Ruotsille jättimenetys MM-kisojen alla – tähtisentteri missaa turnauksen aivotärähdyksen vuoksi

Alexander Ruddin kohtalo on seurata MM-kisat kotisohvalta. Kuva: perwiklund.se
Alexander Ruddin kohtalo on seurata MM-kisat kotisohvalta. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin tähtisentteri Alexander Rudd ei pysty pelaamaan lauantaina alkavissa MM-kisoissa aivotärähdyksen vuoksi. Hänet korvaa viime kisojen finaalin ratkaisumaalin tekijä Henrik Stenberg.

Storvretaa edustava 24-vuotias Rudd sai tällin Mullsjö-ottelussa reilu viikko sitten sunnuntaina, kun hän törmäsi Johan Nygårdhin kanssa keskialueella.

Hän lähti maajoukkueen mukaan valmistavalle MM-leirille Visbyhyn, mutta leiri jäi kesken oireiden vuoksi ja hän palasi kotiin. Lopullisen päätöksen teki maajoukkueen johto.

– Valitettavasti kisat jäävät osaltani väliin. Tuntuu pahalta, kun on valmistautunut kaksi vuotta ja sitten näin lähellä kisoja tulee aivotärähdys, Rudd kertoo Storvretan kotisivuilla.

Pallotaikurille vamma ei ole ensimmäinen laatuaan, sillä viiden viime vuoden aikana tämä on hänelle jo neljäs aivotärähdys, ja hänellä on ollut myös migreeniä. Päävalmentaja Jan-Erik Vaara korostaa aivotärähdyksen vakavuutta.

– Aivotärähdys tuli lähellä kisoja, ja kuntoutus veisi ison osan MM-viikosta. Ennen kaikkea päätös jättää hänet pois johtuu kuitenkin siitä, että tämäntyyppisten vammojen kanssa täytyy olla varovainen, enkä halua riskeerata hänen uransa jatkoa, Vaara toteaa Ruotsin liiton tiedotteessa.

Ruddin korvaa hänen joukkuekaverinsa Henrik Stenberg, joka ratkaisi edellisen MM-finaalin 3-2-maalillaan Göteborgissa vuonna 2014. Vaara tietää, mitä 27-vuotiaalta Stenbergiltä voi odottaa.

– Kaikki tietävät, mihin ”Henke” parhaimmillaan pystyy. Hän on ollut hyvässä vireessä tehtyään 13 tehopistettä kolmeen edelliseen peliin, ja hän on voittajatyyppi, Vaara jatkaa.

Myös puolustaja Anton Karlssonin pelikunto MM-kisoissa on vielä arvoitus, sillä hänkin jätti Visbyn MM-leirityksen kesken loukkaantumisen vuoksi. Hänen tilalleen on tyrkyllä tiettävästi ensisijaisesti Kasper Hedlund, jos Karlsson ei pysty pelaamaan.

Hallitsevan maailmanmestarin ensimmäinen MM-ottelu on Riiassa lauantaina isäntämaa Latviaa vastaan.

6 comments

 1. Ikävä juttu! Mielellään olisin nähnyt Ruddin MM-kisoissa.

  Tästä uutisesta tuli muuten mieleen, että miksi liitto ei käytä tätä liigan MM-taukoa hyväksi ja tuota juttuja sieltä ”lämpöleiriltä”. Ei niiden tarvitsisi olla niin kovin informatiivisia. Jotain juttuja vaikka vaan siitä miten leiri etenee, mitä siellä tehdään ja miten yksittäiset pelaajat (ainakin ensikertalaiset) leirin kokevat. Ei niiden tarvitse olla kovinkaan ihmeellisiä, mutta jonkinlainen fiiliksen nostattaminen ennen kisoja olisi kyllä tervetullutta.

 2. Menetys myös meille katsojille kun Rudd ei ole kisoissa.

  Kisojen markkinointi on ollut harvinaisen passiivista, ainakin täällä Suomessa.
  Toivotaan että väkeä on kuitenkin katsomoissa vaikka tuskin tuhansia suomalaisia kuten koriksessa ja lentiksessä on nähty.

 3. Komppaan Oskua. Itsekin pitäisin jonkinlaisesta MM-kisojen fiilistä nostavasta materiaalista. Ei tarvitse olla mitään kummoista panostusta, sillä tekeehän Pääkallo jo nyt erittäin hienoa työtä.

 4. Onhan rudd kova mutta itse pitäisin Karlssonin poisjääntiä vielä pahempana joukkueelle, sillä hyviä hyökkääjiä löytyy aina (varsinkin ruotsilta) mutta hyvistä puolistajista on aina huutava pula. Karlsson oli kuitenkin viime mm finaalissa ehkä jopa ruotsin paraspelaaja.

 5. Heti kun kerkesin täällä kaipailemaan juttuja MM-kisoihin liittyen, niin salibandyliiga julkaisi sitten samalla 3 uutta videota omalla Youtube-kanavallaan.