Video: Koko vastustajan viisikko solmuun – katso ruotsalaistähden ”supermaali”

Salibandyn Champions Cupissa Tampereella ihastuttanut ruotsalaistähti Rasmus Enström väläytteli sunnuntaina Ruotsin Superliigan ottelussa jälleen osaamistaan komealla osumalla.

Enströmiä rikottiin tilanteessa jo jäähyn arvoisesti, mutta pallo ei vain karkaa Ruotsin maajoukkuetähden lavasta. Falun voitti Växjön lopulta 9-4. Enström laukoi ottelussa yhteensä neljä osumaa.

Katso Enströmin komea maali TV4 Sportin videolla:

TV4 Sportin sivuilta löytyy myös Enströmin mietteet maalista sekä koko Växjö-Falun-ottelun maalikooste:

12 comments

  1. Varmaan saan kuulla vielä tästä kun ääneen sanon, mutta eipä ole oikeastaan erikoinenkaan maali. Eka pallonriiston jälkeen tarjolla 1vs1 haasto, Enström painelee pakista ohi kohti kulmaa, jonka jälkeen kahdesti haasto ”tyhmään väliin” syötön sijaan. Koko tilanteen aikana sinisen numerot #3 ja #9 eivät onnistu pallonriistossa, mutta ei siis kuitenkaan ”koko viisikkoa solmuun” laita. Plussat kun pyrkii kokoajan maalia kohti ja uskaltaa pitää palloa ahtaassa tilassa. Jäähyn arvoista rikettä tuossa ei kyllä ole missään…

  2. juuniin: Eiköhän sinisen #3 polvella estämisestä voi hyvin antaa 2min – kuten taisivat antaakin?

  3. Kyllä, siirretty rangaistus oli tulossa, mutta varsin halvoin perustein. Kontakti on tilanteessa täysin hyökkääjän syytä ja ei sitä paitsi erityisen voimakas.

  4. Hypetystä. Hieno suoritus, ei mitenkään ihmeellinen tosin.

  5. Asiallinen maali, kuitenkin tässä tapauksessa annettakoon erityismaininta huikeasta kehohallinnasta. Erityisesti viimeisen pujottelukepin(nro 9) kierto on ihaltavaa katseltavaa – ei kaunista, mutta tehokasta.

    Pallonhallinnassa ei kyllä nähdä Slow Hand Hännisen käsiä.

  6. No jäähy oli tulossa täysin aiheessa, eihän se hyökkääjän vika ole jos harhauttaa ja pakki jää jälkeen. Nuo polvella taklailut/estämiset ovat vihoviimeisiä, Ruotsinmaalla sen tuomarit näyttävät ymmärtävän ja yrittävät kitkeä ne pois.

  7. Loistava esimerkki kuinka saadaan laajempaa näkyvyyttä lajille kun hehkutetaan yksilöiden taidon kautta.
    Meanwhile in Finland, ylen selostajat ja komentaattorit voisivat katsoa esimerkkinä, aina voi tehdä lite bättre, heh

  8. Siitä vaan tekemään perässä kun ei niin ihmeellinen ole. Ruudulla sitä paitsi kaikki näyttää hieman toiselta kuin livenä kentällä. Nuo kääntyilyt ja harhautukset kaveri tekee lähes refleksinomaisella nopeudella. Tahto mennä ja ratkaista on kovaa tasoa.

  9. Parastahan tossa on se, että Enström pelaa loppuun asti, eikä ”lennä” polvitaklauksesta maihin, niinkuin monet suomalaispelaajat olis tehneet.

  10. Juuniille: maali tehtiin av:lla, mikä selittää mielestäni epätyypillisen pyörimisen ja pallon pitämisen itsellä. Sattui vaan tulemaan maalipaikkakin tarjolle. ( Varmasti myös hakeutui sinne. ) Uskon, että 5-5 pelissä olisi tehnyt erilaisen ratkaisun, jo aikaisemmassa vaiheessa.