Maajoukkuevalmentaja Jäntin pika-analyysi: näihin asioihin ratkesi kolmas salibandyfinaali

Juha Jäntti on Ylen asiantuntijakommentaattorina miesten finaalilähetyksissä. Kuva: Topi Naskali

Juha Jäntti on Ylen asiantuntijakommentaattorina miesten finaalilähetyksissä. Kuva: Topi Naskali
Juha Jäntti on Ylen asiantuntijakommentaattorina miesten finaalilähetyksissä. Kuva: Topi Naskali

Miesten Salibandyliigan kolmas finaali oli yhden joukkueen näytöstä. Happee oli lähes kaikilla osa-alueilla askeleen edellä Classicia. Vierasvoitto kirjattiin Happeelle 11–2. Miesten maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Juha Jäntti heitti Pääkallo.fi:lle pika-analyysinsä kolmannesta finaalista.

– Happeen kolmosketju sytytti nuotion ja muut ketjut sitten paransivat peliään. Joonas Kaasalaisen johtama jarruketju näytti alussa, että kaikki on mahdollista, Jäntti totesi heti alkuun.

Jäntin kehuihin on helppo yhtyä, sillä Kaasalaisen vitja pelasi oman pelinsä reilusti plussalle. Hyökkäysketjun Kaasalainen–Panu Kotilainen–Janne Hoikkanen osalta plusmiinus-tilastoihin kirjattiin lukema +5.

Jäntti nosti Happeen puolelta esiin myös maalivahti Eero Kososen, joka päästi vain kaksi maalia. Torjuntoja kertyi 21.

– Kososelta pirun hyvä peli. Hän on iso ja peittävä veskari, jota on tosi vaikea ohittaa, kun hän pelaa aktiivisesti. Toki puolustus jeesasi tänään hyvin Kososta. Happeen pelaajat peittivät kurinalaisesti laukauksia.

Lauantaina kaukalossa nähtiin kaksi hyvin erilaista joukkuetta. Toinen oli pelipäällä ja toinen ei.

– Sanoisin, että tämä ratkesi Happeen loistavaan valmistautumiseen. Happee oli hyvin latautunut fyysisesti ja henkisesti. Lisäksi Happee näyttää taas parantavan peliään sarjan sisällä. Myös SSV:tä vastaan välierissä Happee paransi otteitaan nousujohteisesti.

Jäntti kehui Happeeta myös taktisesti.

– Happee vedätti hienosti Classicin karvausta. He hakivat syvään yksinkertaisesti ja sen jälkeen täyttivät hyökkäysaluetta. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä keskialueen yli mentiin fiksusti.

Classicin hengettömyyteen ja vaisuuteen Jäntilläkään ei ollut suoria vastauksia.

– En tiedä mikä heillä meni valmistautumisessa vikaan, mutta pienet asiat ratkaisivat Classicin osalta tänään. Ne tehtiin vähän heikosti ja siitä lähti asiat vyörymään. Happee puolestaan teki ne pienet asiat hyvin. Esimerkiksi peittopeli oli hyvällä tasolla.