VeikkausTV-ennakko: Maltetaanko Vantaalla puolustaa? Maalinnälkäiset ErVi ja Happee kohtaavat

Happeen tuplaviikonloppu jatkuu sunnuntaina Vantaalla. Kuva: Esa Jokinen

Happeen tuplaviikonloppu jatkuu sunnuntaina Vantaalla. Kuva: Esa Jokinen

EräViikingit isännöi Jyväskylän Happeeta miesten Salibandyliigassa sunnuntaina. Ottelu alkaa Vantaan Energia Areenalla kello 17 ja VeikkausTV näyttää kamppailun suorana lähetyksenä.

Lähtökohdat:
EräViikingit on aloittanut uuden kauden kahdella voitolla. Liiganousija Porin Karhut pisti avauskierroksella helsinkiläiset lujille, ja voitto irtosi vasta rankkarien jälkeen. Perjantaina Tapiolassa nähtiin jo varmaotteisempi EräViikingit, ja paikallisvastustaja Oilers kaatui selvin lukemin. Silloin ratkaisijaksi nousi kolmosketju, joka järkkäili päätöserässä kolme maalia.

EräViikingit on heikentynyt kuluvalle kaudelle, kun muun muassa ykköspyssy Miko Kailiala suuntasi takaisin Turkuun. ErVi onkin nostanut omia junioreitaa isompiin rooleihin. Janne Hyvönen palasi välikauden jälkeen Raumalta ErViin ja tuo merkittävää leveyttä sentteriosastolle.

Viime kaudella hopealle yltänyt Jyväskylän Happee on niin ikään ollut muutoksen kourissa, kun useampi pelimies jätti hirviryhmän viime kauden päätteeksi. Erityisesti puolustusosasto koki kolauksen Jonne Junkkarisen suunnattua Sveitsin kentille. Happee keräsi kuitenkin juuri ennen kauden alkua ison mediahuomion, kun lajilegenda Mika Kohonen teki paluun kotikulmilleen ja Happeen paitaan.

Happee ei kyennyt lyömään kapuloita hallitsevan mestarin rattaisiin avauskierroksella. Classic vei kauden ensimmäisen kohtaamisen 7–4-numeroin. Lauantaina jyväskyläläiset saivat kuitenkin voittotilinsä auki, kun OLS kaatoi tyylipuhtaasti murskalukemin 8–1.

Kuumat ja kylmät:
EräViikingeiltä kapteeni Jani Kukkola on ollut vahvassa pistevireessä heti kauden alussa. Ykkös- ja ylivoimakentässä merkittävässä roolissa oleva sentteri on iskenyt viisi pistettä kahteen otteluun. Toinen mielenkiintoinen nimi on nuori Joonatan Lindholm, joka on niin ikään saanut vastuuta ylivoimalla. Pisteitäkin on kertynyt jo mukavasti 2+1.

Happee on toistaiseksi kyennyt iskemään tehoja laajalla rintamalla, eivätkä Peter Kotilainen tai Jami Manninen ole vielä päässeet yltymään hurjaan pistetehtailuun. Maalivahti Markus Laakso otti OLS:aa vastaan peräti 31 torjuntaa ja sai laajalti kehuja esityksestään. EräViikinkejä vastaan maalissa nähdään kuitenkin Miro Tuomala.

Yhteinen historia:
EräViikingit ja Happee ovat kohdanneet runkosarjassa neljä kertaa. Niistä peräti kolme on mennyt helsinkiläisten nimiin. Ottelut ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti aina tasaisia jo tuloksienkin perusteella.

Taistelupari:
Lauri Kapanen, EräViikingit – Mika Kohonen, Happee

Taistelupariin valitaan kaksi kokenutta pelimiestä. Kapasen viime kausi jäi loukkaantumisen vuoksi lyhyeksi, mutta keväällä kentälle päästyään hän oli kovassa iskussa. Alkukauden peliesitysten perusteella sama meno jatkunee, ja Kapanen on vahvasti tyrkyllä joulukuun MM-joukkueeseen. Happeessa puolustajaksi istutettu Kohonen ei huimaa päätä liikkeellään, mutta syöttötaito on edelleen huipputasolla. Kannattaakin seurata, miten Kohonen rytmittää joukkueensa peliä alakerrasta.

Kokoonpanot:
Happeen kokoonpanosta puuttuu sunnuntaina puolustajana tällä kaudella peluutettu Lassi Kotovaara. ErVin kokoonpano on sama kuin perjantaina Oilersia vastaan.

Edelliset ottelut:
21.9. Oilers–EräViikingit 3–7
16.9. EräViikingit–Karhut 7–6 rl

22.9. Happee–OLS 8–1
16.9. Classic–Happee 7–4

Tulosvetovihje:
Alkukauden perusteella molemmat joukkueet pystyvät mättämään maaleja, ja tässäkään mittelössä tuskin jäädään pieniin lukemiin. Jo ensimmäisissä otteluissa on nähty, että molemmat joukkueet kykenevät hyökkäyspäässä onnistumisiin kolmen ketjun voimin. Maalivahtipeli nouseekin todella isoon arvoon. Yhden välipäivän saanut ErVi saattaa olla hieman terävämpi ottelun alussa.

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
EräViikingit 6, 7, 8 – Happee 4, 5, 6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.