Suomen päävalmentaja finaalitappion jälkeen: ”Pelattiin kisojen paras pelimme”

Kuva: IFF

Kuva: IFF
Kuva: IFF

Suomen tyttöjen maajoukkue joutui sunnuntain MM-finaalissa tyytymään hopeaan. Kultaa vei Ruotsi lukemin 6–4. Karvaasta tappiosta huolimatta Suomen päävalmentaja Jukka Kouvalainen kehui suojattejaan. Kouvalainen kiitti pelaajiaan taistelusta ja pelisuunnitelman tunnollisesta noudattamisesta.

– Pelattiin kisojen paras pelimme, vaikka se ei tällä kertaa aivan riittänyt. Pieniin asioihin finaali ratkesi. Joukkue uskalsi heittäytyä täysillä pelille ja noudatti pelisuunnitelmaa ihan läpi koko turnauksen.

Ruotsi karkasi ratkaisevaan johtoon kolmannen erän alussa, ja siihen osui valmentajankin mielestä Suomen iltapäivän vaisuin hetki.

– He saivat siihen pari onnistumista ja me vastaavasti ehkä hiukan herpaannuimme. Pelasimme kuitenkin tänään niin kuin eilen joukkueen kanssa sovittiinkin. Puhe oli, ettei jäädä seinäkukkasiksi vaan haastetaan rohkeasti pallollisina ja kaksinkamppailuissa.

Suomen ensimmäiset kaksi maalia laukoneen Oona Kaupin loukatessa polvensa pelin puolivälissä Suomi johti vielä 2-1, ja tehoviisikko oli rakentanut Ruotsin maalille yhä uusia vaarallisia tilanteita. Kovimman kentällisen hajottua iski seuraavat neljä maalia Ruotsi, ja Suomen hyökkäyspeli muuttui kovin neuvottoman oloiseksi.

– Se näkyi ainakin seuranneessa ylivoimassa kun ylivoimaviisikostamme lähti selkeä ratkaisija. Häntä olisi tarvittu siinä paikassa, jonka My Kippilä ylivoimalla rakensi ennen Ruotsin tasoitusta. Maali siitä, ja peli olisi ollut 3-1 meille ja näyttänyt erilaiselta, mutta jossitella voi aina. Tilalle tullut Ella Holmberg pääsi hyvin mukaan peliin ja pelasi tänään hyvän ottelun.

Ruotsin peli rentoutui johtoasemassa selvästi, ja keltaiset pitivät kolmannessa erässä pitkiä toveja palloa päästämättä Suomea hyökkäämään.

– Ruotsi löi siinä viisi parasta pallollista huippupelaajaansa samaan viisikkoon ja pystyi pitämään pallon itsellään. Kovasta yrityksestä huolimatta palloa on silloin vaikea saada pois, Suomen kaksi vuotta sitten MM-kultaan luotsannut Jukka Kouvalainen muistutti.