sarjan otteluissa kaukalossa, kunnes jälkimmäisen ottelun tulos muutettiin protestin hyväksymisen jälkeen TPS:n voitoksi 5-0. Oululaisseura menetti sarjapisteet myös SSRA-FBC-ottelusta samasta syystä.

Salibandysivustojen keskustelupalstoilla TPS:n toimintaa on kritisoitu voimakkaasti ja sitä on pidetty epäurheilijamaisena. TPS:n valmennuspäällikkö ja edustusjoukkueen päävalmentaja Perttu Kytöhonka ottaa asiaan kantaa junioreiden suosimalla Salibandy.org-sivustolla.

– Kyseisen edustuskelvottoman pelaajan tultua esille, aiheesta keskusteltiin seurassamme pienessä porukassa pitkään. Joku oli heti sitä mieltä, että ilman muuta tehdään protesti, joku toinen oli toista mieltä. Lopulta päädyimme tekemään asiassa protestin. Protesti tehtiin perjantaina, eli koko viisi arkipäivää tähän pohdintaan käytettiin – kertokoon se, että yksinkertainen juttu tämä ei meillekään ollut.

– Lähdimme kuitenkin viime kädessä siitä, että me emme ole sääntökirjaa kirjoittaneet ja näin ollen sääntöjen puitteissa edustuskelvottomasta pelaajasta protestoiminen on ok. Onko sääntö hyvä vai huono, siihen en ota kantaa. Jokin perustelu siinä lienee taustalla (siis tällä säännöllä), mutta siihen en ole oikea henkilö vastaamaan. Olemme itse anoneet yhdelle ”liian nuorelle” pelaajalle erityislupaa syksyllä, joten aihe on siinä mielessä tuttu. Asiahan on siinä mielessä herkullinen, että vastakkain on nyt ”pahiksena” iso ja perinteinen menestyksekäs seura ja ”hyviksenä” pieni kaveriporukka, joka on ylittänyt kaikkien odotukset. Olemme kuitenkin aina lähteneet siitä, että on vastustaja suurseura tai pikkuseura, jos pelataan samassa sarjassa, vastustajaa kunnioitetaan ja ollaan kilpailijoita täysillä. Seurojen koko on näin ollen tässä kysymyksessä epärelevantti kysymys, Kytöhonka toteaa.

Salibandypiireissä on levinnyt myös huhu, että TPS olisi hyllyttänyt kolme omaa B-junioria, jotka vastustivat kyseisen protestin tekoa. Kytöhonka kommentoi asiaa seuraavasti Salibandy.org-sivustolla.

– Pelaajien hyllyttämisten suhteen kehottaisin suhtautumaan erittäin lähdekriittisesti keskustelupalstojen antiin. Aihe ei ole ihan niin yksinkertainen ja ihan kaikkea ei keskustelupalstoilla ole kerrottu eikä ainakaan minun toimestani kerrotakaan. Tässäkin tapauksessa valmennus on toiminut nimenomaan joukkueen näkökulmasta moitteetta. Asia on käyty läpi ko. pelaajien, heidän vanhempiensa ja valmennuksen kesken ja myös pelaajien vanhemmat ovat toiminnan ja päätökset hyväksyneet.

TPS:n B-junioreiden valmentajina toimivat Jani Juusti ja Jahvetti Backman. Kytöhonka antaa tälle valmennuskaksikolle täyden tukensa.

– TPS:n B-poikien valmennus on erittäin pätevä ja nauttii allekirjoittaneen täyttä luottamusta. Joukkueen vastuuvalmentajana toimiva Jani Juusti on ollut mm. Prahan turnauksessa vetämässä Sonics-nimellä Suomen kärkipelureista koostuvaa porukkaa ja hän on saanut joka puolelta – ulkopuolisiltakin – pelkästään positiivista palautetta, Kytöhonka toteaa.

128 comments

 1. Hyvä TPS, hienosti toimittu. Kait miesten puoleltakin jonkun sääntöpykälän voisi kaivaa, jos sillä sitten vaikka suoraan puolivälieriin.

 2. Äsh, pitiks tää aloittaa nyt uudestaan täällä nyt kun vänkääminen muilla foorumeilla on lopulta rauhoittunut ?!

 3. Muiatakaa olla ylpeitä! onhan se helkkarin naurettavaa, pelit voitetaan pelaamalla! Ymmärrän kyllä jos koko joukkuetta ärsyttää hävitä molemmat pelit ssra:lle ja toinen peli vielä jossa maalissa melkein ala-aste ikäinen, onhan sekin aika ärsyttävää, menkää sinne playoff-karsintaan huppu päässä!

 4. ”Olemme itse anoneet yhdelle ”liian nuorelle” pelaajalle erityislupaa syksyllä, joten aihe on siinä mielessä tuttu.”
  Jos saitte luvan tähän niin toi protestin teko oli ala-arvoista. Toinen jengi ei vaan tajunnu käyttää etukäteislupaa, mitään muuta eroahan tossa ei ole.

 5. Jotenkin tämän olisi vielä ymmärtänyt jos kaveri olisi ollut liian vanha ko sarjaa, mutta hänhän olikin liian nuori. Tää tulee osumaan omaan nilkkaan pitkässä juoksussa.

 6. Tämä on mielestäni yhtä säälittävää kun jättäisi kättelemättä pelaajaa tai mittauttaisi lavan….oikeastaan vielä säälittävämpää.
  Toki SSRA:n seuran taustat tuntien ei haittaa pätkääkään.

 7. Taas pitäisi ensin miettiä, kumpi osapuoli on virheen tehnyt. Kaikenkaikkiaan valitettava tapaus, mutta perusteet kyseiselle säännölle kyllä löytyvät. Poikkeustapauksissa on tosiaan mahdollista anoa lupaa peluuttaa liian nuorta junioria, mutta tietenkin se tulee tehdä etukäteen, eikä itkeä kun on jo housussa.

 8. Oma vika, jos Ankat eivät tajunneet anoa lapselle erityislupaa. Säännöt on sääntöjä ja mihin raja vedettäisiin, jos niitä ei olisi aina pakko noudattaa?

  Kunnon tuhkimotarina olisi jo Palloseura tästä nousisi vaikka mitaleille saatika mestaruuteen.

 9. Samat säännöt näkyvissä kaikille salibandy.netissä. Oli sitten iso tai sitten pieni seura. Maalaisjärkikin sanoo että -98 on liian nuori pelaamaan samassa -94 kanssa, jotka ovat jo täysikäisiä.. Kasvuvaihe on ihan eri eikä säännöissä voida erotella onko pelaaja kenttäpelaaja vai maalivahti (siksi anotaan erikseen!).
  Toivotaan että SSRA tästä kaudesta sisuuntuneena ja viisastuneena pitää tsemppiä yllä ja heidät nähdään sitten ensi vuonna pleijareissa. Kaikki kunnia kuitenkin hienosti pelatusta kaudesta.

 10. Naurettava sääntö ! Tosi kehittävää nuorten urheilijoiden kehittymisen kannalta.. ei todellakaan ! Pitäsköhän muissakin lajeissa olla tällainen sääntö, vähenis entisestään nää suomalaisten menestykset

 11. Pitäisikö TPS:n käydä hakemassa ensi kaudella vauhtia C2 pojista kun eivät meinaa 98-synteelle pärjätä?

 12. Aivan pelleilyksi menee tää homma jos voi olla liian nuori johonki junnusarjaan. Jos Kiviojan Antto on nuinki hyvä, että voi vm -98 tulla b-poikiin ja torjua voittoja niin mun mielestä pitäs saada pelata niin ylhäällä ku vaan voi että kehitys on taattu.

 13. miksihän tämmöistä sääntöä ei ole esim jääkiekossa tai jalkapallossa? siksi, että granlundit sun muut huippulahjakkuudet voivat pelata 4-5 vuotta vanhempien kanssa, koska omanikäiset ovat näihin verrattuna niin tasottomia. ei samanikäisten kanssapelaajien taito riitä kehittämään näitä huippulupauksia pelillisesti. jokatapauksessa, turun palloseuralta niiiiin säälittävää toimintaa. jos taidot ei riitä, niin ne ei sitte vaan riitä! TODELLA noloa nousta playoff-karsintoihin kabinettipäätöksellä..

 14. Voi tätä myötähäpeän määrää taas.

  Turha tuota nyt on millään viiden päivän palavereilla tai suuseura/pikkuseura -asetelmalla selvittää.

  Olitte huonompia ja piste.

 15. SSRA:n miehet (tai pojat) ilmeisesti aika lahjakkaita kavereita. Jos olen oikein ymmärtänyt, kaverit eivät edes treenaa. Silti vievät koviakin seuroja puhtain lukemin. Tässäkin tapauksessa pelillisesti parempia kuin TPS, joka harjoittelee monta kertaa viikossa. Mutta ei voi mitään.. Isot ja rutinoituneet seurat ovat sen verran enemmän perillä asioista ja näistä ”turhista” pikkusäännöistä, että niiden avulla tallovat pienemmät maanrakoon. PS. Haluan nähä, millaisella ylpeydellä TPS marssii pudotuspeleihin.

 16. HIENOA TPS, turkulaisuuden ilmentymä, Teillä on moraalia ja hienoa että että vahditte näitä jottei liian nuoria päästetä pelaamaan isojen poikien kanssa,…tämä on oikeudenmukaisuuden riemuvoitto (siis turkulainen versio)…hah hah

 17. EI tässä nyt ollut kyse siitä, ettei noin hyvä pelaaja voisi pelata vanhemmissa. Sääntöjen mukaan sille pitää vaan hakea lupa. Ei toi mistään kauhean korkeasta moraalista kerro toi protesti, mutta todellisen virheenhän on tehnyt SSRA. TPS on osannut tehdä asiat sääntöjen mukaan, eli hakea lupaa liian nuorelle pelaajalle.

 18. Täällä taas koko TPS:n organisaatio puolustelemassa EPÄURHEILIJAMAISTA ratkaisuaan ”säännöt on sääntöjä” ja muilla kuluneilla sloganeilla.

  Jos TAIDOT EI RIITÄ riittävien maalien takomiseen juuri kehdosta päässeen kassarin selän taakse, niin ei ne silloin riitä pleijjareissa pelaamiseenkaan. Turkulaisten kuuluisi tällä hetkellä pulikoida kellukkeet käsissä Aurajoessa, ja miettiä miksi mistä lääkkeet ensikauteen.

  Yli-ikäisestä tehty protesti on aina oikein, mutta jos vastustaja antaa iässä 4 vuotta TASOITUSTA (TPS:lle) niin ei voi käsittää protestia. Eikö niitä pelejä voida ratkoa rehdisti kentällä?

 19. Terveisiä Oulusta, olen sitä mieltä että SSRA teki virheen, josta joutui maksamaan mutta TODELLA nolo tapaus TPS:n osalta. Viedä sitten ainutta kauttaan pelaavalta huippuyllättäjältä playoff paikka vaikka ovat todellakin parempia ja se on huomattu. Täytyy vain toivoa että TPS pelaajat tajuavat kuinka nolosta asiasta on kyse ja protestoivat siitä jollain tavalla valmennustiimille.
  Joka tapauksessa SSRA voitti TPS:n molemmissa otteluissa rehdillä pelillä ja on parempi joukkue, siitä ei pääse mihinkään.

 20. Älä huoli. Ne kolme pelaajaa, jotka protestoivat, on laitettu jo kesälomille.

 21. Säännöt on sääntöjä, myös rankoille ankoille. Salibandyssa on säännöt, hyvä niin ja niitä on jokaisen samalla tavalla noudatettava.

 22. Säälittävää Touhua TPS puolelta… Pelit voitetaan PELAAMALLA.
  Aika noloa touhua ja hyvin epäurheilijamaista käytöstä . Valmentaja vaihtoon!

 23. säälittävää tollane… TPS:n pelaajat ei vaan pärjää 98:lle 😉

 24. karhu: ei ollut maalissa sbc:tä vastaan kyseinen maalivahti, penkillä kyllä oli!

 25. Siis mitähä (|)a! TPS! Voe hellalettat. Ymmärtäs jos sielä pelais joku liia vanha tms. Jonku porvarin lapsella tullu itku silmään ku joku harrastelijaporukka oliki parempi. Isi hoitaa! Varmasti tosi ylpiä TPS playoffeis.

 26. Säännöt on sääntöjä ja niitä kuuluu noudattaa. Itse olen myös joutunut hakemaan erikois lupaa parivuotta sitten kun 01 syntynyt pelasi 98 joukkueessani. Samoin tps cobras joukkueessa maalivahti 00 syntynyt ja hänelläkin erikoislupa kun pelaa 97 sarjaa. Turha siitä on vouhottaa koska kaikki seurat joutuvat tämän tekemään mikäli pelaaja on ”liian” nuori. Ensi vuonna SSRA on asiasta viisaampia ja hakevat sitä kauden alussa jo, tai sitten kaikki kiihkoiliat tästä aihepiiristä viestiä liittoon että ottavat tuollaisen säännön pois.

 27. Hyvä ratkaisu tpsltä, arvostus on suuri. Saapa nähdä tulevatko vielä vierailemaan Oulussa päin.

 28. Jännä että näin tuomitaan kun sääntöjä noudatetaan. Okei, reilun pelin hengessa hieno suoritus nuorelta maalivahdilta, mutta säännöt on säännöt. Sinänsä hassua että TPS:llä toisaalta itsellään on erityislupa. Mutta ymmärrettävää ettei voi kauheesti nuoremmista vaan repiä pelaajia mukaan, siihen sääntöön on varmasti syynsä. Miettikääpä itse niin varmasti myös keksitte muutamia perusteita.

  Ja miksi lapaa ei saisi mittauttaa? Naurettavaa pelata jollain viiden sentin kupeilla, sekin on kerta säännöissä sanottu. Ihan eri luokassa on ”rike” jos jätetään kättelemättä taikka sorrutaan solvauksiin ja väkivaltaisuuksiin.

 29. Oksennan TPS:n toiminnalle, tekstarilla kauden loppumisesta ilmoittamista ei mielestäni kuvaile hyvin ”keskustelut vanhempien yms. kanssa” tämän olen kuullut hyvin luotettavasta lähteestä, joka kertoi asian junnunsuusta-blogin kommentissaan!! HERÄÄ TPS!

 30. Hienoo TPS! Olisin ymmärtäny jos kyseessä olis ollu vanhempi pelaaja, mutta liian nuori! HAHAHA.. Täytyy koittaa ymmärtää turkulaisia..

 31. ”Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu…” 😀

  Oululaiset sympatiat teidän puolella, aivan käsittämätöntä. Ootte selkeesti parempi joukkue ja teillä on tulevaisuus, toisin kuin turkulaisilla junnuilla tällaisen valmennuksen alla.

 32. Niin turkulaista.. myötähäpeä! Muistan saman tyylisen tapauksen, saraja-tasoa en muista, mutta seura ei tainnut olla TPS.. Mutta turusta päin tuli… saman tyylisellä tarkoitan, että mentiin jonnekkin jatko-turnaukseen katsomalla sääntö pykäliä. Ei hyvää päivää Turku!

 33. Onpahan tuo kyllä erikoinen sääntö. Ymmärrän kyllä sen, että sääntöjä noudetaan (oli ne sitten kuinka erikoisia tahansa) ja on hyväkin puuttua sääntörikkeisiin, mutta olisi tässä nyt voineet turkulaiset käyttää vähän pelisilmää ja vaatia oululaisille rangaistus esimerkiksi sakkojen muodossa ja kieltää kyseinen toiminta jatkossa hylkäämisen uhalla.

  On jotenkin todella säälittävää viedä tällaisesta sääntörikkomuksesta jatkopaikka selkeästi paremmalta joukkueelta. Muitakin tapoja on rankaista ja voisi sitä vähän suhteuttaa tilanteen mukaan.

  Ei mulla muuta kuin sääntökirja ja TPS BUUUU!

 34. Tuskin on sattumaa, että poliisi iski eilen United Brotherhoodin tiloihin. Sieltähän on vain kivenheitto Caribialle, yhteen niistä synnin ja rikoksen pesistä, joissa mm. pahamaineinen tähänkin rikokseen sotkeentunut Eero Juvonen on nähty. Onneksi asia siis ilmiselvästi on jo viranomaistutkinnassa.

  Kuten luotettavissa nettikeskusteluissa on hyvin tullut esiin, tämä on vain yksi niistä suurimmista epäurheilijamaisuuden ässistä, joita Eerolla on hihoissaan. Ja hihojakin on kaksi! Toista nettikeskusteluissa nimeltä mainittua konnaa en tässä viitsi nimeä, koska silloin on vaara, että hänen kauttaan myös upeasti liigan välieriin noussut joukkue tulee aiheetta vedetyksi lokaan TPS:n ohella.

 35. Liitto päättää säännöistä ja sanktioista mitä sääntöjen rikkomisesta seuraa. Typerää täällä kirjoitella että tuota ja tuota sääntöä saa rikkoa, mutta tätä ja tätä ei.

  Erittäin ajattelematonta touhua edes lähteä tätä tänne kritisoimaan. TPS saa ajaa omia etujaan ja kerran sääntöjen puitteissa toimii, se on ok. Oululaiset tässä sääntöjen vastaisesti ovat toimineet ja tuollaista toimintaa täällä pitää hävetä ja kritisoida. Taso millä joukkue ja seura toimii, tiedetään kyllä säännöt ja siksi tämä rikkomus on todella törkeä.

  Ei säännöistä löydy sellaista kohtaa jossa määritellään että tätä voi vähän rikkoa ja tätä jos rikkoo niin se on lievää väärintekoa. Säännöt on kaikille samat ja niitä rikkoneet pitää asettaa vastuuseen. Tämä laji on salibandy ja tällä lajilla on tällaiset säännöt.

  Hävetkää sääntöjen rikkojat ja ”jeesustelijat” täällä.

 36. Täällä on kyllä kansakunnan kerma kommentoimassa! Turha roiskia kun on jo housuissa ja turha turkulaisia haukkua kun käyttävät sen mahdollisuuden, mikä on säännöissä mahdollistettu.

  Lähes poikkeuksetta seurat kikkailevat Y-pelaajilla, joten synnitön heittäkööt ensimmisen kiven. Lopettajaa vollottaminen ja piipittäminen. Se kuulostaa säälittävältä 🙂

  – Säännöt ovat sääntöjä ja niitä on noudatettava. Piste.
  – SSRA teki virheen kun rikkoi sääntöjä. Piste.
  – SSRA olisi voinut herrasmiesmäisesti kysyä TPS:ltä. Kyyivätkö?
  – TPS:n ei olisi tarvinnut tehdä protestia. Tekivät. Oikeutetusti.
  – SSRA oli parempi seura, mutta TPS oli joukkue, joka ei rikkonut sääntöjä.

  Jokaisen joukkueen valmentajan ja valmennuspäällikön kuten B-pojankin pitää tuntea säännöt. Jos otetaan riskejä, niin ne joko kannattavat tai sitten eivät. Tällä kertaa TPS pelasi protestikortin kun muuten ei pärjännyt ja SSRA:n riski ei kannattanut. Salibandy on kilpaurheilua, jossa tärkein on tulos, ei se, että katsotaan sormien lävitse, olipa sitten juniori kuinka hyvä tahansa, eikö? Jos säännöt nyppivät, niin niitä pitää muuttaa. Jos toiminta-tavat suututtavat, niin olisiko syytä mennä puulaakipeleihin tai vaihtaa laji sählyyn?

 37. Säännöt on sääntöjä ei siitä pääse mihinkään, ei yli eikä ympäri. Todellakin harmi ja sääli että tässä tilanteessa TPS päätti protestoida asiasta. Kaikki kunnia ja sympatiat SSRAn leiriin.

 38. Karhulainen sanoo:
  11.3.2012 20:30

  Pieni korjaus kirjoitukseesi:

  Yksikään TPS:stä hyllytetyistä pelaajista ei tehnyt päätöstään itse, vaan protestipalaverin jälkeen saivat heistä kukin tekstiviestin. Tekstiviestissä sanottiin, että poikien on parasta lopettaa kausi tässä kohtaa.

  Siinä on suora lainaus junnunsuusta -blogin kommentista. Jos tuo todella pitää paikkaansa, nii pthyi! Jotenki vistottaa ajatella, että tuommonen joukkue pelaa playoff-peleissä.

 39. Niin. Olosuhteet ovat olleet että protestilla jatkoon ja ilman protestia ei jatkoon. Jatkoon. SSRA parempi joukkue, TPS huonompi. Kentällä ratkaistaan voittaja. SSRA voittaja. TPS voinut tehdä valinnan: haluavatko he olla välittämättä protestista vai ei. Välittivät. Joukkueenjohto huonoja häviäjiä. ”Säännöt on säännöt” tämä ei ole samanlainen asia kuin sääntö missä joukkue hyötyisi asiasta, kuten joissakin tapauksissa liian käyrä maila tai vaikka jos kotijoukkue saisi aina pelata yhdellä lisäpelaajalla kentällä ja olisi ylivoimalla kokoajan. TPS huonoa käytöstä.

 40. Itsekin sitä mieltä olen, että sääntöjä pitää noudattaa MUTTA mielestäni TPS:n toiminta on ollut moraalisesti väärin ja siksi tuomittavaa. Verrtataan vaikka tilanteeseen, jossa sinä ja kaverisi olisitte baarissa ja kiinnittäneet katseenne samaan naiseen. Nainen olisi selvästi kiinnostunut enemmän kaveristasi kuin sinusta ja itselläsi olisi ennestäänkin naisia toisin kuin kaveriillasi jolle nainen olisi ensimmäinen ikinä. Kuitenkin tietäisit keinon, joskin moraalisesti väärän sellaisen ja sitä keinoa käyttämällä saisit naisen itsellesi. Tiedän, aiheet ovat aika kaukana toisistaan mutta kilpailua se naistenmetsästyskin on. Itse en pystyisi tekemään likaista temppua kaverilleni varsinkin kun hän on joutunut kärsimään paljolti viimeaikoina erinäisten syiden johdosta. Turusta sen sijaan löytyy näemmä kavereita, joilta ei liikaa moraalia löydy

 41. Ei tämä ihan turhaa suun pieksäntää ole ollut. Onhan tässä keskustelussa (tällä ja muillakin foorumeilla) tullut esiin useita selviä muutospaineita sääntöihin. Alla muutama alustavasti muotoiltuna.

  1) Jos joukkueesta on kuollut pelaaja, joukkue vapautuu pelioikeutta koskevista säännöistä.
  2) Pienemmän seuran joukkueen ei tarvitse noudattaa sääntöjä pelatessaan isomman seuran joukkuetta vastaan.
  3) Kotipaikaltaan vähintään 500 km pohjoisemman seuran joukkueen ei tarvitse noudattaa sääntöjä pelatessaan eteläistä seuraa vastaan.
  4) Sääntörikkeistä ei pidä rankaista, jos rikkoneen seuran edustaja ei ole tiennyt säännöstä.
  5) Jos protestin kohteeksi joutunut joukkue kokee protestin tekemisen epäurheilijamaiseksi, protesti hylätään.

 42. hei nyt tps oikeesti.. ei todellakaan järkevää mennä protestoimaan ala-ikäisesta pelaajasta. sehän on teidän oma etunne jos ssra käyttää ala-ikäistä pelaajaa! todella,todella noloa!! ei voi kun ihmetellä tps:n toimintaa!

 43. Juusti ja Backman ovat pelinohjaajia, ei valmentajia. Korjataan, jotta ei tule valmentajia halveerattua.

 44. XXX:lle vain se että nythän ei ole kysymys pelkästään säännöistä vaan myös reilun pelin hengestä ja pelisilmästä. TPS on ollut tässä protessissa ollut aloitteellinen ja vaatinut itselleen epäurheilijamaisin perustein uutta mahdollisuutta. Normaalin seuran pelisilmällä protestia ei olsi tehty mutta turkulaiset on turkulaisia. Hyvin XXX kertoi miten Turku on henkisti ainakin 500 km päässä meistä itseään kunnioittavasti salibandyihmistä. Voi pelaaja parkoja kun joutuvat vielä areenalle negatiivisen huomion keskiöön ilman että he ovat tehneet mitään väärin.

 45. Sen takiahan protestoimisen mahdollisuus on, että seurat hoitavat myös sääntöjen noudattamista. Ei liiton väen aika riitä jokaista huijausta valomaan.

  TPS teki oikein käräyttäessään sääntöjenkiertäjän…

 46. …ovat samat kaikille. Siitä ei pääse yli eikä ympäri (paitsi jos on anonut erikoisluvan kuten TPS).
  Ajatellaanpa sitä paitsi tilannetta TPS:n kannalta; TPS huomaa porsaanreiän, miten pääsisivät mukaan playoffeihin, miksi he eivät sitä käyttäisi, varsinkin kun on kyse selkeästä sääntöpykälästä? Harva joukkue kyseisessä tilanteessa olisi varmaan jättänyt proteistoimatta, kun vaihtoehtoina on playoffit tai kesälomille. SSRA:n oma moka..
  Sen verran kuitenkin lisään, että henk.koht. mielipiteeni kyseiselle säännölle on, että sen voisi heivata pois vaikka heti seuraavalle kaudelle.

 47. Alkuun tietenkin haluan itsekkin muistuttaa, että säännöt ovat sääntöjä ja niiden mukaan täytyy toimia ja niitä pitää kunnioittaa. MUTTA se, mihin itse haluan ottaa kantaa on tämä kyseinen ikäluokka (94-syntyneet pojat ja taustahenkilöt) ja ns. ”FAIR play”. Tottahan se on, jos vähänkin itseään kunnioittava salibandy, jääkiekko tai vaikka jalkapalloilija olisi samassa kyseisessä tilanteessa, niin todennäköisesti jättäisi tekemättä protestin ns. ”naamansa” ja kunnioituksen sekä ylipäätään seuran maineen takia. Se, että häviää myös molemmat ottelut kyseiselle joukkueelle, jolla olisi ollut mahdollisuus päästä play-offeihin ilman protestia lisää tätä ”epäurheilijamaisuutta”. Samalla haluan tähän sivuun esittää kysymyksen TEILLE vähäisille lukijoilleni ennenkuin jatkan kirjoittamista, OLISITKO SINÄ TEHNYT PROTESTIN TPS:N TILANTEESSA? Haluan samalla kaivaa hieman arkistoja, sillä mikä sen mukavampaa kuin ottaa arkiston todelliset helmet esille. Tämähän siis ei ole TPS:n 94-syntyneiden poikien ensimmäinen todellinen sensaatio salibandyn todellisten play-off unelmien elättelyssä. Olikohan se ensimmäinen C-juniori vuosi, jolloin SM-sarjaa ensimmäistä kertaa pelattiin ja AC-haki oli tekemässä sensaatiota menemällä silloiseen ”Final four:n”. Kyseinen temppuhan olisi onnistunut, jos TPS:n valmentaja ei olisi käynyt ohjeistamassa ratkaisevassa ottelussa Tikkurilan Tiikereiden päävalmentajaan hölläämään tahtia, kun MAALIERO oli ottelun loppupuolella riittävä molempien joukkueiden jatkoon. Tämän jälkeen molemmat joukkueet lopettivat kirjaimellisesti pelaamisen ja molemmat etenivät jatkoon. Muistaakseni TPS:n valmentaja sai kyseisestä tempusta jonkinsortin varoituksen liitosta tuon jälkeen. Oikeuden mukaisesti mielestäni Erä nöyryytti TPS:ää välierissä 11-3(?). Myös onneksi Tiikeritkin hävisivät epäurheilijamaisen tempun jälkeensä välieränsä. Yhteenvetona tästä, mielestäni tämä kyseinen protesti on etenkin koko seuraa halventava ja etenkin tätä kyseistä 94-ikäluokkaa, josta löytyy myös erittäin taitavia pelaajia ja itseään kunnioittavia pelaajia. Tämän tempauksen jälkeen esitän teille TPS:n todellisen mahtiseuran pelaajille, etenkin valmennukselle, että vedätte ne huput erittäin syvälle päähänne ja mietitte hetken, ihan hetken vain mitä tuli TAAS tehtyä. Jos vaaditaan silmä silmästä niin toivon, että teidän kevät päättyisi jo play-off karsintoihin. Viimeistäänhän se joka tapauksessa päättyy ensimmäiseen pudotus vaiheeseen. Lopuksi haluan vielä toivottaa SSRA:lle lämpimät onnittelut epä-virallisesta play-off paikasta! Hieno kausi teiltä! Ja tietysti pahoittelut ei-niin hyvästä äidinkielestä, toivottavasti kaikki lukijat ymmärtävät jutun juonen ja pointit, mitä tässä haetaan!

 48. Eipä ole ennen protesteista noussut näin turhaa porua, vaikka tapauksia on vuosittain! Aina kun sääntörikkeen tekee suurempi seura, niin syytetään seuran omia toimijoita huolimattomuudesta eikä synny mitään huutelua. Tässä tapauksessa kun pienempi seura on rikkonut sääntöjä niin asia käännetään kaikesta huolimatta suuremman seuran syyksi, vaikka protesti on täysin asiallinen ja sääntöjen mukainen.

  Tämän ikäväsävyisen huutelun voisi lopettaa. Ei tämä auta mihinkään. Sen sijaan kyseisestä poikkeuslupasäännöstä olisi hyvä herättää keskustelua liittoa myöden.

 49. Älytöntä touhua, junioripeleissä varsinkin todella tyylitajutonta ”voittaa” ottelut kabinetin puolella. Antaa junnujen pelata ja parempi voittaa..

 50. SSRA:n sisäpiiriin kuuluvan henkilön kautta sain kuulla, että joukkueenjohtaja oli informoinut poikien valmentajaa tästä säännöstä koskien alaikäistä pelaajaa, joten on hyvin väärin, että kyseisen joukkueen valmentaja ottaa marttyyrin roolia mediassa ja pakenee TPS:n prostestin taakse piiloon. Joukkueen valmentaja voisi rehellisesti myöntää, että oma typerä uhkapeli koitui kohtaloksi eikä keskittää kaiken voimansa TPS:n mustamaalaamiseen vaikka teko kuinka raukkamainen olisikin. Hatunnosto niille TPS:n junioreille, jotka uskalsitte vastustaa protestin jättämistä, tulkaa nimellä esiin, varmasti salibandyn ystävät tahtoisivat ojentaa kunnioittavan kädenpuristuksen tuollaisen fair play-asenteen vuoksi.

 51. Säännöt on tehty rikottavaksi. Älä jää siitä kiinni. Jos jäät, kärsi rangaistus äläkä vingu ja paru. Aina pitää tehdä protesti jos rikotaan sääntöjä ja se huomataan. Ehdottaisn vielä kunnon sakkoa päälle esim. 1000€ edustuskelvottomasta pelaajasta.

 52. Surkeaa TPS, aivan naurettaa suorastaan. Mennä nyt nuoren urheilijoiden onnistumisen tuntemuksi näin lokaamaan. Kyllä aikuiset taas osaa, tässä se nähdää.

 53. Mitä jos tilanne olisi ollut toistepäin, kaikki valittajat olisi sitä mieltä että TPS pitää rangaista. Turha itkeä, säännöt on säännöt!

 54. Säännöt ovat sääntöjä, mutta aikuiset ihmiset päättävät jätetäänkö protesteja vai ei.

 55. Säkki koko tps… naurettaavaa… kun pelilliset otteet ei riitä, huudetaan sääntöjä apuun 🙂 homman olis voinu hoitaa tyyllikkäästi joko kentällä tai hyväksymällä oma kohtalo

 56. Fliplopille sen verran perättömän huhun levittämisestä, ettei meillä ole edes kahta toimihenkilöä..

 57. Häiritseekö teitä muita kommentoijia lukea näitä kommentteja lukiessa se kuinka joidenkin turkulaisten ja sääntöjen puolustelijoiden kommentit suorastaan löyhkäävät tekopyhyydelle? Toki sääntöjen noudattaminen on tärkeää, sitä en kiellä, mutta kyseisessä tapauksessa sitä kuuluisaa ”pelisilmää” olisi kuulunut käyttää. Valitettavaa kuinka pienempi ja ilmeisesti pelillisesti parempi seura (tässä ikäluokassa, tällä kaudella) jää ”kevään” peleistä ulos.
  Suuri hatunnosto näille palloseuran pelaajille, jotka ovat protestia vastustaneet, heissä on enemmän miestä ja kunnon urheilumieltä kuin kyseisen seuran valmennuksessa. (mikäli kuulemani jutut näistä hyllytetyistä pelaajista pitävät paikkansa)

 58. Pahoittelen kirjoitustaitoni puutetta edellisen kommentin osalta.

 59. Hei..kyllähä kaikki tietää sen, että teko ei ollut oikein. Ei yksi -98 syntyny maalivahti vaikuttanu niin paljoa asiaan ja kyseessä oli vielä pleijaripaikka. Säännöstä on oltu tietämättömiä, joten siihe ei ole osattu varautua. Kabinettipäätös johti siihen, että huonompi joukkue pääsi pleijareihin. Tällaista protestia ei kyllä kehtaisi tehdä jos tietää itsekin että oli huonompi. (TPS hävisi molemmat pelit SSRAlle). Ei voi sanoa kuin että hävetkää TPS.

 60. Maalissa pari kuukautta liian nuori maalivahti. Kassari joka torjui voitot parista turkulaisjoukkueesta. Mielestäni hieno suoritus.
  Jos edustamaani organisaation joukkuetta vastaan pelaisi ”liian nuori maalivahti” ja vieläpä hyvin, kävisime häntä taputtamassa selkään ja onnittelemassa hyvästä pelistä tsemppiä jatkoon toivotellen, olipa ottelu päättynyt miten tahansa.
  Protestia emme edes harkitsisi vaikka tällainen sääntö olisi. Arvostus rehtinä ja reiluna vastustajana muitten silmissä pitäisi olla iso ja tärkeä asia jokaiselle organisaatiolle ja joukkueelle.

  Se että voidaan kulkea turnauksissa selkä suorana ja pää pystyssä muitten joukkueitten keskellä ja keskustella hyvässä yhteishengessä muitten joukkueitten valmentajien ja joukkueenjohtajien kanssa, on myös vaalimisen arvoinen asia.

  Kaikki salibandysivut netissä ovat täynnä TPS:n tekemää protestia
  alaikäiseen maalivahtiin liittyen. Siitä myöskin puhutaan lähes kaikkialla suomalaisessa salibandymaailmassa.
  Tekemänne protestin vuoksi nuori maalivahti Antto Kivioja sekä hänen veljiensä ja kaveripiirin poikien muodostama salibandyjengi tunnetaan nyt hyvin salibandypiireissä. Heille sataa sympatiaa ja pystyyn nostettuja peukkuja kaikkialla sosiaalisessa mediassa, Tepsille vähemmän.

  Pääkallo-sivujen kommenttipalsta tähän asiaan liittyen jouduttiin
  sulkemaan yön ajaksi. Ennen sulkemista sinne oli tullut lähemmäs 70 kommenttia mikä lienee sivujen uusi komenttiennätys.
  Salibandy.org sivut tulvii nuoreen maalivahtiin liittyvää kommentointia.
  Ei siellä paljon ymmärrystä heru Turun Palloseuran organisaatiolle.

  Tämä protesti ei varmasti tuonut TPS:lle kovin hyvää mainosta
  salibandymaailmassa. ”Tuo on se joukkue….” keskustelua kuuluu varmasti kun joukkue menee jatkopeleihin ja ”Täällä pitäisi olla oululaisjoukkue ja nuori maalivahti” tai ”Tuollainen porukka me nyt ainakin halutaan voittaa…”.

  Sen ymmärrän, että yli-ikäisistä ja lisenssittömistä pelaajista tehdään protesteja. Tämä on asia erikseen.

  Toivon sydämestäni, ettei pettymys ole Antto Kiviojalle kavereineen kovin suuri ja että he tästäkin tapahtumasta huolimatta jatkavat hyvää harrastustaan lajin parissa.
  TPS ja Suomen Salibandyliitto ovat tehneet jotakin sellaista mitä ei muissa palloilulajeissa ole koskaan aiemmin tehty. Tämä ei ollut hyvää PR:ää ko. seuralle ja lajiliitolle.

  Luulenpa että joitakin henkilöitä Turun seudulla jo kaduttaa protesti ja siitä seurannut erittäin negatiivinen julkisuus.

 61. Olisi kiva lukea juttua TPS:ssän omilta kotisivuilta uutinen ”TPS B-juniorit playoffeihin”, mutta ei..

 62. no niin lapset ja lapsenmieliset, saitteko jo purkautua? Jos näin niin jatketaanhan pelejä. TPS lähtee lomille viimeistään puolivälierissä joten paha saa palkkansa ja kaikki tyytyväisiä.

 63. tää on niin noloa, eikö ne tuolla TurunPerusSuomalaisissa saisi näitä neitejä kuriin, toisaalta turussa on aina ollut vahvoilla kabinettipolitiikka, jos ei pelejä pysty kentällä voittamaan niin mennään sitten liiton kassa kautta….

 64. Miten niin ei löydy ymmärrystä TPS:n ratkaisulle? Kun näitä kommentteja katsoo, niin kyllä ne aika selkeästi jakautuvat siihen että SSRA:n pelaajat/kannattajat lyttäävät Turun, TPS:n, suurseurat sekä ne jotka seuraavat sääntöjä.

  TPS:n puolesta taas kommentoivat enemmän ne jotka pystyvät ajattelemaan tilannetta neutraalisti tunteilematta.

  Voittajat tekevät kaikkensa voittaakseen, ja tässä tapauksessa ollaan vielä seurattu sääntöjä, niin ehdottomasti peukku TPS:n päätökselle. Etenkin lapsellinen jälkipuinti ei anna hyvää kuvaa Ankoista.

 65. Minulla ei ole mitään tekemistä tuon SSRA:n kanssa, mikä se muuten on?

  Tässä vaan on semmoinen pointti että me aikuiset, joiden kuuluu kantaa vastuuta ja jakaa sitä myös nuorille ja valmennettaville. He oppivat sitä meiltä.

  Jos nuorten valmennuspäällikkö Perttu Hytösen arvomaailma, moraali ja voittamisen kulttuuri on sitä että ensin hävitään kaksi matsia ja sitten jätetään protesti liaan NUORESTA pelaajasta vastajoukkueella, niin olen huolissani. Kun pelilillinen ratkaisu on jo olemassa, ja toisaalta liian nuori maalivahti ei anna mitään etua vastajoukkeelle, he vain ehkä unohtivat tehdä tuon ilmoituksen tms. Tämä TPS:n vastuuhenkilö siis hakee voittoa hinnalla millä hyvänsä, ei kunnioita vatustajan paremmuutta vaan tarttuu pykäliin joilla ei tässä tapauksessa ole mitään merkitystä itse pelitapahtumaan, hän ei siis pysty millään hyväksymään että hävisimme…ts. ptetaan VOITTO hinnalla millä hyvänsä, millään muulla ei ole väliä, ei tarvitse kunnioittaa vastustajaa,….en usko että kyseinen näköalaton ja vain omaa parastaan ajatteleva on kykeneväinen vastaamaan nuorten ihmisten VASTUULLISESTA valmennuksesta. Mitään lapsellista ei ole jälkipuintina muuta kuin se että protesti on jätetty, täällä oleva keskustelu ei sitä ole pääsääntöisesti.

 66. Simppa
  16.3.2012 11.54

  no niin lapset ja lapsenmieliset, saitteko jo purkautua? Jos näin niin jatketaanhan pelejä. TPS lähtee lomille viimeistään puolivälierissä joten paha saa palkkansa ja kaikki tyytyväisiä.

  Ei taida SSRA:n pelaajia paljo lämmittää, että paha saa palkkansa. Jokainen pelaaja, niin juniori kuin aikuinen, joka kaudella tähtää kohti unelmaa, pudotuspelejä. Ankat oli menossa pelinhengen mukaan sinne, mutta sitten tulee Turun ikioma kabinetti ja päättää tehdä protestin ja eihän liitolla ollut vaihtoehtoja. Ei voi kuin Helsingin poikana ihmetellä tuota toimintaa. On se hyvä, että aikanaan Helsingistä tuli Suomen pääkaupunki Turun tilalta.

 67. Tekopyhiä ja kaksinaismoralisteja, huonoja roolimalleja jne ovat täällä vain ne jotka ovat sitä mieltä että oman edun nimissä sääntöjä voi venyttää ja kiertää ja syyllinen on vasta kun kiinni jää. Ei näin.

  TPS noudatti sääntöjä ja Ankat eivät. Ankat jäivät rikkomuksestaan kiinni ja saivat säntöjen mukaisen rangaistuksen. JOs sääntö on mielestänne huono, oletteko olleet liittoon päin tästä yhteydessä. Tässä lajissa on tällaiset säännöt ja tätä lajia pelataan näillä pykälillä.

  Faktat hyväksyttävä ja jokaisen moraalintajua hiukan parannettava. Ei ihmisten asiat muutu vaikka kuinka täällä meuhkaa. Toimikaa yhteisten sääntöjen puitteissa, niin jää tämä tekopyhyys täällä vähemmälle.

 68. ”kuka on tekopyhä”, sääntöjen lisäksi on pelissä oltava mukana moraalia, oikeudenmukaisuutta, asennetta, jne… kaikkea sellaista mitä ei sääntöihin (tai yhtä hyvin lakeihiin) voi kirjoittaa. Kirjaimellisesti ei voi kaikkeea ottaa, etkö sä siis tajua että tässä nuo kaikki edellämainitut asiat on unohdettu oman edun nimissä. ???

 69. Miksi te ette laita näitä itkuja salibandyliitolle joka on säännöt kehittänyt? Vaikeeta vetää kun säännöistä osaa kuuluu noudattaa ja osaa ei. Tai sit tehdään alaviitteet sääntökirjaan missä lukee mitä ei ainakaan sympaattisten pikkuseurojen tarvii noudattaa.

 70. Karhu!

  Kyse ei ole siitä ollaanko noudatettu vai jätetty noudattamatta sääntöjä. Sääntöjä on rikottu ja se menee täysin SSRA:n omaan piikkiin. Siitä voivat vastuussa olevat henkilöt syyttää itseänsä.

  Mutta ei siellä säännöissäkään lue, että vastustajan on pakko tehdä protesti! On moraalisesti väärin tällaisessa tapauksessa tehdä protesti, kun on yksinkertaisesti on heikompi joukkue kentällä. Kyllä joukkueen johdon pitää ymmärtää, että jos et sä sitä pleijari paikkaa pelaamalla saa D-junnu maalivahtia vastaan, niin ei sitä silloin ansaitakkaan.

 71. olen ymmärtänyt että itse asiassa pääpiru jani juusti on kotoisin pohjois-suomesta jopa ouluakin ylempää? puriko siis oma koira?

 72. Onkohan kaikki suomen parhaat/kutsuttavat junnujoukkueet menossa syksyllä tepsin järjestämään Mestareiden Cup:iin?

 73. Jälleen yksi syy vihata Turkua. Hienoa toimintaa, lasten ja nuorten sarjoissa EI pitäisi esiintyä tällaista kabinettitoimintaa.

  Ja koko sääntö nuoremmasta pelaajasta on näitä ”vain salibandyssa” -tyyppisiä juttuja. Tietääkseni muissa lajeissa ei rankaista siitä, että pärjää oman ikäisiään vanhempien sarjoissa… Ei herranjestas mitä touhua.

  Että terveisiä vaan tepsille, joka itse peluuttaa liian nuoria pelaajia mutta ei hyväksy muilla sellaisia. Toivottavasti pärjäätte välillä siellä kentälläkin ettei tarvitse toimistossa ratkaista sarjoja. Harmittaa paljon tuon pienemmän seuran puolesta.

 74. Ajoimpa tossa kerran autolla satasen alueella 120 km/h. Sain sakot, vaikka sanoin poliisille, etten tiennyt että oli jo siirrytty talvirajoituksiin. Olisi pitänyt tietää, kun kerran motorilla ajoin!

  Ja mistä te kaikki ihmiset tiedätte etteikö SSRA:n joukkueen johto oikeasti olisi tiennyt säännöstä. Kokeilivat vaan uhkapeliä kun ei kerran ollut veskaa heittää häkkiin ja tolla tasolla aika harva kenttäpelaaja pärjää siellä edes auttavasti. Jäivät nyt kiinni, mutta kun tietävät ettei kukaan voi todistaa heidän tienneen niin vetävät marttyrilinjaa ja iso paha turkulainen TPS saa kaikki vihat päällensä.
  Onko kukaan tullut ajatelleeksi tätä?

 75. TPS teki väärin, samoin teki Ankat, samoin teki liitto. TPS rikkoi urheiluhenkeä, Ankat sääntöjä ja liitto vain hölmöilee typerän säännön kanssa, kun ei uskalla luottaa seurojen harkintakykyyn junioreiden peluuttamisessa.

  Jotenkin outoa on, että -97 saa pelata miehissä, mutta -98 ei saa pelata B-junnuissa. Vuodessako voi kyllä näköjään liiton mielestä kasvaa melko paljon.

 76. Tuskin olivat niin tyhmiä, että olisivat ottaneet penkille istumaan SBC:tä vastaan maalivahdin, jos olisivat säännöstä tienneet. Ja edelleenkään ei ole moraalisesti/urheilullisesti vain hyväksyttävää tehdä Tepsiltä tuollainen ratkaisu.

 77. Ankat rikkoi sääntöjä. Ei aleta täällä nyt tukemaan sääntöjen rikkojia. Oikein että jäi kiinni ja oikein että saivat siitä rangaistuksen. Ei voittoa voi tavoitella keinolla millä hyvänsä. Tekopyhät täältä tekemään töitä oman moraalinsa kanssa ja kaikki kohti parempaa salibandy huomista, sääntöjen puitteissa!!

  Muistakaa nyt tästä kaikki, että tarkoitus EI pyhitä keinoja!!!

 78. Te, jotka hyväksytte TPSn toiminnan kyseisessä tapauksessa, niin onko teillä antaa mitään muuta perustelua kuin kulunut ”säännöt on sääntöjä” perustelu? Säännöt on luotu tarkoituksenaan tehdä pelistä oikeudenmukaista. Kyseinen sääntö on mielestäni älytön, sillä tottakai nuoremmille on annettava mahdollisuuksia pelata ”parempien” pelaajien kanssa jos he tällä tasolla ovat. Säännöt ovat toki sääntöjä, mutta oikeudenmukaisuutta täytyy silti olla. Mielestäni SSRA voisi valittaa asiasta Urheilun oikeusturvalautakuntaan liian ankarasta rangaistuksesta, sillä huomionarvoista on, että urheilua tehdään B-ikäisissä harrastepohjalle. Täten on mielestäni kohtuutonta vaatia joukkueenjohtoa tietämään kaikkia sääntöpykälöitä. SSRA on hyvä uskoisesti peluuttanut liian nuorta maalivahtia, joten tapauksessa ei ole sinällään minkäänlaista Mens Reaa, eikä näitä amatööriurheilun toissijaisten sääntöpykälöiden noudattamatta jättämistä erehdyksen vuoksi, voida katsoa ankaran vastuun tekona. Ammattiurheilussakin lentopallojoukkue Pielaveden Sammon joukkueen rangaistusta edustuskelvottoman pelaajan peluuttamisesta alennettiin urheilun periaatteiden ja rangaistuksen suhteettoman ankaruuden vuoksi.

  Toisekseen, hävettää suunnattomasti miten TPS tapauksessa raiskaa sääntökirjaa kirkkaassa päivänvalossa. Jos turkulaisten pelin ja urheilun kunnioittaminen junioriurheilussa on tällä tasolla, niin kaikki kritiikki teitä kohtaan on täydellisen oikeutettua! Muissa kaupungeissa tunnetaan käsite ”pelin henki”, Turussa näköjään ei. Tosin täytyy sanoa, että tiedän myös äärimmäisen fiksuja turkulaisia urheilijoita ja tepsiläisiä. Toivottavasti tajuatte miten mielettömästi muutaman ihmisen pakkomielle voittamiseen maksaa koko Turun Palloseuran uskottavuudelle jatkossa!

  Kolmanneksi, suuri arvostus minulta pelaajille jotka mielipiteensä ilmaisivat protestia vastaan! Seura kitti heitä hyllytyksellä. Herran Jumala, nyt puhutaan junnu-urheilusta. Haluaako TPS todella kasvattaa junnunsa tällaiseen kulttuuriin?! Protestin lähettäneiden henkilöiden tulisi jättää hommansa urheilun parissa välittömästi, sillä he eivät selkeästikään ymmärrä urheilun tarkoitusta, mikä ei välttämäti ole voitto hinnalla millä hyvänsä!

 79. Säännöt on säännöt. Virhe tehtiin SSRA:n päädyssä, ei TPS:sän.

 80. Ja vielä teille joiden mielestä säännöt on sääntöjä, niin muistakaa tämä myös Singaporessa kun räkäsette maahan ja saatte siitä vankilatuomion, tai kun Dubaissa pussaat tyttöystävääsi ja joudut linnaan viideksi vuodeksi tästä syystä. näitä hassuja lakeja on vaikka kuinka, niin kun törmäätte tällaiseen niin voitte sitten itsellennekin todeta vain, että säännöt on sääntöjä.

 81. Ei tässä nyt kuitenkaan oo vankilaan tuomittu SSRA:n maalivahtia tai koko joukkuetta…

 82. Kun näen salibandyjoukkueen nimeltä TPS, muistan tämän.

  Liitolle haluaisin sanoa että poistakaa näin naurettava sääntö. Ei tällaista ole muissakaan lajeissa.

  Tämä lienee pääkallon kommnetoioduin juttu kautta aikojen. Ehkä sekin jotakin kertoo.

 83. Se kertoo nimenomaan siitä, että kun tehdään tällainen kohujuttu joka on vielä niin yksipuolisesti rakennettu, saadaan kaikki älykääpiöt liikkeelle. Ketään ei kiinnosta että liikkeellä on myös vahvoja huhuja siitä että tämän sympaattisen pikkuseuran sympaattinen puuhamies olisi säännöstä tiennyt ja häntä olisi siitä varoitettu. Ei mut ku se sano ettei tienny. Kaikki sympatiat TPS:lle.

 84. Kuten todettu jo moneen kertaan, jos TPS olisi ollut joukkue joka rikkoo sääntöjä täällä joukkue tuomittu siitä että peluutti vastuuttomasti alaikäistä. Sääntörikkojat vaan kuriin ja penalttia!

 85. Aivan käsittämätön sääntö, 14-vuotias ei siis saa pelata B-pojissa vaikka kyvyt riittäisivät? Kai joku tämänkin osaa perustella säännön hyväksi, mutta itse en ainakaan ymmärrä että miten tuollaiset säännöt palvelevat pelaajien kehitystä, se on ainakin mun käsittääkseni tärkeinta nuorten sarjoissa. On näitä muuallakin, mutta Salibandyssä mystisiä sääntökukkasia tuntuu riittävän vaikka muille jaettavaksi…

 86. Säälittää Pertun puolesta. En usko että Perttu oli puoltamassa tätä päätöstä. Tämähän likaa TPS:n pitkäksi aikaa. Liiga-joukkuekin tulee saamaan tästä kuittia vielä ensi vuonnakin.

 87. Hyvä Jaakko Lehtonen. Oletko tosiaan niin typerä, että räkäisisit maahan singaporessa, vaikka tiedät joutuvasi siitä mahdollisesti vankilaan? Samaa ajattelua voidaan soveltaa tähän juniorin peluutukseen. Itse olen tosin sitä mieltä, että TPS:n ei olisi pitänyt jättää protestia, mutta en heitä siitä tuomitsekaan. Suurimman virheet ovat tässä tapauksessa mielestäni tehneet salibandyliitto ja SSRA:n toimihenkilö(t). Tsemppiä kuitenkin tälle SSRA:n nuorelle veskalle ja toivottavasti jatkaa lajin parissa tulevaisuudessakin.

 88. propsit niille kolmelle tpskaverille jotka alotti kesäloman. säännöt on säännöt mut kyl tää on jo iha naurettavaa.

 89. Kyl tästä jotakin kertoo jo se, että omatkin kuittailee. Nyt harkinta petti ja liiallinen kilpailuhenkisyys ajoi terveen järjen ohi.
  Mutta oppia ikä kaikki. Poikkeuksellisen tästä teki se että TPS oli ensimmäinen joka teki tässä maassa protestin liian nuoresta pelaajasta.
  Selitellä saa mutt ei se mainetta paranna.

 90. Ehdotus näistä säännöistä

  Yksikään joukkue ei noudata yhtäkään sääntöä ensikaudella. Ei mitään ei edes mailaan lyömistä. Ei oteta tuomareitakaan mukaan otteluihin, pelataan vaan.

  Näin kun teemme niin ei tarvitse pitää älämölöä ja oikeasti hyvä -00 syntynytkin voi pelata A-junnuissa. Samalla kaikki saba ihmiset elävät ilman sääntöjä hallin ulkopuolella niin muut kansalaiset voivat huudella palstoilla miksi meillä on säännöt mutta noilla ei.

  Eiks olis hyvä ehdotus ni kaikki olis tyytyväisiä ja voitais pelata ilman kenenkään mustamaalaamista

 91. Täällä moni puhuu siitä, kuinka sääntöjä rikottin SSRA :n puolesta ,mutta siitä huolimatta TPS :n toiminta oli silti väärin. Yhdyn siihen myös. Vaikka SSRA rikkoi sääntöjä, TPS olisi voinut jättää protestin tekemättä reilun pelin hengellä. TPS oli selvästi sarjan aikana huonompi joukkue kuin SSRA ja oli varmasti tietoinen, että tehdessään protestin SSRA tippuu pois playoffeista ja he pääsevät sinne. On todella paljon ”munaa” tehdä tämmöne protesti, kun tietää seuraukset. Ei voi osoittaa kunnioituista pätkääkään tuommoselle joukkueelle. Ja jos TPS on saanut nyt paskaa niskaan, niin mielestäni ihan aiheesta. Ei SSRA tiennyt säännöstä, kuitenki kauden tärkeimmät pelit olivat kyseessä SSRA :lla, TPS :lla ja SBC :lla. Jos säännöstä olisi tiedetty, sinne olisi voitu laittaa toinen maalivahti. Onneksi TPS ei tule pärjäämään playoffeissa.

 92. Tärkeintä on, että meni sääntöjen mukaan. Jokainen saa olla mitä mieltä tahansa. Se on sananvapautta se.

 93. Ei niiiiiiiinin säälittävää touhua TPS:ltä tehä protesti liian nuoresta mokesta. SSRA on nyt vaa yksinkertaisesti parempi kun TPS, voittamalla molemmat pelit TPS vastaa, niin aika lapsellista touhua tehä protesti ja laittaa SSRA kesälomille. Pelit voitetaan pelaamalla eikä jälkikäteen protestoimalla. SSRA jätkät ei ees reenaa, ovat vaan lahjakkaita pelaamaan. SSRA ois ansainnu paikkansa playoffeihin!! Se nyt on ihan sama onko b-pojilla maalissa 14v vai 15v, jos TPS:llä ei taidot riitä, niin sitten ei vaan riitä. Ja vielä sekin että tepsillä on itellä ”liian nuori” pelaaja, jolle on anottu erityislupa, niin miten ees kehtaa tehä protestin ankkojen nuoresta pelaajasta?? Hävettäis lähtä hävinneenä ja protestin varjossa playoffeihin…

 94. Koittakaa nyt tajuta et se on SÄÄNTÖ joka on kirjoitettu SÄÄNTÖKIRJAAN ja kaikilla samat lähtö kohdat. Toiset hakevat erityslupaa ja minivoivat riskin ko. Tapaukseen ja toiset kokeilevat riskillä tai tietämättömyyttään ko SÄÄNNÖSTÄ. Sääntö rike ja sillä selvä. Sama homma ylinopeuksissa ja mopojen virittelyssä, voit kokeilla riskillä tai tietämättömyyttäsi mutta jos jäät kiinni niin kärsit.

  Nyt kävi näin ja pelillisesti ehkä parempi tippui pois, ja ensikaudeksi hakevat sen erityisluvan ja voittavat samalla tavalla pelinsä kuin tänäkinvuonna ilman riskitekijöitä.

  Turhavouhotus pois ja järkikäteen.pistäkää liitolle postia että poistavat tällaisen säännön jos se niin ärsyttää, toisaalta ihan mukavahan se on kun seurojen toimistoillakin riittää puuhia kun hakevat erityislupia superjunnuilleen 😉

 95. Vaikka säännöt ovat sääntöjä, niin tässä tapauksessa kyllä noloakin nolompi esitys TPS:ltä.

 96. Samilaine:lta aika huono tuo mopovertaus 🙂 Kyllähän se nyt arvaa jos meet rakenteellisia muutoksia tekemään että kannattaa ottaa selvää meneekö sääntöjen vastaiseksi. Mutta jos lasten sarjaan tuot muita vähän nuoremman lapsen niin eipä sitä arvaa sääntöjen vastaiseksi jossei sitten satu olemaan perilla. Suurinosa kuitenkin tietää että muissa lajeissa ei tämmöistä ikärajoitusta ole. Mikä ihme pakottaakaan että just salibandyssä pitää olla kyseinen sääntö?

 97. ja mikä ihme estää tutustumasta juuri sen lajin sääntökirjaan jota juuri ollaan harrastamassa? Vai vedetäänkö ensi kausi lätkän säännöillä?

 98. mitäpä tähän sanomaan, ”vähän” epäurheilijamaista tepsin suunnalta tällänen protesti..

  mutta säännöt on sääntöjä pakkohan niitä on noudattaa, ku ne kerran on tehty.

  oiskohan ollu mahdollista tepsin puolelta pyytää protesti silleen että, ssra saa mennä jatkoon mutta jokin sanktio olisi pitänyt antaa?
  sakko kenties?

 99. En ymmärrä miten -98 syntynyt voi olla liian nuori pelaamaan b-sm sarjaa.. ku miestenliigassakin on pelannut -96 syntyneitä, sielläkö ei olla sitten alttiina vaaroilla vaan junioreissa ollaan? ei jumalauta mitä hommaa..

  Noh, protestin ymmärtää. Sillä senhän teki – yllättäen – turkulaiset

 100. ku miestenliigassakin on pelannut -96 syntyneitä, sielläkö ei olla sitten alttiina vaaroilla vaan junioreissa ollaan? ei jumalauta mitä hommaa..

  on kyllä TODELLA moni 96 pelannut miestenliiga. melkee jokanen. herää kysymys ketä 96 ei oo pelannut miesten liigaa ?

 101. Ei, TPS niitä sääntöjä ole luonut.Menkää vaan kaikki negatiivisesti ajattelevat itseenne.Säännöt ja lait on tehty noudatettaviksi.Opetetaan nuorille oikeutta eikä sanota että, ohitetaan tuo pykälä ja pelataan vaan. Vika on ollut toisella puolella, koska eivät erityislupaa ole anonut.

 102. jos miesten sarjoissa saa pelata 98 syntyneitä nii pitää se nyt tajuta että jos vastusta jalla on vaikka 10v maalisa toinen on parempi. ja vielä tässä on tepsin neuvottelu kiitos !!!!!!!!!! thttp://www.youtube.com/results?search_query=studio+julmahuvi+uutiset+&oq=studio+julmahuvi+uutiset+&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=youtube-reduced.3…0.0.0.27486.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0…0.0.

 103. Olssin b junnujen valmentaja oli jo tammikuussa sanonut SSRA:n valmentajalle säännöstä ja hän oli hyvin tietoinen siitä.

 104. Terve! On tämäm kyllä aivan käsittämätön juttu! Olen pelannu pesistä aivan pikkujunnusta tähän päivään ja tämmöseen en oo ikinä törmänny. Ja AINA on hyvällä katsottu, jos joku nuori on erottautunut porukasta ja on päässyt vanhempien mukaan pelaamaan! Siis AIVAN SÄÄLITTÄVÄÄ, jos säännöissä on tämmönen pykälä! Ehkä jopa SAIRASTA! Ei tämmösiä pykäliä oo missään muualla!!! EI VOI TERVEJÄRKINEN KÄSITTÄÄ! Ja elekää naukuko kokemattomuudesta, valmennan itse vuonna 05 syntyneitä poikia salibandyssä, sekä olen toistakymmentävuotta valmentanut pesisksen puolella ja en voi YMMÄRTÄÄ TÄMMÖSIÄ SÄÄNTÖPYKÄLIÄ! Pitäskö tälle jotain tehdä?

 105. Kiviojan perhe + serkku ovat huikeita salibandylahjakkuuksia. Konsta, Tuukka ja Viljam hyökkääjinä, Antto mokkena. Todella turhauttavaa että tehdä nyt protesti liian nuoren veskan takia. 🙂

 106. Tätä sääntöä ei taida enää olla. Jos nyt ihan oikein laskin, niin tohon aikaan 98=C2 eli nykyisillä säännöillä sais pelata bjunnuissa… Jossain oli semmoinen kaavio, mutta en sitä nyt jaksa ettiä…

 107. Oman pojan kohdalta tuttua touhua: Vanhan säännön mukaan ei saisi vielä pariin kauteen pelata kuin kaksi vuotta vanhempiensa kanssa. Täksi kaudeksi sääntö poistui ja nyt on käynyt peleillä viisi vuotta vanhempien kanssa. Uudet säännöt vaativat valmentajan, pelaajan vanhemman sekä itse pelaajan yhteisymmärryksen asiasta. Onhan tuo riskialtista, koska vaikka taidot/tahto riittäisivätkin, niin kokoerot on helposti aika suuria, enkä tarkoita pelkästään pituutta. Myös pelitilanteiden ylilyönnit ovat aivan toisissa sfääreissä omanikäisiin verrattuna.