SB-Pro ja SSRA iskivät selvät voittolukemat – nurmijärveläiset liigan piikkipaikalle

SB-Pro on hävinnyt vain yhden ottelun kuluvalla kaudella. Nyt se johtaa Salibandyliigaa. Arkistokuva: Esa Jokinen

Naisten Salibandyliigassa pelattiin lauantaina kaksi ottelua. Vierasjoukkueet olivat vahvempia, kun SB-Pro kukisti NST:n 1–5 ja SS Rankat Ankat nuiji ÅIF:n peräti 2–9.

SB-Pro on liigan kärkipaikalla. Kauden kuudesta pelaamastaan ottelusta nurmijärveläiset ovat hävinneet vain yhden. Voiton myötä se ohitti pisteellä porvoolaisen PSS:n sarjataulukossa.

Hallitsevat Suomen mestarit karkasivat liigajumbo NST:tä vastaan 1–3-johtoon avauserässä. Jäljellä olleen 40-minuuttisen aikana joukkue osui vielä kahdesti, eikä päästänyt lappeenrantalaisia enää maalintekoon.

Karoliina Kujala oli 1+1-tehoillaan Pron tehokkain. Tiltu Siltanen torjui tolppien välissä 14 laukausta.

Sipoossa numerot repesivät suuremmiksi, kun oululaisjoukkue SSRA pääsi toden teolla vauhtiin kahden ensimmäisen erän aikana. Sofia Lappalaisen päivän toinen osuma vei Ankat jo 0–8-johtoon ajassa 32.08.

Lappalainen sai vielä hattutempun täyteen päätöserässä. ÅIF:n ainoista maaleista vastasivat Nelly Baumgartner ja Sara Sarkomaa.

SSRA on liigassa viidennellä sijalla, ja sillä on kasassa 12 pistettä, kuten myös EräViikingeillä ja Kooveella. ÅIF on toiseksi viimeisenä.