Nico Salo kipparoi Suomen kultaan ja sekosi maalistaan – ”Olemme huippu-urheilun saunaporukka”

Tämä hetki oli yksi Nico Salon uran parhaista. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Tämä hetki oli yksi Nico Salon uran parhaista. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Kaksi vuotta sitten Nico Salo oli ensimmäistä kertaa mukana voittamassa MM-kultaa Riiassa. Nyt hän sai tuoda mestaruuspokaalin ensimmäisenä pelaajana pukukoppiin.

24-vuotias Salo sai ison kunnian Prahan MM-kisoihin, sillä hänet valittiin joukkueen kapteeniksi. Suunnatessaa pokaalin kanssa pukukoppia kohti tunnelma oli vielä katossa.

– Älyttömän sairas fiilis jälleen, ja varmasti menee taas hetki tajuta, että mitä on tullut tehtyä. Pystyimme hyvin olemaan jengin kanssa hetkessä, emmekä miettineet, mikä tulos tulee olemaan. Painoimme hyvin hommia joka vaihdossa, ja tässä on palkinto siitä, Salo hehkutti ja osoitti pokaalia.

Suomen pelaamisen taso heitteli turnauksen aikana paljonkin. Alkusarjassa ehjän 60-minuuttisen saaminen oli vaikeaa. Välierässä Suomi tyrmäsi Tshekin täysin, ja Ruotsia vastaan muutamat pienet asiat lopulta ratkaisivat MM-kullan osoitteeen.

Salo myös hehkutti huippupelin pelannutta maalivahti Eero Kososta.

– Painoimme finaalissa selkeästi enemmän hommia. Ne tilanteet, jotka tulivat läpi, Kosonen hoiti ja oli aivan jumalatilassa. Hän pelasi ihan älyttömän hyvän pelin.

– Viimeiseen erään saimme skarpattua hyvin, iskettyä pari vasturimaalia. Se oli ihan OK peli meiltä, Salo summasi.

Haastattelurupeaman jälkeen Nico Salo pääsi huudattamaan pukukoppia pokaalin kanssa. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Sentteri oli itse ratkaisevassa roolissa pelin kannalta. Salo sai kolmannessa erässä pallon keskustassa, viritti hetken rannelaukaustaan ja tulitti vihaisen laukauksen aivan yläriman alle.

Sen myötä Suomi meni 5–2-johtoon, ja Ruotsin selkäranka napsahti ainakin parista kohtaa poikki.

– Se oli varmasti yksi parhaimmista fiiliksistä, joita olen ikinä kokenut. Ei sitä tajunnut edes, mihin se laukaus meni. Siinä sekosi ihan täysin, herrasmiehenä tunnettu Salo hymyili.

Hän kertoi olevansa ylpeä, että sai kipparoida tätä Suomen joukkuetta mestaruuteen asti. Samalla hän jakoi kehuja kaikille häntä itseään kokeneemmille pelimiehille.

– Kapteenina oleminen on tuntunut hyvältä, ja kaikki ovat ottaneet minut hyvin vastaan siinä roolissa. Meillähän on kapteeneja koppi täynnä.

Suomen paljon kehuttu yhteishenki tiivistyy hyvin Salon kuvaelmaan joukkueesta. Pieni, veljellinen kettuilu kuuluu asiaan.

– Mihu (Mika Kohonen) on sanonut, että olemme huippu-urheilun saunaporukka. Tuolla tulee kettuilua koko ajan, puhumme tosi suoraan toisillemme ja olemme omia itsejämme. Pystymme puhumaan vaikeistakin asioista kimpassa.