Kauden parhaat palkittiin: Väänänen, Alanko, Kotilainen, Kauppi…

Kooveen Veera Kauppi (oik.) valittiin viime keväänä vuoden tyttöjunioriksi. Pääkallo.fi otti haastatteluun Veeran ja hänen siskonsa Oonan. Kuva: Koovee

Kooveen Veera Kauppi (oik.) valittiin vuoden tyttöjunioriksi. Kuva: Koovee
Kooveen Veera Kauppi (oik.) valittiin vuoden tyttöjunioriksi. Kuva: Koovee

Salibandykaudella 2012-2013 menestyneitä palkittiin lauantaina Mikkelissä YLE Urheiluruudun 50-vuotisjuhlakiertueen yhteydessä.

Kauden parhaat -valinnat ovat seuraavat:

Miespelaaja: Tatu Väänänen (SPV, Seinäjoki)
Perustelut: Tatu Väänänen on johtava puolustaja niin Suomen mestarijoukkue Seinäjoen Peliveljissä kuin miesten maajoukkueessa. Takalinjojen pallovarma ja nopea luottomies on rauhallinen kiperissäkin paikoissa ja tekee vain oikeita ratkaisuja kentällä. Väänänen arvostettiin MM2012-kisojen all stars -kentälliseen. Kauden miespelaaja -valinta kohdistuu Väänäseen nyt toisen kerran peräkkäin.

Naispelaaja: Eliisa Alanko (SC Classic, Tampere)
Perustelut: Eliisa Alanko tehtaili 21:ssa runkosarjaottelussa huimat lukemat 56+21=77 ja otti samalla nimiinsä naisten Salibandyliigan yhden kauden pistepörssi- ja maaliennätyksen. Tamperelaista SC Classicia edustava Alanko oli avainpelaaja Classicin voittaessa kuudennen peräkkäisen Suomen mestaruutensa. Alanko on myös maajoukkueen pitkäaikainen luottopelaaja.

Poikajuniori: Peter Kotilainen (s. 1994) (Happee, Jyväskylä)
Perustelut: Peter Kotilainen pelasi läpimurtokauden miesten Salibandyliigassa ja tehtaili 25:ssä runkosarjan ottelussa lukemat 20+30=50 sijoittuen pistepörssin sijalle 7. Tahti jatkui väkevänä myös yhdeksässä pudotuspelissä luvuin 8+8=16. Armoitettu maalintekijä kuului myös toukokuussa MM-pronssia saavuttaneeseen alle 19-vuotiaiden poikien maajoukkueeseen.

Tyttöjuniori: Veera Kauppi (s. 1997) (Koovee, Tampere)
Perustelut: 15-vuotias Veera Kauppi lukeutuu suomalaisen naissalibandyn suurimpiin lahjakkuuksiin. Kauppi nousi kauden aikana tamperelaisen Kooveen naisten liigajoukkueen kantavaksi voimaksi ja debytoi menestyksekkäästi myös alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa. Kauppi johdatti Kooveen C-tytöt Suomen mestaruuteen. Kauppi pelaa suurella itsevarmuudella nuoresta iästään huolimatta.

Valmentaja: Iiro Parviainen (IBK Dalen, Ruotsi)
Perustelut: Iiro Parviaisesta tuli ensimmäinen suomalainen päävalmentaja Ruotsin Superliigassa ja hän johdatti kaikkien yllätykseksi valmentamansa IBK Dalenin hopeasijalle niin kivikovassa Ruotsin pääsarjassa kuin seurajoukkueiden Champions Cupissa. Parviainen omaa hyvän taktisen näkemyksen ja osaa sytyttää joukkueensa pelaamaan taitojensa äärirajoilla.

Erotuomarit: Tero Fordell (Turku) ja Lasse Vuola (Tampere)
Perustelut: Kaksikolla oli onnistunut kausi sekä kansallisessa että kansainvälisessä toiminnassa. Salibandyliigassa parivaljakon kausi huipentui kahden miesten Salibandyliigan finaalin erotuomarointiin ja kansainvälisellä puolella U19 poikien MM-loppuottelun erotuomaritehtäviin. Kaksikko omaa hyvät sosiaaliset vuorovaikutustaidot ja on saavuttanut joukkueiden laajan luottamuksen.

Salibandyteko: SBS Wirmon nostattama salibandyhuuma Mynämäellä
Perustelut: SBS Wirmo on nostanut salibandyn paikkakuntansa ykköslajiksi. Edustusjoukkueen edesottamuksia Mynämäellä seuraa vankka ja aktiivinen kannattajakunta. SBS Wirmon ottelutapahtumista ja nostattamasta yhteisöhengestä monella olisi opittavaa. Kauden kruunasi miesten edustusjoukkueen nousu toiseksi ylimmälle sarjatasolle, Divariin.

Muut huomionosoitukset, palkitseminen tapahtuu tuonnempana:

Kauden kapteenit (Salibandyliigaerotuomareiden valitsemat)

Peik Salminen (Loviisan Tor)
Perustelut: Salminen on menneen, ja myös edellisten kausien aikana, osoittanut erinomaista yhteistyökykyä erotuomareiden kanssa sekä toiminut hyvänä esimerkkinä kuinka myös tiukoissa paikoissa kyetään rakentavaan kommunikointiin. Peik Salmisen toiminnassa korostuu myös hyvä urheiluhenki ja vastustajan kunnioittaminen.

Marjut Mäkelä (OLS, Oulu)
Perustelut: Marjut Mäkelä on positiivinen ja iloinen persoona kapteenina. Vuorovaikutus erotuomareiden kanssa on rakentavaa ja myönteistä. Yhteistyö erotuomareiden kanssa oli onnistunutta koko kauden ajan.

Miesten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Sami Koski (Seinäjoen Peliveljet)
Perustelut: 26 ottelua, 44+33=77. Koski pelasi runkosarjassa kolmen pisteen ottelutahdilla ja jätti pistepörssin seuraavan 10 pisteen päähän.

Naisten Salibandyliigan runkosarjan pistepörssin voittaja: Eliisa Alanko (SC Classic, Tampere)
Perustelut: 22 ottelua, 56+21=77. Eliisa Alanko tehtaili huimat 3,5 pistettä per ottelu ja otti samalla haltuunsa naisten Salibandyliigan yhden kauden maali- ja yhteispiste-ennätyksen.

Miesten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Markus Olkkonen (SSV, Helsinki)
Perustelut: 11 ottelua, 8+15=23.

Naisten Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin voittaja: Eliisa Alanko (SC Classic, Tampere)
Perustelut: 12 ottelua, 19+6=25.

Miesten Salibandyliigan Fair Play -joukkue: SSV, Helsinki
Perustelut: runkosarjan 26 ottelussa 100 jäähyminuuttia.

Naisten Salibandyliigan Fair Play -joukkue: SB-Pro, Nurmijärvi
Perustelut: runkosarjan 22 ottelussa 65 jäähyminuuttia.

Veikkauspörssipelaajat (eniten Veikkauspörssipisteitä keränneet mies- ja naispelaajat)
Runkosarja: Sami Koski (SPV, Seinäjoki) ja Eliisa Alanko (SC Classic, Tampere).

Pudotuspelit: Markus Olkkonen (SSV, Helsinki) ja Karoliina Kujala (SB-Pro, Nurmijärvi)

One comment