Maajoukkueet

Piha omisti MM-osumansa tyttärelleen – ”Hän ihmettelee, miksei iskä tee maaleja”

04.12.
2018
Maajoukkueet

Pihan kisat ovat olleet sujuneet koko ajan paremmin. Kuva: Mika Hilska / Salibandyliitto.

Miesten salibandymaajoukkue kaatoi Prahan MM-kisoissa tiistaina Norjan maalein 9-1. O2 Arenan mixed zonella hymyili pelin jälkeen onnellinen isä.

Jussi Piha, 30, teki MM-uransa ensimmäiset täysosumat. Hän vei Suomen 3-0-johtoon ajassa 14.10 ja viimeistely 9-1-loppulukemat kun kellossa oli 58.42.

– Vanhimmalla tyttärellä on tänään viisivuotissyntymäpäivät ja hän aina ihmettelee, miksei iskä tee enempää maaleja niin kuin Sami Johansson ja muut. Ajattelin sitten, että tänään teen yhden, mutta tulikin kaksi, Piha kertoi tyytyväisenä pelin jälkeen.

Pihan mukaan Norja oli laadukkaampi vastustaja kuin Tanska eilen. Oman kentällisen peli tuntui jo eilen hiljalleen loksahtelevan kohdalleen.

Tänään Suomen kolmoskentän tekeminen oli vieläkin parempaa. Eritoten pallollisena Pihan viisikko pelasi hyvin ja sai Norjan ajoittain juoksemaan tylysti pallon perässä.

Se näkyi myös tehoina, sillä laidoilla pelanneet Joonas Pylsy ja Ville Lastikka tekivät tehot 2+1 ja 1+2. Pakkina luutinut Mika Kohonen antoi kaksi maalisyöttöä.

– Hyvältä on tuntunut pelata tuossa kentässä. Pylsyn kanssa minulla on jo paljon yhteisiä kokemuksia. Minun tehtäväni on huolehtia, että noilla sälleillä joiden kanssa pelaan, on hauskaa tuolla kentällä.

Pihalla itselläänkin on ollut hauskaa. Hän on pystynyt avausottelun jälkeen virittäytymään kisatunnelmaan paremmin ja paremmin.

– Vuosi sitten minulla oli vaikeaa ja mietin pyrinkö edes näihin karkeloihin. Kaiken sen jälkeen tapahtuneen myötä Ruotsi-ottelu meni omalla kohdalla vähän liiankin tunteisiin. Sen jälkeen olen valmennuksenkin kanssa keskustellut siitä, että pitää yrittää rikkoa rajoja ja olla miettimättä liikaa sitä pelaamista. Törkeän siistiähän tämä on ollut. Täällä voi keskittyä täysin olennaiseen. Nauttimaanhan tänne on tultu, Piha kommentoi.

Suomen seuraava ottelu on puolivälierä, joka pelataan perjantaina.

Pihan maalit Salibandyliiton videolla:

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila