Vahva viimeinen kymppi johdatti SPV:n vierasvoittoon – Sieppi vireessä vanhaa seuraansa vastaan

Joni-Arttu Sieppi oli iskussa vanhaa seuraansa vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

OLS ja SPV kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan merkeissä Oulun jäähallissa. SPV voitti kamppailun maalein 8-5.

Ensimmäinen erä oli tasainen. Sami Koski vei SPV:n johtoon, kun vain kaksi minuuttia oli takana, mutta johtoasema ei kestänyt kauaa, sillä kahdeksan minuutin kohdalla Petri Niemelä ja Mika Hirsikorpi olivat vieneet kotijoukkueen johtoon. Joni-Arttu Sieppi osui vielä ennen ensimmäisen kympin loppua, ja erätauolle mentiin luvuissa 2-2.

Molemmilla oli paikkansa toisessa erässä, mutta seuraava maali syntyi vasta erän loppuminuuteilla. Koski laukoi ylivoimalla tarkasti vasemmasta siivestä taka-alakulmaan ja vieraat pääsivät johdossa päätöserään.

Kolmannen erän alkuun OLS:lla oli muutamakin hyvä maalipaikka, mutta SPV kesti Eero Kososen johdolla. Ajassa 42.41 Petri Hakonen sai pallon SPV:n maalin edessä ja iski vieraat kahden maalin johtoon. OLS jatkoi vahvaa myllyään SPV:n maalista huolimatta. Ajassa 45.59 Petri Niemelä iski oululaisten kavennuksen vastahyökkäyksestä.

OLS jatkoi paatostaan ja tuosta maalista kului vain 37 sekuntia, kun Ville Turula tasoitti pelin tarkalla laukauksella. OLS sai maalienkin jälkeen muutamia huippupaikkoja, mutta lisäosumia ei syntynyt. Ajassa SPV nappasi pallon OLS-puolustukselta ja 51.49 Henri Myllymäen kuti ohitti Vinski Kivilompolon viidennen kerran.

Alle minuuttia myöhemmin Siepin toinen osuma vei SPV:n toistamiseen kahden maalin johtoon. SPV:n seitsemäs maali syntyi komean kuvion kautta. Sieppi tarjoili Janne Autiolle loistopaikan keskustaan, ja mies ei erehtynyt avopaikastaan.

Ajassa 57.07 OLS käytti aikalisänsä ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Tuosta kului 16 sekuntia, kun Antti Nieminen naulasi kavennusosuman. Ottelun viimeiseksi osumaksi jäi Jukka-Pekka Pelto-Arvon tyhjiin iskemä maali. OLS pelasi varsin vahvan ottelun, mutta SPV oli lopulta tehokkaampi varsinkin viimeisessä erässä.

SPV:n tehopelaajia olivat ex-OLS-pelaajat Jyrki Holopainen (0+3) ja Joni-Arttu Sieppi (2+1). Kosonen esiintyi vahvasti maalillaan torjuen 23 laukausta. Ensimmäiseen yhdeksään peliin tehot 29+8 iskenyt Jari Hankkio jäi tällä kertaa täysin pisteittä. SPV jatkaa Salibandyliigan kakkostilalla. OLS on kolmanneksi viimeisenä Salibandyliigassa.