Maajoukkueet

Tshekin päävalmentaja Petri Kettunen kotikisojen paineesta: ”Aivan varmasti pelaajia jännittää”

03.12.
2018
Maajoukkueet

Petri Kettusen (oik.) johtama Tshekki koki kirvelevän yllätystappion sunnuntaina. Kuva: IFF

Tshekin päävalmentaja Petri Kettunen pysyi rauhallisena dramaattisen Latvia-tappion jälkeenkin. Tiistaina joukkue on tiukan paikan edessä, sillä Sveitsi pitäisi kaataa, mikäli joukkue mielii suoraan puolivälieriin.

Prahan O2 Arenalla olleiden tshekkiläisten hermoja koeteltiin sunnuntai-iltana, kun MM-isäntämaa ei saanut hyvistäkään paikoista palloa tarpeeksi maaliin.

Lopussa joukkue haki raivokkaasti tasoitusta, mutta Latvia kesti paineen ja teki näiden kisojen suurimman yllätyksen 4–3-voitolla.

Ottelun jälkeen Kettunen harmitteli menetettyjä paikkoja, mutta piti pelisuoritusta kokonaisuudessaan parempana kuin Saksaa vastaan otetussa 10–5-voitossa.

– Tänään ei laitettu palloa maaliin. Olen kuitenkin tyytyväinen asenteeseen ja ilmeeseen, jolla pelasimme. Ei ollut yrittämisestä kiinni.

– Teimme hyvin töitä, vaikka emme aina ihan hirveän järkeviä ratkaisuja pallollisena, suomalaisluotsi summasi haastattelukäytävällä.

Myös Saksaa vastaan joukkue oli kiipelissä pitkään. Kettunen halusi kuitenkin nostaa hattua myös vastustajajoukkueille, jotka ovat pistäneet heidät ahtaalle.

– Pitää kunnioittaa vastustajia, jotka ovat pelanneet kaksi hyvää ottelua meitä vastaan. Tämä on tämä maailma. Yksi peli vielä alkusarjaa jäljellä, ja Sveitsi pitää hoitaa tyylikkäästi.

Tshekillä on kisajoukkueessa mukana yhteensä kahdeksan MM-ensikertalaista, joka on suuri määrä muihin isoihin maihin verrattuna. Kettunen myönsi rehellisesti, että kotikisojen paineet tuntuvat pelaajilla, mutta ei usko aiemman kisakokemuksen olevan ratkaiseva tekijä.

– Aivan varmasti pelaajia jännittää. Se on selvä asia, kun on kotikisat ja paljon meteliä niistä joka paikassa. Sen kanssa vain pitää elää.

– Luotan kuitenkin joka pelaajaan, oli sitten ensimmäistä, toista tai kuinka monennetta kertaa vain mukana. Joka jätkä pystyy homman kasaamaan.

Tappio tiesi sitä, että Tshekillä on lohkossaan kasassa kaksi pistettä kahdesta ottelusta. Voitto Sveitsistä voisi kuitenkin nostaa sen vielä lohkossaan kahden parhaan joukkoon ja suoraan puolivälieriin.

– Käymme treenaamassa maanantai-iltana ja olemme sitten Sveitsiä vastaan valmiita tiistaina, Kettunen päätti.

Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen