KalloCast: Petteri Nykky MM-valinnoista: ”Lomallakin heräsin moneen kertaan miettimään yksittäisiä pelaajia”

Petteri Nykky (vas.) oli KalloCastin vieraana ja kertoi laajalti omista metodeistaan, ja kommentoi paljon puhuttaneita MM-valintoja. Kuva: Juhani Järvenpää

Petteri Nykky (vas.) oli KalloCastin vieraana ja kertoi laajalti omista metodeistaan, ja kommentoi paljon puhuttaneita MM-valintoja. Kuva: Juhani Järvenpää

KalloCastin viidennessä jaksossa on erikoisvieras, kun Suomen miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky kävi keskustelemassa huippusalibandysta lähes kahden tunnin edestä.

Nykky otti kantaa paljon keskustelua herättäneisiin MM-valintoihin Jari Hankkiosta Mika Kohoseen. ”Alkemisti” kertoi myös nuoren polven pelaajien tilanteesta tämän hetken maajoukkuevalinnoissa.

Nykky avasi samalla Suomen joukkueen valmistautumista MM-kisoihin ja kertoi muun muassa tulevan viikon lämpöleiristä. Maajoukkueen päävalmentaja antoi arvionsa tulevien kisojen todennäköisistä päävastuksista eli Tshekistä, Sveitsistä ja Ruotsista.

Keskustelussa hypättiin jonkin verran tulevaisuuteen ja ruodittiin Salibandyliiton visiota siitä, että Suomi aikoo olla maailman paras salibandymaa vuonna 2028. Nykky valotti keskustelun lomassa omaa uraansa valmentajana ja kertoi laajalti omasta valmennusfilosofiastaan parituntisen aikana. Mukana oli tietysti jo lähes perinteeksi muodostunut tietovisa, johon kokenut kettu osallistui itsekin.

Podcastin isäntinä toimivat Pääkallo.fi:n Joel Siltanen sekä 39-vuotias kehonrakentajalupaus Toni ”Ylijohtava” Lötjönen. KalloCast löytyy myös Acastista ja iTunesista.