Happee ryösti pisteet KrP:n vieraana – espoolaisjoukkueet vahvoja kotikentillään

Paul Kotilainen oli hyvässä vireessä perjantaina. Kuva: Esa Jokinen

Nokian KrP ja Happee kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan merkeissä Tampereen Raholassa. Happee voitti pelin loppuluvuin 9-6.

KrP sai otteluun vahvan startin. Henri Johansson maalasi ajassa 4.16 Vertti Wigrenin laukauksen paluupallosta kotijoukkueen johtoon. Lisää tuli pari minuuttia myöhemmin, kun Ville Kangasmäki latasi irtopallon Happeen verkkoon. Ennen ensimmäisen kympin täyttymistä Mikko Immosen kauden ensimmäinen osuma kavensi tilannetta.

Ajassa 10.39 nähtiin laitavääntö, jonka seurauksena KrP:n Valtteri Viitakoskelle vihellettiin viiden minuutin jäähy väkivaltaisuudesta ja Happeen Vili Liposelle kahden minuutin jäähy estämisestä. Viitakosken jäähyn syy jäi hidastuskuvassakin hiukan epäselväksi. Happee tuli tasoihin tasavoimin, kun Paul Kotilaisen mainio syöttö löysi Eemil Ukkosen lavan, joka lauloi pallon maaliin.

Happeelle jäi tilanteen jälkeen kolmen minuutin ylivoima. Ajassa 14.59 Paul Kotilainen laukoi pallon maaliin ylivoimalla ja Happee oli kääntänyt kahden maalin tappioaseman johdoksi. Maalista kului vain 20 sekuntia, kun Peter Kotilainen tarjosi laukaisupaikan Mika Kohoselle, joka tykitti ylivoimalla kauden avausmaalinsa Salibandyliigassa.

KrP aloitti kamppailun hyvin, mutta varsinkin vastahyökkäyksissä puolustustasapaino oli hukassa ja Happee käytti tilaisuutensa. Erän puolivälin ”jäähyhässäkkä” kostautui nokialaisille lopulta melko karusti. Erän loppua kohden kotijoukkue sai luotua muutamia hyviä lisäpaikkoja, mutta lisämaaleja ei syntynyt.

KrP aloitti vahvasti myös toisen erän, kun Kangasmäki osui toistamiseen ajassa 21.16. KrP:n tasoitusmaali syntyi, kun aikarauta näytti 27.27. Johansson petasi vetopaikan Wigrenille, joka latoi pallon etukulmasta sisään. Erän puolivälissä oli hurlumhei-vaihe, jonka aikana paikkoja tuli molempiin päihin. Vaihetta seurasi Peter Kotilaisen saama 2+10 minuutin rangaistus.

KrP käytti tilaisuutensa lähes heti ja kotijoukkue palasi johtoon Joona Rantalan maalilla ottelun puolenvälin jälkeen. Vajaa viisi minuuttia ennen erätaukoa myös kolmas Kotilainen pääsi pisteiden makuun, kun Panu Kotilainen tälläsi Vili Liposen hienon poikittaissyötön verkkoon. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 5-5.

Kolmoserän avausmaalin iski Happee. Paul Kotilaisen osuma syntyi pikkuveljen, eli Peter Kotilaisen syötöstä ja Happee oli jälleen johdossa. Kauden ensimmäistä peliään pelannut Valtteri Viitakoski naulasi tasoitusosuman, kun peliä oli pelattu 47.12.

Seitsemän minuuttia ennen loppua KrP sai mainion paikan iskeä johtoon ylivoimalla, mutta Happee puolusti tilanteen hyvin. Kun peliä oli jäljellä alle neljä minuuttia Vili Liponen karkasi läpiajoon ja veivaili tyylikkäästi Happeen 7-6-johtoon.

KrP myllytti loppua kohden vahvasti ja haki ratkaisua ilman maaalivahtia. Peliä oli jäljellä 31 sekuntia, kun Panu Kotilainen ohitti vielä kertaalleen Antti Kortetmaan. 11 sekuntia myöhemmin Paul Kotilainen iski pallon tyhjään rysään, joka täydensi miehen hattutempun ottelussa. Happeen tehopelaajia olivat Paul Kotilainen (3+1) ja Peter Kotilainen (0+3). Johansson iski pisteet 1+2 KrP:n puolelta.

Happee oli kamppailussa vahvempi varsinkin viimeisessä erässä. Jyväskyläläisillä on nyt seitsemän pistettä, ja joukkue nousi toiseksi sarjataulukossa. KrP:n alkukausi on ollut sysimusta ja joukkue on nyt hävinnyt kaikki neljä peliään, joka oikeuttaa liigan jumbosijaan.

Otteluista voi keskustella täällä

Perjantain salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga
Oilers-LASB 9-6 Ottelutilastot (Oilersin Heikki Iiskola 3+0 ja Casper Pfitzner 1+2)
Nokian KrP-Happee 6-9 Ottelutilastot
Indians-Karhut 10-5 Ottelutilastot (Indiansin Valtteri Kainulainen ja Aaro Astala 2+2)