Naiset

Tässä on naisten liigan tähtikentällinen kaudella 2011-2012

20.04.
2012
Naiset

Naisten Salibandyliiga päättyi viidennen kerran peräkkäin Classicin mestarusjuhliin. Nyt Pääkallo.fi:n toimitus on valinnut kauden 2011-2012 tähtikentällisen.

Valinnoissa tärkein kriteeri oli koko kauden esitykset. Kahden tasaväkisen ehdokkaan välillä ratkaisu syntyi pudotuspelien esitysten perusteella.  Emme halunneet myöskään pitää tiukasti kiinni pelipaikka-ajattelusta vasen/oikea puolustaja tai vasen/oikea laitahyökkääjä, vaan valinta kohdistui nimenomaan kauden parhaisiin pelaajiin.

Kauden paras maalivahti on SB-Pron Laura Loisa. Hän pelasi ehjän ja tasaisen kauden hyvällä tasolla, jossa ei notkahduksia juurikaan tullut. Vaikka sm-kulta jäi vielä puuttumaan, niin Loisa taistelee varmuudella maajoukkuepaikasta seuraaviin MM-kisoihin. Hän on tällä hetkellä ulkomailla pelaavien Jonna Mäkelän ja Liisa Kokkosen selkeä ykköshaastaja.

Puolustajavalinnat ovat SB-Pron Jenni Morottaja ja NST:n Heidi Härkönen. Morottaja voitti puolustajien pistepörssin sekä runkosarjassa että pudotuspeleissä. Hän oli koko kauden SB-Pron alakerran sielu ja pelasi finaalisarjassa uskomattomia minuuttimääriä. Morottaja lopetti pelaajauransa tähän kauteen ja teki sen huipulla. Toinen kokenut puolustaja Heidi Härkönen pelasi todennäköisesti uransa parhaan kauden NST:n paidassa. Hän täytti loistavasti Laura Kokon jättämän ykköspakin saappaat NST:n alakerrassa. Siitä osoituksena myös maajoukkuekutsu EFT-turnaukseen.

Hyökkääjistä valinta kohdistui NST:n Marianne Hannoseen ja Classicin kaksikkoon Nina Rantala-Katri Luomaniemi. Hannonen on noussut naisten liigan huipulle todella nopeasti vahvan urheilijataustansa siivittämänä. Hän muodosti Heli Suoreijuksen kanssa NST:n pelätyimmän tutkaparin tällä kaudella. Myös Hannosen hienot otteet liigassa palkittiin maajoukkuekutsulla. Classicin kakkosketju Rantala-Luomaniemi-Alanko oli Classicin syömähammas lähes koko kauden. Ei olisi ollut vääryys, vaikka koko ketju olisi nimetty tähdistökenttään. Rantala ja Luomaniemi nostivat oman pelinsä tällä kaudella aivan uudelle tasolle ja pitkälti sen ansiosta mestaruus matkasi jälleen Tampereelle. Luomaniemi pudotti vertailussa Elina Kujalan pois tähdistökentästä parempien finaalipelin ansiosta.

 Pääkallo.fi:n toimituksen tähtikentällinen:

Hyökkääjät: Nina Rantala, Classic-Katri Luomaniemi, Classic-Marianne Hannonen, NST

Puolustajat: Jenni Morottaja, SB-Pro-Heidi Härkönen, NST

Maalivahti: Laura Loisa, SB-Pro

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.