Sveitsille pronssia MM-kisojen uuden ennätysyleisön edessä

Sveitsi sijoittui Prahan MM-kisoissa kolmanneksi. Kuva: IFF.

Sveitsi sijoittui Prahan MM-kisoissa kolmanneksi. Kuva: IFF.

Tshekki ja Sveitsi kohtasivat toisensa Prahan O2 Arenalla salibandyn MM-kilpailuissa. Sveitsi voitti pronssia maalein 4-2.

Ottelussa tehtiin salibandyn MM-kilpailujen uusi yhden ottelun katsojaennätys. Kaikkiaan isäntämaan ja Sveitsin välistä kamppailua seurasi 16 112 katsojaa. Aiempi ennätys oli vuodelta 1996 Ruotsin Globenista Suomi-Ruotsi -finaalista. Edellinen ennätysyleisö oli tuolloin 15 106 katsojaa.

Itse ottelussa Sveitsi karkasi avauserässä jo 2-0 -johtoon. Tshekki kampesi kuitenkin ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alun maaleilla tasoihin. Sveitsi onnistui siirtymään uudestaan johtoon ylivoimalla aivan toisen erän lopussa. Loppulukemat 4-2 iski Paolo Riedi ajassa 46:01, sillä Tshekki ei onnistunut kavennusyrityksissään lopussa ilman maalivahtia.

Sveitsin maalit merkattiin Riedin lisäksi Deny Känzigin ja Tim Braillardin nimiin. Yksi osumista oli Tshekin oma maali. Tshekin maalit tekivät Josef Rypar ja Tom Ondrusek.

Ottelutilastot