Kotijoukkueen jäähyt kostautuivat Raholassa – Steelers haki vieraspisteet ja nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle

Nico Jonaeson oli iskussa maanantaina. Kuva: Juhani Järvenpää

Nokian KrP ja Hämeenlinnan Steelers kohtasivat maanantai-illan ainoassa miesten Salibandyliigan ottelussa Tampereen Raholassa. Steelers haki vieraskentältä voiton maalein 8-6.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon avauerässä. Markus Siprosen mainio esityö johti Niko Einiön iskemään 1-0-osumaan ajassa 6.57. KrP:n Mikko Laakso ja Joona Rantala osuivat vielä erässä, joten KrP pääsi tauolle 2-1-johdossa.

Toisen erän alussa Jarkko Aallonen iski Steelersin tasoihin. Ennen erän puoliväliä Henri Johansson naulasi ylivoimalla KrP:n kolmannen maalin. Sen jälkeen Nokian KrP sai oppitunnin siitä, että Steelersiä vastaan kannattaa pysytellä poissa jäähypenkiltä. Ensin Ville Lastikka naulasi Steelersin tasoihin ylivoimalla ajassa 32.49.

Pari minuuttia myöhemmin KrP:n Valtteri Viitakoski sai viiden minuutin jäähyn kampituksesta, ja Nico Jonaeson maalasi peräti kolmesti aikavälillä 37.03-38.11. Lastikka täräytti vielä yhden osuman ylivoimalla erän loppuun, ja Steelers johti peliä ennen kolmoserää maalein 7-3.

Hämeenlinnalaisten supertehokas ylivoima jatkoi tuhojen tekoa vielä kolmannessakin erässä. Ajassa 46.23 Jonaesonin ottelun neljäs ylivoimamaali tarkoitti sitä, että vierasjoukkue oli viiden maalin johdossa. Vajaa viisi minuuttia ennen loppua Rantala riisti pallon upeasti Steelers-puolustukselta ja kavensi tilanteeksi 8-4.

KrP pelasi loppua kohden ilman maalivahtia ja sai kiriä aikaiseksi. Jere Oksasen ja Laakson kavennusmaalit tulivat kuitenkin liian myöhään, sillä Steelers rallatteli Hämeenlinnaan kolme pistettä rikkaampana.

Ottelun tehomaakareita olivat Steelersin Jonaeson (4+1), Lastikka (2+2) ja Sipronen (0+5). Kotijoukkueelta onnistuivat Laakso (2+1), Rantala (2+0) ja Johansson (1+1). Erikoisuutena voi pitää sitä, että Steelers teki kuusi maaleistaan ylivoimalla.

Kolme pistettä nosti Steelersin pudotuspeliviivan yläpuolelle Indiansin ohi. KrP on tällä hetkellä sijaa ylempänä.