MM-maskotti joutui kohun keskelle Ruotsissa: ”Hieroo naispuolista toimittajaamme seksistisesti”

Flooria-maskotin käytös suututti Ruotsissa. Kuva: IFF

Flooria-maskotin käytös suututti Ruotsissa. Kuva: IFF

Salibandyn MM-kisojen maskottia syytetään seksistisestä käytöksestä. Ruotsalaistoimittaja oli pannut merkille, että maskotti olisi hieronut naispuolista toimittajaa palkintojenjaon aikana.

Sunnuntaina päättyneet Prahan MM-kisat saivat runsaasti kiitosta niin katsojien kuin mediankin puolelta. Järjestelyt toimivat pääosin moitteetta.

Finaalipäivänä nähtiin kuitenkin ruotsalaisen Kanal 5:n tv-kommentaattori Tommy Åströmin mukaan hieman ikävämpi tapaus. Åström kritisoi Floorian-nimisen maskotin käytöstä.

– Maskotti oli kisojen ainoa miinus. Se hieroo meidän naispuolista toimittajaamme seksistisesti sivurajan lähellä, Åström sanoi Expressenin mukaan.

– Se ei ole kuitenkaan salibandyn vika, vaan kulttuurin, johon liittyvät myös katsomoissa olevat cheerleaderit. Meillä Ruotsissa niistä luovuttiin jo kauan sitten, hän jatkoi.

Entinen maailmanmestarivahti Patrik Åman oli myös kommentoinut tapausta.

– Todella hyvin järjestetyt MM-kisat, joten sen takia tämä on sääli, Åman sanoi Expressenille.

Eurosportin ja Ruotsin Discoveryn urheilujohtaja Hanif Hosseini ei missään nimessä halunnut hyväksyä maskotin väitettyä käytöstä, ja hän kertoi olevansa yhteydessä järjestäjiin MM-kisojen jälkeen.