MM-kisojen lopulliset sijoitukset – yllätykset vähäisiä

Latvia onnistui MM-kisoissa ja oli lopulta viides. Kuva: IFF

Latvia onnistui MM-kisoissa ja oli lopulta viides. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisat päättyivät sunnuntaina 9.12. Suomen kultajuhliin. Kisoihin osallistui kaikkiaan 16 maata ja mitään jättiyllätyksiä ei nähty turnauksessa tänäkään vuonna.

Kultamitalikolmikko oli täysin sama kuin viime kisoissa, sillä Sveitsi uusi pronssinsa kaatamalla Tshekin. Viidenneksi sijoittui Latvia, joka paransi roimasti kotikisojen pettymyksestään (10. sija). Kuudenneksi ylsi Saksa, jolle sijoitus on toiseksi paras vuoden 2012 neljännen sijan jälkeen.

Norja oli turnauksen seitsemäs ja se on alin sija, jolle maa on jäänyt MM-turnauksessa. Sama tosin tapahtui myös vuonna 2006. Tanska eteni kolmannen kerran putkeen kahdeksan joukkoon, mutta jäi lopulta sen kastin heikoimmaksi. Joukkue voitti turnauksessa vain yhden pelin ja se oli neljännesvälierä Viroa vastaan.

Slovakialta odotettiin jopa puolivälieräpaikkaa, mutta lopulta joukkue jäi sijalle yhdeksän. Viro taipui niukasti Tanskalle neljännesvälierissä ja jäi lopulta kymmenenneksi. Sijoista 11-12 käytiin kiivas kamppailu. Kanada nousi voittoon aivan viimeisellä minuutilla ja historiansa parhaaseen sijoitukseen loikkinut Australia oli kisojen 12.

Puola toisti viime kisojen suorituksensa ollen 13 ja sijaa alempana oli Thaimaa kuten viime kisoissakin. Jumbofinaalissa nähtiin kahden Aasian maan kohtaaminen. Voittajaksi ylsi Japani, joten Singapore oli Riian tapahtuman tapaan kisojen viimeinen.

MM-kisojen lopulliset sijoitukset:
1. Suomi
2. Ruotsi
3. Sveitsi
4. Tshekki
5. Latvia
6. Saksa
7. Norja
8. Tanska
9. Slovakia
10. Viro
11. Kanada
12. Australia
13. Puola
14. Thaimaa
15. Japani
16. Singapore