Papas pudotti Sheriffit liigasta – Niemelä hurjasteli 3+2

Vihreäasuinen Kajaanin Papas hankki pelaajia Oulusta ja Rovaniemeltä.

Kajaanin Papas tiputti Sheriffsin naisten Salibandyliigasta. Kuva: Jonne Lehtimäki
Kajaanin Papas tiputti Sheriffsin naisten Salibandyliigasta. Kuva: Jonne Lehtimäki

Sunnuntai-iltana Naisten Salibandyliigan pelattiin Turussa Sheriffs-Papas-ottelu, jonka vierailija vei lopulta selkein lukemin 1-9 (0-3, 1-3, 0-3). Voitollaan Papas säilytti mahdollisuudet suoraan sarjapaikan säilyttämiseen, ollen nyt kolme pistettä perässä yhdeksäntenä majailevaa TPS:aa ottelun vähemmän pelanneena. Sheriffseillä oli ennen ottelun alkua vielä teoreettiset mahdollisuudet sarjapaikan säilyttämiseen, mutta tappion myötä joukkue hakee ensi kaudella vauhtia sarjaporrasta alempaa.

Mihin ottelu ratkesi?
Papas ratkaisi pelin käytännössä ensimmäisen erän viimeisellä viidellä minuutilla kolmen nopeatahtisen maalin kautta. Kotijoukkue sai pientä toivonkipinää toisen erän alussa illan ainoasta osumastaan, mutta sitten Papas otti ottelun lopullisesti hallintaansa erityisesti mallikkaasti esiintyneen ykköskentällisensä johdolla.

Sheriffs näytti aivan ottelun alkua lukuunottamatta haluttomalta ja alkukauden taisteluilme loisti poissaolollaan.

Ottelun hahmo?
Papasin Emmi Niemelä dominoi tänään ottelua kellottaen tyylikkäät tehot 3+2, Sara Piispa viimeisteli päätöserässä hattutemppunsa rangaistuslaukauksella ja Pauliina Pekki pelasi maalissa kelpo ottelun. Kotijoukkueesta liigakelpoiselta näytti ainoastaan hyvin peliä avannut Mikaela Andersson.

Ottelun puheenaihe?
Suurin ennakko-odotuksin kauteen lähteneen Sheriffs-ryhmän ongelmat liigakaudella olivat selkeät: paljon loukkaantumisia ja osittain tästä johtuva heikko pallollinen peli. Keskialueen kontrolloitu ylittäminen oli joukkueelle vaikeaa ja johti liian usein pallonmenetyksiin tai osoitteettomiin avaaviin syöttöihin. Tänään joukkueen yleensä taisteleva puolustusilme oli myös kateissa ja Papas vei pisteet jopa melko helposti.

Kommentit:
– Hienoa, että tytöt pääsivät pelaamaan pääsarjassa, näkivät mitä tällä tasolla pelaaminen vaatii. Jos tässä lähdetään divariin, niin sieltä voidaan tulla myös takaisin, Sheriffsien valmentaja Toni Järveläinen pohti.
– Yllättävän helppo peli, odotin paljon vaikeampaa. Hienoa, että Niemelä ja Piispa saivat tänään hanat auki – tätä on odoteltukin vähän aikaa. Ensi viikonloppu on iso viikonloppu kahden tärkeän kotiottelun myötä ja tavoitteena on suora sarjapaikan säilyttäminen, Papasin käskijä Jani Lipsanen totesi.

Tilastohuomiot:
Sheriffs: Elina Nummi 1+0.
Papas: Emmi Niemelä 3+2, Sara Piispa 3+0, Sini Mikkonen 1+1. Pauliina Pekki 23 torjuntaa.

Teksti: Jonne Lehtimäki, Turku

13 comments

  1. Tämähän nyt ei ollut kenellekään mikään yllätys. Jo ennen kauden alkua tiedettiin, että Kaarina on sarjan heittopussi. Jos joukkue vielä jouluna soittelee jo lopettaneille pelaajille (joilla viimeiset 5-7 vuotta aladivareissa) ja lupaavat suoran pelipaikan ja -ajan, niin homma on sitä myöden selvä.

  2. Muistelen lukeneeni kausiennakoista, että Papaksen piti olla se heittopussi, jännästi on asiantuntijoiden mieli muuttunut. Sheriffs oli Järveläisen sanoin vielä joulukuussa menossa pleijareihin. Onneksi heillä on vielä mahdollisuus voittoon pelissä päävastustajaansa Pro:ta vastaan

  3. Jos lähdetään? Onko siis mahdollista, että Sheriffit ei pelaa ensi kaudella divarissa? Mitä Järveläinen tällä tarkoittaa?

  4. Ehkä Järveläinen ei vielä usko putoamisen olevan totta. Ilmeisesti odotellaan jotain kabinettipäätöstä joukkueen sarjapaikan säilymisestä. Onhan joukkue ollut sarjan kolmanneksi paras jengi heti Classicin ja Pron jälkeen. Tuomarit ovat vain pilanneet niin monta peliä sheriffeiltä.

  5. Saavutus sekin, että alasarjatason pelaajilla käytiin pyörähtämässä kausi liigassa. Jotenkin tosin epäilen Järveläisen motivaatiota enää ruveta nostamaan joukkuetta divarista uudestaan. Seuraava projekti on saada Tepsi-rejectit ja muut Turun alueen motivaatiorajoitteiset taiturit toimivaksi joukkueeksi ja sitä kautta miesten Divariin.

  6. Sarjanousijalta vaaditaan venymistä, kun toiminta ja pelaaminen pitää saada menemään eteenpäin. Se vaatii extra ponnistuksia riippumatta mistä sarjasta nousi. Ja mitä ylempään sarjaan nousee, sen haastavampaa se on.

    Seriffit onnistui tekemään nousutempun monta kertaa putkeen. Se on paitsi kuluttavaa niin hieno saavutus. Toisilla sarjan vaihto tuottaa ongelmia vaikka siirtyy helpompaan sarjaan(Ilves miehissä).

    Leuka pystyyn ja uutta matoa koukkuun. Pelejä riittää kyllä!

  7. Omasta mielestäni sheriffsien odotukset kauteen lähdettäessä eivät olleet täysin tuulesta temmattuja, vaikka osin toki kärjistettyjä. 😉 Alla oli kuitenkin hieno kausi divarissa, jossa peli oli parhaimmillaan todella upeaa. Nimenomaan pallollinen rohkeus erotti heidät muista. Joukkue oli selvästi sarjan paras ja liigapaikka näin täysin ansaittu. Takaisin tulevat jos vaan haluavat.

  8. divarissa on kyllä ollut tänä kautena todella kova taso, kun sarja muuttui yksi lohkoisesksi. Ei tolla nipulla sheriffit dominois edes tän kauden divaria. Keskikastin jengi.

  9. Divarista nousevilla ei ole mahdollisuutta menestyä nykypäivän naisten liigassa. Sheriffit osoitti mikä on tasoero liigan ja divarin välillä ja sitä samaa olisi toisenkin nousijan Papaksen kohdalla ilman Kotkasta tullutta Piispaa ja Oulusta saapunutta Niemelää. Siellä olisivat kumpikin samoissa pisteissä muuten ja sinne tulevat ensi kaudella jäämään divarista nousevat! Sheriffien odotukset ennen kautta olivat utopistisia, koska ei menestysmahdollisuuksia ollut vaikka Järveläinen kuinka uhosi.

  10. Se on fakta , että , jos halutaan esim . Suora säilyminen niin on oltaltava vähintään kentällinen liigatason pelaajia tai , jos playoffheihin niin , sitten yhteensä kaksi kentällistä . Fakta on myös se , että ilman emmi niemelää tai sara piispasta ja sitä toista kotkalaista papas tippuisi liigasta toki toivon , ettö papas pääsisi tulevaisuudessa playoffehin eikä tippuisi liigasta , mutta kuten sanoin se vaatii toista kentällistä liigatason pelaajia ja toivon ettei papas tippuisi . Sheriffs on kasvattajaseura ei ykkös tps on ykkös .

  11. Joo. Järveläisellä taas ennen kautta vanhaa tuttua suunpieksentää siitä, miten ollaan ylivoimaisia ihan kaikessa ja pleijareihin mennään. Seriffittärille ikävä homma, ettei ole tullut onnistumisia liigassa ja peli-ilo näyttää olevan hävinnyt melkein tyystin (eipä kai mikään ihme, kun koko ajan tulee turpaan). Järveläiselle mennyt kausi tehnyt hyvää siinä mielessä, että jospa se megalomaaninen ego olisi edes hieman pienentynyt ja osaisi pitää suutaan hieman pienemmällä. Vai onkohan vaan toivejattelua…taitaa olla niin vääristynyt kuva omista taidoistaan ettei välttämättä tajua. Syyttelee vaan niitä tuomareita, loukkaantumisia jne. eikä osaa kattoa peiliin.

  12. Sheriffs on tai oikeastaan oli tietynlainen kaveriporukka seura, missään nimessä se ei ole kasvattajaseura. Pelaajamateriaali riitti laadullisesti hyvin 1.divisioonaan, mutta jo silloin alkoi määrän kanssakin olla ongelmia. Liiga oli vain yksinkertaisesti aivan liikaa. Loukkaantumiset sitten tuhosivat lopulta sen vähän mihin nyt ylipäätään olisi ollut mahdollista.