Huima trilleri – Ruotsi kaatoi Sveitsin rankkarikisassa ja eteni MM-finaaliin

Ruotsi on pelannut kaikissa salibandyn miesten MM-kisojen finaaleissa vuodesta 1996 lähtien. Kuva: IFF

Ruotsi on pelannut kaikissa salibandyn miesten MM-kisojen finaaleissa vuodesta 1996 lähtien. Kuva: IFF

Ruotsi ja Sveitsi kohtasivat lauantai-iltana salibandyn miesten MM-kisojen välierissä Prahan O2 Arenalla. Huima trilleri päättyi vasta rankkarikisassa, jonka myötä Ruotsi voitti pelin maalein 5-4.

Ensimmäisessä erässä Ruotsi meni johtoon Robin Nilsberthin maalilla, mutta Jan Zaugg tasoitti pelin ennen ensimmäistä erätaukoa. Toisessa erässä Nilsberth ja Kim Nilsson veivät Ruotsin kahden maalin johtoon, mutta Luca Grafin maalin myötä tilanne oli 3-2 kolmanteen erään mentäessä.

Patrick Mendelin naulasi Sveitsin tasoihin kolmoserän alussa. Molemmilla oli erässä mahdollisuus osua ylivoimalla, mutta maaleja ei nähty. Ajassa 56.43 koko halli repesi, kun Mendelin laukoi Sveitsin ensi kertaa johtoon. Kellon näyttäessä 58.17 Albin Sjögren iski pelin tasoihin. Vauhdikas ja laadukas peli tarjoili paljon tilanteita molempiin päätyihin. Jatkoajalle mentiin tilanteessa 4-4.

Jatkoajalla vauhti pysyi hyvin pitkälti samanlaisena kuin varsinaisella peliajalla. Ruotsilla oli useampikin paikka ratkaista peli, mutta edessä oli rankkarikisa. Rankkarikisassa Ruotsi oli lopulta etevämpi maalein 4-3.

Ottelutilastot

Päivän ottelut MM-kisoissa:

Sijat 5-8
Latvia-Norja 6-5 RL
Tanska-Saksa 2-4

Välierät
Tshekki-Suomi 2-7
Ruotsi-Sveitsi 5-4 RL

Sunnuntain ottelut

11:00 Sijat 7-8 Tanska-Norja
11:00 Sijat 5-6 Saksa-Latvia
14:00 Pronssiottelu Tshekki-Sveitsi
17:00 Finaali Suomi-Ruotsi