Kuvaspesiaali: Suomalaisjuniorit vahvoja All Star Tournamentissa

Kuva: Mika Hilska

Kuva: Mika Hilska
Kuva: Mika Hilska

Liki 600 suomalaista ja ruotsalaista tulevaisuuden lupausta ikäluokissa 1999–2003 mitteli viikonloppuna voimiaan All Stars Tournament -tapahtumassa Helsingin Myllypurossa. Turnauksessa pelattiin neljä poikien ja neljä tyttöjen sarjaa, joissa käytännössä kaikissa suomalaiset olivat kaukalossa tällä kertaa niskan päällä.

Turnauksen 18 suomalaisjoukkuetta oli koottu siten, että ikäluokkavalmentajat nimesivät pelaajat Alueleireillä, Pelaajapolku-tapahtumissa ja kesän Talenttileireillä annettujen näyttöjen perusteella. Kotimaiset ikäluokat oli jaettu kussakin sarjassa kahteen 15 kenttäpelaajan ja kahden maalivahdin joukkueeseen nimillä Finland Blue ja Finland White. Ruotsia edustaneet 15 joukkuetta olivat seuloutuneet mukaan maan Selected Player -tapahtumista. Ruotsalaisjoukkueiden valmennustiimeissä nähtiin myös lajilegendat Raine Laine ja Jonathan Kronstrand.

Vaikkei All Stars Tournamentissa virallisia maajoukkueita nähtykään ja Ruotsin ryhmät eivät aivan parhaimmilla pelaajilla olleetkaan mukana, oli tapahtuman mausteena sopivasti maaotteluhenkeä, jota lisäsivät avajaisten liput ja kansallislaulut.

Koko turnaus vietiin läpi Myllypuron Arena Centerissä, ja osa otteluista pelattiin hallin uudella tapahtumakentällä. Hallin pääkenttää on remontoitu muun muassa valoshowt mahdollistavilla lamppupattereilla ja laajennetulla katsomolla, johon istumapaikkoja on luvassa myöhemmin vielä lisää.

AllStar_su-2

AllStar_su-3

AllStar_su-4

AllStar_su-5

AllStar_su-6

AllStar_su-7

AllStar_su-8

AllStar_su-9

AllStar_su-10

AllStar_su-12

AllStar_su-13

AllStar_su-14

AllStar_su-15

AllStar_su-16

AllStar_su-17

AllStar_su

Linkkejä: Lisää kuvia Mika Hilskan ottamia kuvia All Stars Tournament -tapahtumasta.
Lisätietoa All Stars Tournament -tapahtumasta (Talenttileirit.fi)
Vieraskynä: Suomalaisjuniorit Ruotsissa – mitä tapahtuu Selected Player -salibandyleireillä?

2 comments

  1. Tapahtuma olisi ollut mahtava mutta Myllypuron halli ei vain toimi noinkin isossa taphtumassa.

  2. Myllypuro on harjoitushalli. Kiitos koripallo miehen, ettei kilpahallia tullut, tai siis tämmöisiä huhuja kuultu.