Happee höykytti EräViikinkejä, mestarit murskaavia – katso sunnuntain salibandytulokset

Happee laukoi kaksinumeroisen määrän maaleja EräViikinkien verkkoon avauskierroksella. Kuva: Esa Jokinen

Happee laukoi kaksinumeroisen määrän maaleja EräViikinkien verkkoon avauskierroksella. Kuva: Esa Jokinen

Miesten Salibandyliiga starttasi sunnuntaina viidellä kamppailulla. Avausottelussaan Jyväskylän Happee oli ylivoimainen.

Happee takoi tylyt 4–10-voittolukemat taululle EräViikinkejä vastaan Vantaalla. Ryminällä otteluun tullut hirviryhmä siirtyi jo 0–5-johtoon toisen erän alussa Juuso Heikkisen maalilla.

Mika Moilasen 3–6-osuma nosti EräViikingit kolmen maalin päähän, mutta sen jälkeen vierailijat menivät menojaan. Kolmannessa erässä Happee heilutti verkkoa peräti neljästi.

Happeen tehokkain oli liigakauden avausmaalinkin iskenyt Jami Manninen, joka keräsi hurjat 2+3-tehopisteet. Ykköskentän toisena laitahyökkääjänä pelannut Vili Liponen herkutteli hattutempun.

Nuori LASB lähti haastamaan hallitsevaa Suomen mestarijoukkue Classicia Tampereelle. Yllätystä ei kuitenkaan päästy näkemään heti ensimmäisellä kierroksella, sillä kotijoukkue vei mittelön odotetusti nimiinsä.

Viime kaudella loukkaantumisten kanssa paininut Lassi Vänttinen oli hurjalla pelipäällä ”Familyn” paidassa. Konkarihyökkääjä heilutti maaliverkkoa kolmesti ja jakoi vielä kaksi maaliin johtanutta syöttöä. Ketjukaveri Joonas Pylsy kirjautti tehot 2+3.

Ottelu oli selvä jo kahden erän jälkeen, kun Classic johti peräti 7–1. Viimeisessä erässä LASB sai lohduttavia onnistumisia, ja muun muassa nuoret Tuure Ailio sekä Joonatan Surakka saivat maalitilinsä auki uudessa seurassa.

Loppunumerot kirjattiin Classicille 10–4.

Miesten Salibandyliiga:
EräViikingit–Happee 4–10 Ottelutilastot Ottelukuvat
Classic–LASB 10–4 Ottelutilastot Ottelukuvat
SPV–Koovee 5–4 Ottelutilastot
Steelers–TPS 4–3 ja. Ottelutilastot
OLS–SalBa 3–7 Ottelutilastot

36 comments

  1. On se kumma kun näistä tasoeroista ei päästä eroon. Partiopojat divariin ja äkkiä, niin ei laji kärsi.

    #tasoerot

  2. Odotin vaikeaa peliä, mutta en sentään näin heikkoa lähtöä. Puolustus ajoittain tuuliajolla ja hyökkäyspelikin tehotonta. Tietysti kauden ensimmäinen peli, mutta aikamoiselta takamatkalta lähdetään ensimmäisen pelin perusteella. Happee oli kyllä hyvä ja paljasti ehkä liiankin karulla tavalla ERVIn tämän hetkiset heikkoudet.

  3. Kyllä, komppaan Dirreeniä. Jörö-Kailiala(0+0) voisi nyt kommentoida tasoeroista hieman. Nöyryys on ilmaista. Kannattais pojan ottaa käyttöön.

  4. Voidaan toki myös puhua vähän yleisömääristä. EräViikinkien kotipeleistä varmasti kauden kiinnostavimpien pelien top-5, jos ei jopa top-3 listalla (Kauden avaus tietysti kiinnostaa vielä tavallista enemmän) ja paikalla jotain muutama sata henkeä.

  5. Erän ja Ssv:een fuusio on pilannut Helsinkiläisen salibandyn! Happee näytti kaikille että kuka rytkii kohti kannua… ps. Kotilais pete ei edes pelannut!

  6. Jotain tarttis tehdä.Haalareita päälle.Näin ei voi jatkua….jne.

  7. Nyt äkkiä joko huhtimoa, laasosta tai kailialaa haastatteluun ja heidän kommentit näihin valtaviin tasoeroihin! Vantaalla nyt haalarit päälle ja töihin.

  8. Muistaakseni yleisömäärä on oli 594 katsojaa. Loppuun vielä tuttu ”Eräviikingit kiittää”.

  9. Kaikki täällä tietävät, että ilmoitettu yleisömäärä ja ottelua seurannut katsojamäärä ovat kaksi täysin eri asiaa.

    SalBasta olen täysin samaa mieltä. Oulussa avausvoitto on aivan loistava lähtö kaudelle, kyllä tuosta SalBan ja OLS:n keskinäistä eroa voi aika hyvin haarukoida. Ensi viikonloppuun on nyt varmasti mukavampi lähteä, vaikka minä pidänkin edelleen todennäköisimpänä sitä, että SalBalle tulee kaksi kotitappiota.

  10. Voittamalla oikeat pelit ErVillä edelleen mahdollisuus vaikka mestaruuteen. Happee ja Classic tappiot odotettuja olisi pääkallon rankingin mukaan, mutta muita vastaan odotukset suuremmat ja näihin peleihin pitää hyvin valmistautua ja tietenkin viimeistään keväällä nämä Happee ja Classic myös voitettava.

  11. Ei keväällä tarvitse Happeeta tai Classicia voittaa. Vaikka SPV vastaan finaaleissa ja esim. TPS välierissä, niin se riittää.

  12. Eiköhän laiteta superfinaali jyväskylään tai tampereelle. Nehä jengit siel pelaa, eiköhä järkätä sopivaan hintaa halli täyteen ja hyvät hirvifamily festarit;) Parhaat kotiyleisöt taitaa myös löytyy näiltä.

  13. Jos Kailiala lähtisi Ruotsiin pelaamaan niin ervi ei olisi edes top 5 joukkue

  14. Kyllä oli tosiaan heikko esitys Erviltä. Yks maju-kenttä ja kaks divaritason kentällistä. Viime kaudella ostin kausikortin mielenkiinnosta, mutta tällä kertaa epäröin ja hyvä niin. On tosiaan täysin eri tason jengi ku vuos sitten. Eivät divarista nostetut tyypit vaan kestä liigan peleissä. Esim. kakkoskentän sentterille Mika Majalahdelle tuntui olevan totaaliyllätys, et kentällä on kiire… Oikeastaan ainoa suht puhtain paperein selvinny kaveri oli Mika Moilanen, jota kävi kyllä sääliksi, koska muu kenttä oli niin sähläreitä.

    Sanoisin, että on jo pieni ihme, jos EV pääsee pudotuspeleihin. Nyt voi sanoa, että on kyllä fuusion hyödyt aivan totaalisti pilattu. En tiedä onko Naava, Oksanen vai Kurre, vai kaikki yhdessä pilanneet sekä SSV:n että ERÄ:n brändit, mutta jäljellä ei oikein ole kuin puoltyhjä areena, jossa ei näytä enää laatusalibandystä olevan merkkiäkään.

  15. Superfinaali pitäisi ehdottomasti tuoda Tampereelle tai Jyväskylään, on turhan pääkaupunkikeskeinen. Muutenkin markkinointi on liian somea, ihmiset jotka eivät tiedä somesta mitään niin eivät ikinä tiedä peleistä mitään, esim. Suomi-Ruotsi maaottelutapahtumasta. TV 2 näytti avauspelit, siinä se sitten onkin edes ottelutuloksia ei näytetä Urheiluruudussa, saatikka MTV3-KANAVALLA ei edes tiedetä mikä kummajainen on joku salibandy, jos joku viisas kertoisi miksi ? Painaako jääkiekko, jalkapallo päälle niin paljon että pelkäävät menettävänsä paljon pelaajia salibandylle.

  16. EX-FANI, millainen veto laitetaan EräViikinkien playoff-paikan suhteen? Minä väitän, että menevät kirkkaasti playoffeihin.

  17. EX-FANI, kerro nyt mikä on ERÄn brändi;););) Ehkä koko salibandyhistorian värittömin, mauttomin ja hajuttomin joukkue. Toki voihan sitäkin brändinä pitää ettei koskaan pärjännyt

  18. Jopelle, Erän brändin asiantuntija en ole, koska olen itse enemmän SSV:n pelejä käynyt katsomassa, mutta yhtenäinen jengi, oman kylän kasvatteja, taitoa ennen kaikkea, tällaisia atribuutteja olen siihen lyönyt. Ja tiedän, että mosalla ollaan oltu aika hiton ylpeitä siitä. Että en pitäis sitä värittömänä. Ervi sen sijaan on.

    Kilponen, olitko katsomassa matsia, vai heitätkö vain materiaalin mukaan veikkaukses? Sen verran heikko esitys kyllä oli, että EV tulee olemaan vaikeuksissa ihan kaikkien joukkueiden kanssa.

  19. Kyllä, olin katsomassa. Mutta jos EräViikingit tulee kerran olemaan kaikkien kanssa vaikeuksissa, niin sitä parempihan se sinulle on, helppo voitto vedosta.

  20. Kiitos tarjouksesta, mutta en ole kiinnostunut vedoista. Sen sijaan olisin kiinnostunut sun näkemyksistä, että miten tän päivän nähtyäsi pidät selviönä EV:n pärjäämistä?

  21. Kirveet lenti kaivoon yhessä pelissä. Kuinka moni täällä tajuu mitään joukkuelajeista? Fuusion hyödyt tulee näkymään vasta tulevaisuudessa, nyt vaan karu osoitus mitä sukupolven vaihdos tuo mukanaan! Ei ole hetkessä valmis, niinku ei ollut nykyclasu tai hirvirytke. Noi jengit pitkää samoilla runkoilla. Etelässä nyt oilers ja ervi vasta hakee samaa, mutta 5v ja asetelmat kääntyy, kun pohjosen pojilla alkaa uusiutuminen. Selvää se jo pitkää että tämä kausi on opettelua.

  22. Eilen huomasin jonkun kauden sarjataulukon, jossa Josba aika selvästi ykkönen. Taisi kuitenkin hopealle jäädä. Epäilen finaalipaikan jäähallissa tuoneen sen että asetelmat muuttuivat runkosarjan jälkeen. Josba taisi jäädä Joensuun Urheilutalon ihmeeksi ja nyt Joensuun Areenalla vaikeampaa, kun vähän sama asetelma kuin jäähallissa aikanaan. En tiedä onko joillekin Hartwall Areena myös liian iso pelipaikka, kun se ei mieleinen superfinaalin pelipaikaksi? Minusta lajille hyvä joskus kokeilla myös isompia areenoita ja tällä hetkellä sellainen vain Helsingissä.

  23. Kuinka monta vuotta toi fuusio vaatii, että voi nimetä yhdeksi pubijengeistä…

  24. Tosiaan. Niinpä näemmä onkin Familyltä koostetta pukannut. Jo oli kyllä aikakin. Hyvää on näemmä kannattanut odottaa. Melkoisen tiivis ja katsojaystävällinen paketti. Iso käsi sinne, toivottavasti tämä ei ollut pelkkä suonenveto kauden alkuun vaan että näitä saadaan nähdä koko kauden ajan.

  25. EX-FANI, tähän on oikeastaan kaksi selkeätä syytä miksi minulla on vahva luotto EräViikinkien playoff-paikkaan:
    1) Happee on todella kova joukkue. Heille häviäminen, olkoonkin kotona tai kuudella ei tarkoita yhtään mitään sen suhteen, onko joukkue top-8 joukossa. Aika moni muukin joukkue tulee saamaan pataansa rumasti Happeelta.
    2) Me puhutaan nyt syyskuun puolivälistä. EräViikingit tulee pomminvarmasti parantamaan tuosta kauden mittaan. Aika monella joukkueella voi olla hakemista tässä vaiheessa.

    Kyllä minä edelleen vahvasti ennustan EräViikingeille paikkaa neljän joukossa runkosarjassa, vaikka ihan sen puolesta en vielä vetoa löisikään. Minusta he ovat kuitenkin suosikki mitalipeleihin edelleen.

  26. Rauman koirat oli parempia Oulussa. Ansaitut pisteet!
    Ols=hurmosjoukkue=vitsi
    Vehanen=luulovalmentaja=vitsi
    Opetelkaa ensin pelaamaan ja Vehanen vähempi puhetta -enempi tekoja. Laitinen päävalmentajaksi

  27. Olli Kinnunen ja Juho Sorri olivat. Paha menetys Olssilta Turkuun ja TPS paitaan.

  28. Et kai sinä KILPONEN ihan tosissasi kaikkea ota. Provoaminen haisee kilometrin päähän tuosta ex-fanin postauksesta.

  29. Se on hyvä tarjota vetoja aina kun joku alkaa uhoamaan jotain 🙂

  30. Useita vuosia olen käynyt katsomassa Tampereella kaikki mahdolliset salibadypelit paikanpäällä ja tämän myötä ajattelin sellaista, että eräs sellainen kaveri pyöri Tampere Areenalla koko viikonlopun joka on muutaman vuoden jo ollut kameran takana Kooveen peleissä…Classicilta vihdoinkin koosteet…Kooveen kuvaaja…1+1=…..

  31. suuri fuusioseura eräviikingit saa toimitettua lehdistötilaisuutta avauskierroksen ottelusta you tubeen?

  32. Hajuton ja mauton on tällä hetkellä fuusioseura. Hienosti Kurre, Naava ja kumppanit tuhonneet Stadilaisen salibandyn.

  33. Uskaltaisin olla kanssasi eri mieltä. Se, että joku on katsomassa viikonloppuna pelejä ei vielä merkkaa yhtään mitään, ellei se joku ollut pukeutunut Classiciin! Kooveen sekä miehet että naiset aloittivat vieraspelillä, joten varsin hyvin on voinut joku viettää aikaansa myös naapuriseuran pelejä seuraten.