Petri Kettusen ryhmä tylynä Tanskaa vastaan – Suomelle tarjolla välierään isäntämaa Tshekki

Tshekki teki selvää jälkeä Tanskasta torstain toisessa puolivälieräottelussa. Kuva: IFF

MM-kisojen isäntämaa Tshekki tyrmäsi Tanskan torstain puolivälierässä. Pohjoismaalaisille ei jäänyt sanan sijaa, kun Petri Kettusen joukkue otti selvän 10–1-voiton.

Jos Norja piti Sveitsiä pinteessä päivän aiemmassa puolivälierässä, niin myöhäisottelussa käsikirjoitus oli toisenlainen. Tshekki meni nopeasti 2–0-johtoon avauserässä Josef Ryparin ja Daniel Sebekin osumilla.

Tanska tuli maalin päähän, kun Mathias Glassin veto upposi hieman helpohkosti tshekkivahti Lukas Soucekin näpeistä maaliin. Kisaisännät kuitenkin kuittasivat nopeasti. Patrik Doza pääsi juoksemaan peiton ohi ja tykitti pallon ylänurkkaan.

Kotiyleisö sai lisää riemun aihetta toisessa erässä. Tanska jäi kyydistä, kun Tshekki paukutti osumia toisensa perään ja vei erän 4–0. Tähtihyökkääjä Matej Jendrisak osui kahdesti.

Tshekki kaunisteli lukemia vielä päätöserässä. Jendrisak iski hattutempun täyteen heti viimeisen 20-minuuttisen alussa tulleesta ylivoimasta.

Adam Delong kaunisteli 9–1:een hienon syöttökuvion päätteeksi takatolpalta.