Classic ja Nokian KrP voittoihin huippupeleissä – katso miesten liigan lauantain tulokset

Classic ratkoi pelin kolmannessa erässä. Kuva: Anssi Koskinen.

Miesten Salibandyliigaa pelattiin lauantaina kahdella paikkakunnalla. Turussa TPS taipui Classicille maalein 8-4. Seinäjoella Nokian KrP otti voiton SPV:stä rankkareiden jälkeen 9-8.

Seinäjoella avauserä oli todella vauhdikas ja siinä etevämpi oli Nokian KrP. Nokialaiset pääsivtä ensimmäisen reippaan kymmenen minuutin aikana hyvin SPV:n korkean prässin alta pois ja takoivat taululle 4-1 -vierasjohdon. Petri Hakonen kavensi nopeasti, mutta Joni Henttonen sivalsi heti seuraavassa vaihdossa lukemiksi 5-2.

Erän lopussa SPV:n prässi aiheutti selvästi enemmän ongelmia nokialaisten puolustukselle. Maalipaikkoja syntyi, mutta maaleja ei.

Toisessa erässä Nokian KrP otti matalalta kiinni ja antoi SPV:n olla pallossa. Seinäjokelaisten pallollinen pelaaminen takkusi ja KrP sai hyviä vastaiskuja. Joona Rantala veikin vieraat jo 6-2 -johtoon ajassa 25:39.

Tämän jälkeen SPV kuitenkin nousi kahdessa perättäisessä vaihdossa nopeasti kahden maalin päähän ja Jarmo Härmä ”näätien” penkin takana reagoi nopeasti ottamalla aikalisän. Ennen erän puoliväliä Henri Johansson onnistui kantillaan viemään Nokian 7-4 -johtoon. Erän jälkimmäisellä kympillä ei maaleja enää nähty.

Päätöserään SPV tuli vahvasti, sillä ajassa 47:12 peli oli jo tasan Petri Hakosen kahden ja Jari Hankkion yhden loistokudin myötä. Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua latvialaispuolustaja Morics Krumins vei tarkalla laukauksella vieraat kuitenkin jälleen johtoon. SPV:n Jyrki Holopainen tälläsi pelin vielä jatkoajalle isäntien haettua tasoitusta kuudella viittä vastaan.

Ratkaisua ei jatkoajalla nähty, joten sitä haettiin rankkarikilvan kautta. SPV:n Tuomas Mustonen, Joni-Arttu Sieppi ja Matias Veikkola epäonnistuivat. Nokian Henri Johansson, Ville Kangasmäki ja Matti Koskela puolestaan tekivät kaikki. Näin kaksi pistettä matkasi vieraiden mukaan ja yksi jäi Seinäjoelle.

Ottelun tehomiehet olivat SPV:n neljä maalia alustanut Sami Koski ja hattutempun tehnyt Petri Hakonen, sekä Nokian KrP:n pistein 1+2 onnistunut Henri Johansson ja kolme maalia syöttänyt Joonatan Kovanen.

Turussa Classic oli hieman hallitsevampi osapuoli pelin ensimmäisellä 20-minuuttisella. TPS puolusti tiiviisti, mutta Oskari Heikkilälle ja Sami Johanssonille päästiin petaamaan sellaiset paikat, etteivät he näistä erehtyneet. Tauolle mentiin siis tamperelaisten kahden maalin johdossa.

Toisessa erässä pallossa oli kenties enemmän TPS. Classic härnäsi korkealla karvauksella turkulaisia, mutta TPS onnistui selvittämään itsensä paineen alta suhteellisen hyvin ulos. Classicin Heikkilä iski kuitenkin erän ensimmäisen osuman läpiajosta. Erän lopussa Janne Hoikkanen onnistui rikkomaan TPS:n kuparisen hieman onnekkaastikin.

Kolmannen erän alussa TPS:n Teemu Aaltonen survoi isännät maalin päähän maalin edustalta. Mikko Leikkanen vei Classicin 4-2 -johtoon ennen kuin viisi minuuttia päätöserästä oli täyttynyt. Miko Kailialan ja Juho Sorrin maaleilla TPS nosti pelin kuitenkin nopeasti tasoihin.

Classicin ykköskenttä namutteli paikan Janne Lammiselle kun erä oli vanhentunut yhdeksän minuuttia, eikä puolustaja takatolpalta erehtynyt. Heti perään Heikkilä vei vieraat jälleen kahden maalin johtoon. Lopulta Classic karkasi neljän maalin voittoon.

Classicin Heikkilän hattutemppua paremmin tehojen puolesta onnistui Joonas Pylsy, joka jakeli neljä maalisyöttöä. TPS:lta kukaan ei tehnyt kahta tehopistettä.